Noutăți

Buchetul Miresei 22-09-2019 4594

Cum alegi florile pentru buchetul de mireasă în funcție de anotimp

Cum alegi florile pentru buchetul de mireasă în funcție de anotimp

E indicat să alegi flori de sezon, deoarece sunt mai ieftine și, fiind proaspete, au un aspect și un parfum mai plăcute. Iată cele mai folosite flori pentru nunți și ce semnificații au ele, conform miresici.ro.

Și dacă îți plac flrorile propuse în acest articol poți apela cu încredere la Dana's Flowers pentru realizarea buchetului dorit.

Vezi aici profilul și datele de contact:  Buchet de mireasă de la Dana's Flowers

... Primăvara (martie – mai)

Lalele – exprimă putere și pasiune. Încearcă un buchet din boboci albi și lila, cu multe frunze pe margine. 

Zambilele – sugerează stabilitate. Ai de ales între zambile albe, cele de culoarea vaniliei, roz, albastre, cyclamen etc.

Bujorii – sunt asociați cu sfiala, acel sentiment care nu dispare niciodată dintr-o relație fericită. Optează pentru semi-boboci proaspăt culeși.

Lăcrămioarele – se potrivesc de minune cu o rochie diafana și simbolizează dragostea pură, emoția și gingășia. Sunt perfecte printre trandafiri sângerii sau galbeni, bujori albi, dar și singure, în propriile frunze.

„Miresele noastre sunt niște femei minunate și merită un buchet care să le reprezinte”. Interviu cu designerul florist Daniela Rotaru

......

Freziile – sunt florile inocenței. Cele albe merg perfect într-un mănunchi, iar pe cele galbene le poti asocia cu flori de aceeași culoare: trandafiri, gerberă, cale. Cu cât culoarea lor e mai închisă, cu atât parfumul e mai puternic.

Liliacul alb – este un simbol al prospețimii, în timp ce florile lila sunt asociate cu sentimente profunde. Poți alege combinația cu zambile roz și albastre.

Violetele – sunt florile încrederii, modestiei și sincerității, principiile de baza ale unei căsnicii. Poți decora cu ele inclusiv tortul, deoarece sunt comestibile.

Irisul – este asociat cu credința și înțelepciunea, iar buchetul tău ar arăta grozav dacă ai strecura iriși albaștri printre cale ori trandafiri albi sau galbeni.

Brândușele – aceste flori gingașe simbolizează sentimentele puternice și devotamentul. Arată perfect în combinație cu orice floare.

... Vara (iunie – august)

Vezi 13 site-uri din Moldova care din Moldova care livrează flori

......

Trandafirii – sunt florile dragostei și pasiunii, fiind și cel mai ușor de integrat în orice aranjament floral, conferindu-i eleganță. Pentru un plus de stil, asociază-i cu fire de iederă (simbol al prieteniei și fidelității).

Crinii – florile mândriei și purității, crinii pot forma un buchet singuri, însă pot fi și așezați între trandafiri, lalele, orhidee sau lisianthus.

Lavanda – floare a optimismului, va oferi un parfum special buchetului, dar și o pată de culoare.

Bulgărașii (hortensiile) – simbolizează iubirea romantică, iar buchetul rezultat chiar are un aer romantic. Alege între hortensii albe, mov sau roz sau combină-le între ele.

Gladiolele – sunt flori pretențioase, dar se pot crea buchete extrem de elegante cu ele. Gladiolele „strigă” sinceritate, iar cele de culoare albă sunt foarte diafane.

Albăstrelele – sunt și ele flori ale sincerității și se integrează perfect în aranjamente cu flori de câmp, dar și cu flori albe, galbene sau de aceeași culoare.

Macul – nu este un simbol prea potrivit pentru nuntă (semnifică somn), dar arată foarte bine în aranjamente cu mult verde, datorită culorii lui vibrante.

Floarea-soarelui – simbolizează triumful dragostei și merge bine în buchetele cu flori de câmp, dar și în aranjamente de flori galbene sau violet.

Nuferii – sunt florile purității și feminității, rezistă foarte bine, iar buchetul format din aceste flori arată incredibil de bine.

... Toamna (septembrie – noiembrie)

......

Crizantemele – sunt florile bucuriei și adevărului și pot fi găsite în diverse culori extrem de aprinse. Poți face din crizanteme un buchet colorat sau le poți combina cu flori în nuanțe contrastante.

Calele – arată puritatea iubirii, frumusețea și mândria, iar buchetele din cale albe ori galbene sunt absolut fascinante. Leagă-le cu o fundă argintie, alba, galbena sau în Frunze late.

Daliile – sunt florile norocului. Din ele se pot crea buchete senzaționale. Le poți integra între flori de toamnă, însă datorită coloritului superb, un buchet doar de dalii va fi fascinant.

Begonia / Tufa de Erika – simbolizează grija și atenția. Avantajul acestor flori este că pot fi integrate foarte bine între trandafiri ori lisianthus sau pot forma singure un buchet bogat.

Brumărelele – sunt flori destul de fragile, însă culoarea celor cyclam poate fi găsită la puține flori. Arată bine în combinație cu hortensiile sau cu alte flori bogate.

... Iarna (decembrie – februarie)

Ce buchet de flori să alegi dacă faci nunta IARNA

Amaryllis – considerată floarea mândriei, seamănă foarte bine cu crinul, însă e mai specială și mai rezistentă. Arată bine atât în buchetul miresei, cât și în aranjamentele de pe mese. Sunt ideale în combinație cu trandafirii.

......

Azaleele – sunt extrem de romantice grație aspectului lor dantelat și culorilor „dulci”. Pentru că sunt și destul de delicate, se recomandă să fie folosite împreună cu alte flori, mai rezistente.

Orhideele – simbol al iubirii, frumuseții, fertilității și luxului, orhideele sunt extrem de solicitate de către mirese datorită espectului, rezistenței și multitudinii de specii și culori absolut surprinzătoare.

Gerbera – supranumită floarea diplomației, este disponibilă în multe culori, dar mai ales nuanțe și arată superb împreună cu trandafiri, cale, anthurium și orhidee.

Cameliile – sunt flori ale norocului și pot fi asociate cu aproape orice altă floare. Delicatețea cameliilor cere adăugarea de frunze subțiri și fine, în diferite nuanțe de verde.

Ranunculus – arată la fel ca trandafirii bătuți, însă culorile lor sunt absolut incredibile. Pot fi curpinse în orice gen de buchet, cu orice floare.

Iar aici găsești flori și aranjamente florale atât pentru buchetul miresei, cât și pentru orice ocazie frumoasă din viața ta!

logo

Nu rata cele mai noi postări de pe Marry.md Te invităm să ne dai un LIKE pe pagina noastră de Facebook

Marry-tă-te cu noi!