Noutăți

Buchetul Miresei 15-05-2018 2941

"Miresele noastre sunt niște femei minunate și merită un buchet care să le reprezinte." Interviu cu designerul florist Daniela Rotaru.

"Miresele noastre sunt niște femei minunate și merită un buchet care să le reprezinte." Interviu cu designerul florist Daniela Rotaru.

"Munca unui designer florist presupune o mare pasiune pentru flori, pentru natură și oameni, împletite cu intuiție și matematica creării unui design floral armonios, cu perseverență, educație și perfecționare continuă, o muncă solicitantă la maximum, dar și o bucurie care te face să uiți de toate greutățile, atunci când clienții te sună și îți mulțumesc pentru florile magice, create special pentru ei" ne-a mărturisit Daniela Rotaru, desiner florist la Dana's Flowers, protagonista interviului de astăzi.

Vezi care sunt secretele ei și cât de captivantă e munca pe care o face.

... 1. Ce tendințe există anul acesta în materie de buchete/decor?

Miresele își doresc buchete deosebite, care să arate cât mai natural și liber. Buchetele de nuntă, care arată “dezordonat-gândit”, cu flori atent combinate cromatic, uneori flori exotice şi elemente naturale - fructe de pădure, ramuri, ierburi. În trend sunt florile gingașe ca ranunculus, trandafiri David Austin, bujorii, gheorghinele. Sunt foarte în vogă florile în nuanțe capuccino, roz-crem, gri, care dau un aer vintage buchetelor.  Culoarea anului 2018 e ultraviolet, fiind regăsită și în compoziții florale prin flori mov, lila, purpurii. Stilul greenery a rămas și anul acesta în top - decoruri și buchete cu plante suculente şi  frunze de diferite culori: de la verde-gri spre verde închis. Aranjamentele florale suspendate, curgătoare, cu multă verdeaţă, care dau impresia  unui colţişor dintr-o grădină de poveste sunt în vogă în acest an.

Detaliile geometrice, accentele metalice, cupru şi lemn au cucerit toată lumea, fiind regăsite de la aranjamentele florale pentru mesele invitaţilor, la  felinare agăţate, pe decorul tortului de nuntă şi chiar buchetul de mireasă. 

...

... 2. Cine dictează tendințele în materie de decor floral?

Institul Pantone e cel care în fiecare an ne prezintă culoarea anului. Multă lume creează ceva nou, inspirându-se din această culoare: de la design vestimentar până la floristica de nuntă.  Tendinţele florale sunt date şi de creatorii de varietăţi de flori, pentru că apar noi şi noi culori, forme pentru flori, atât de minunate, încât acestea devin un must-have. Floriştii din întreaga lume se “întrec” în a crea lucrări cât mai frumoase şi mai uimitoare. Şi bineînţeles Pinterest-ul, unde miresele pot găsi cele mai recente noutăţi în materie de design floral pentru nuntă şi să aleagă stilul pe care îl simt mai aproape de inimă.  

... 3. Cu ce flori vă place să lucrați cel mai mult?

Iubesc florile rare, varietăţile noi de flori. Florile care uimesc prin unicitatea lor, fie că e o culoare mai deosebită, formă, textură interesantă sau o floare care rar se aduce la noi în Moldova.

 ... 4. La ce fel de evenimente vă place cel mai mult să faceți decor floral?

La evenimente unde sunt oameni frumoşi. E foarte plăcut să lucrezi cu oameni deschişi, care ştiu să se bucure de  viaţă. Ce poate fi mai împlinitor, decât să vezi  fericirea din ochii lor, la care am contribuit prin munca noastră?!

...

... 5. Cât de ușor e să lucrați cu miresele de la noi? Acceptă acestea sfaturi?

Miresele noastre sunt nişte femei minunate și majoritatea îşi doresc să aibă un buchet care să le reprezinte. Sunt mirese care sunt deschise şi încredinţează crearea buchetului în totalitate floristului, alte mirese vin cu o poză şi insistă să fie creat un buchet exact ca acolo, ceea ce e mult mai dificil pentru un florist. Crearea unui buchet e o muncă care implică creativitate, fiecare florist are un stil al său, iar fiecare mireasă e unică și merită un buchet inspirat din personalitatea ei.

Dacă vă plac lucrările unui anumit florist, povestiţi-i cât mai multe detalii despre voi, povestea voastră de dragoste, stilul nunţii şi aveţi încredere că va reuşi să creeze un buchet deosebit de frumos, care să se potrivească anume dvs.

... 6. Unele mirese optează pentru 2 buchete: credeți că e necesar?

Buchetul de mireasă e special creat pentru ea şi în ziua nunţii, atât de plină de evenimente, nu reuşeşte bine mireasa să se bucure de acele flori minunate, că sfârşitul serii vine şi vine tradiţia aruncării buchetului. Am avut mai multe mirese care mi-au mărturisit că buchetul a fost atât de frumos, că le-a fost greu să se despartă de el. De aceea sunt  mirese care optează pentru un buchet dublor, pe care să-l folosească la tradiţia aruncării buchetului, iar buchetul de mireasă rămâne să le bucure încă câteva zile.
Mai sunt mirese care optează pentru al doilea buchet pentru a fi sigure că la sfârşitul serii vor avea un buchet frumos. Ziua nunţii poate fi una toridă şi plină de evenimente şi în cazul unor flori sensibile, acestea ar putea să nu reziste. În timpul zilei mireasa are un buchet şi îl poartă fără griji, iar seara altul proaspăt o aşteaptă la localul unde au ales mirii să adune oamenii dragi inimii lor. 

...

... 7. Cum facem ca să nu se ofilească buchetul pe parcursul întregii nunți?

Un florist profesionist va pregăti florile, ca să prelungească viaţa lor pe cât mai mult posibil. E binevenit ca buchetul să stea cât mai puţin expus la soarele fierbinte, să nu fie lăsat în maşină. Să fie purtat cu grijă în braţe de mireasă. Când ajungeţi la restaurant, puteţi pune buchetul în frigider, până a veni invitaţii, pentru a se revigora florile sau într-o vază cu apă şi câteva cuburi de gheaţă. Şi cel mai important e să aveţi o dispoziţie bună: florile sunt energie şi dacă aveţi o zi plină de nervi, florile s-ar putea ofili, aparent fără motiv, iar dacă alegeţi să aveţi o dispoziţie bună toată ziua, vă vor bucura şi florile mai mult.

... 8. Ar trebui o mireasă să aleagă un buchet cu flori de sezon sau să opteze pentru florile preferate?

 Eu le sfătui să opteze pentru florile care le reprezintă. Într-o zi cu atâtea emoţii, ce poate fi mai frumos decât să ai în buchetul de mireasă florile care îți umplu inima cu bucurie, iar mirosul lor să fie ca o binecuvântare?! Lumea florilor e atât de bogată şi frumoasă, iar nunta - un moment unic și prin florile alese îl facem şi mai special.  

Florile de sezon au un preţ mai accesibil. În extrasezon, florile sunt mai scumpe şi pot fi de o calitate joasă. Ţine de iscusinţa floristului să vă recomande cele mai potrivite flori. Chiar acele  flori cu care ne-am obişnuit şi ne par simple, combinate cu grijă, se transformă într-un buchet care transmite multă energie frumoasă şi stârneşte admiraţia. 

...

... 9. Ce vă deranjează cel mai mult ca florist?

Mulţi miri întreabă cât costă un anumit buchet sau decor, făcând o mică descriere sau ataşând nişte poze şi vor un răspuns imediat. E dificil să dai un răspuns rapid, pentru că în spate stau foarte multe detalii care necesită focusare pentru identificarea lor şi timp pentru a face calculele în faţa unui calculator.  

Mulţi miri au aşteptarea ca buchetul de mireasă, decorul să fie unul ieftin. E o muncă colosală în spatele creării unui decor cu flori vii și chiar a buchetului de mireasă. Sunt multe cheltuieli pe care mirii nici nu le bănuiesc: multitudinea de flori care se utilizează, preţul lor, timpul care se acordă mirilor pentru a crea o idee nouă, timpul de creare al unui buchet, decor personalizat, crearea sau procurarea obiectelor de decor, cheltuieli de transport, arenda spaţiului de lucru, materiale ş.a. Nemaivorbind de timpul şi banii investiţi de un florist în educaţia sa, ceea ce îl ajută de fapt să creeze acele lucrări unice care v-au plăcut şi v-au făcut să vă doriţi ca anume el să fie creatorul buchetului sau decorului pentru nunta dvs.

... 10. De la ce preț pornesc decorurile florale/buchete dumneavoastră?

Preţul unui buchet de mireasă porneşte de la 1000 lei. Cu cât mirii rezervă o sumă mai mare pentru buchetul de mireasă, cu atât putem crea un buchet mai interesant, folosind mai multe tipuri de flori, plante, ierburi.

... 11. Care e cel mai scump buchet sau decor făcut de dumneavoastră?

Cel mai scump buchet creat până acum a fost de 3000 lei.

... 12. De ce o mireasă ar trebui să opteze pentru un florist profesionist?

Un florist profesionist e acel om care îşi dedică o mare parte din viaţa lui ca să studieze lumea florilor, designul floral, ce este în vogă la moment în domeniul floristic. E cel care are sute şi mii de ore de experienţă şi se perfecţionează continuu. Ştie cum să aibă grijă de fiecare floare, cum să lucreze cu ele corect, cum să le combine ca să fie în armonie. Un florist profesionist e cel care o să înţeleagă ce anume vă doriţi, pentru că ştie să citescă oamenii şi ce emoţii transmite fiecare floare. Va crea un buchet care să vi se potrivească, să fie în armonie cu rochiţa, coafura aleasă, stilul nunţii.

Dacă mireasa îşi doreşte un buchet unic, creat cu dragoste, un buchet care să transmită emoţii frumoase, care să stârnească admiraţia celor din jur, să fie o amintire frumoasă peste ani, neapărat să apeleze la un profesionist în domeniu, care îşi dedică viaţa anume ca să aducă fericire în viaţa dumneavoastră prin flori.

logo

Nu rata cele mai noi postări de pe Marry.md Te invităm să ne dai un LIKE pe pagina noastră de Facebook

Marry-tă-te cu noi!