Noutăți

Rochii de Mireasă 11-04-2019 558

9 sfaturi pentru a găsi o rochie de mireasă ieftină și bună

9 sfaturi pentru a găsi o rochie de mireasă ieftină și bună
Poză de copertă: Unsplash

Cu siguranță există o rochie ideală pentru tine, dar în unele cazuri bugetul e cel mai problematic factor în alegerea ei. Nu trebuie să te descurajezi însă - există și rochii de mireasa ieftine, dar superbe. Iată câteva sfaturi de la wedme.ro care să te ajute să găsești o rochie care nu costă o avere:

... 1. Stabilește bugetul alocat rochiei

Stabilirea bugetului este una dintre cele mai dificile părți. Înainte de a stabili bugetul, studiază bine piața pentru a afla care sunt prețurile rochiilor de mireasă.

Este important să stabilești prețul maxim pe care vrei să îl plătești pentru a ști dacă îți permiți un model de la un atelier, dacă îți faci rochia pe comandă, cumperi un model în serie, etc.

De asemenea, trebuie să fii atentă pentru că la costul rochiei se vor adăuga cheltuieli suplimentare:  pantofii, voalul și bijuteriile pentru o ținută completă. La aproape fiecare rochie e nevoie de unele modificări, fie că este vorba de un tiv sau altceva mai important. Unele firme includ aceste servicii în costul total al rochiei, dar la altele, modificările se plătesc separat.

9 greșeli pe care să le eviți când alegi rochia de mireasă

...

... 2. Alege rochii simple

Rochia va fi mai scumpă dacă are broderii manuale, pietre semiprețioase sau alte cristale. E indicat să te orientezi către rochii simple, fără aplicații, pentru că aceste accesorii duc automat la creșterea prețului.

De asemenea, rochiile din dantelă și mătase naturală sunt printre cele mai scumpe, așa că optează pentru rochiile din satin sau tulle, care sunt mai ieftine.

... 3. Începe cu rochiile care se încadrează în buget

Ideal ar fi să începi cu magazine care oferă rochii care se încadrează în bugetul tău, deoarece apoi vei rămâne cu gândul la ceva ce nu îți poți permite, iar acest lucru te va dezamăgi și îți va aduce frustrare.

Totuși, nu trebuie să rămâi blocată la un singur model. Îi poți arăta consultantului din showroom o poză a rochiei pe care ți-o dorești, însă dacă primești alt sfat, nu ezita să faci o probă. Este imposibil să știi cum va arăta o rochie pe corpul tău dacă o vezi doar pe umeraș.

7 designeri autohtoni care creează rochii de mireasă superbe și accesibile

...

Rochii de mireasă pentru femeile cu forme generoase - cum le alegem?

... 4. Începe din timp

Dacă te afli sub presiunea timpului, vei fi tentată să plătești mai mult pentru un anumit model. Cu cât începi mai devreme căutarea pentru rochia de mireasă, cu atât ai șanse mai mari să găsești cel mai bun raport calitate/preț.

... 5. Mergi la târguri de nunți

De obicei, brandurile au reduceri de 10-30% în perioada târgurilor de nunți, însă reducerile cele mai mari (de 60-70%) se aplică la sfârșit de sezon, pentru rochiile rămase pe stoc, deoarece se lansează colecțiile pentru anul următor.

Încearcă să nu te lași influențată de reducerile prezentate ca valabile doar o zi, deoarece în multe cazuri sunt rochii probate de zeci de mirese, ce pot avea defecte. Înainte să cumperi o rochie la reducere, analizeaz-o cu atenție și cumpăr-o doar dacă ești de părere că eventualele defecte sunt minore și pot fi reparate ușor. 

...

... 6. Alege o rochie de ocazie

Dacă bugetul nu îți permite să alegi o rochie de mireasă, poți apela la o rochie de ocazie. O rochie de seară albă sau crem poate fi purtată cu ușurință ca rochie de mireasă, iar prețul acestor rochii este mult mai mic decât al rochiilor de mireasă propriu-zise.

... 7. Cumpără o rochie second-hand

Dacă nu dorești să aloci prea mulți bani rochiei de mireasă, poți alege una second-hand și economisești în medie 50% din valoarea ei. Dacă ai prietene sau rude care s-au căsătorit recent, poți cumpăra sau împrumuta rochia de la ele și o poți adapta pe stilul tău.

Dacă nu, intră pe site-urile specializate în astfel de vânzări și vei găsi o mulțime de opțiuni atractive de rochii de mireasă ieftine.

... 8. Închiriază rochia

În ultimii ani au apărut magazine care oferă rochii de ocazie spre închiriere pentru sume ce reprezintă 30-40% din valoarea inițială. Dezavantajul este că nu se pot face modificări ale rochiei, așa că e mai greu să îți găsești o mărime care să ți se potrivească la fix.

3 saloane din Chișinău unde găsești rochii de mireasă impecabile

...

De asemenea, trebuie să ai grijă să nu o degradezi în vreun fel și să o returnezi în stare perfectă.

... 9. Cumpără rochia de mireasă online

Pentru unele mirease, nimic nu se compară cu plăcerea de a proba diverse modele de rochii până o găsesc pe cea potrivită, însă dacă nu ai un buget prea mare, îți poti alege rochia de mireasă online.

De cele mai multe ori, o astfel de rochie este mai ieftină decat cea din magazine și, dacă nu ți se potrivește, poți oricând să o returnezi și poți alege alta.

***

Ținând cont de aceste sfaturi, cu siguranță vei putea alege cât mai bine dintre atâtea rochii de mireasă și vei și economisi bani pentru luna de miere sau pentru alte cheltuieli necesare nunții.

Poze articol: Dorin Cătrinescu (I.D. Brothers Production)

...

logo

Nu rata cele mai noi postări de pe Marry.md Te invităm să ne dai un LIKE pe pagina noastră de Facebook

Marry-tă-te cu noi!