Noutăți

Rochii de Mireasă 21-03-2019 774

9 greșeli pe care să le eviți când alegi ROCHIA DE MIREASĂ

9 greșeli pe care să le eviți când alegi ROCHIA DE MIREASĂ

Aproape fiecare femeie a visat de mică la rochia ei de mireasă, a privit zeci de modele și și-a croit în minte ținuta de nuntă perfectă. Dar gusturile și moda se schimbă și momentul alegerii rochiei devine unul confuz. Marry.md îți spune ce greșeli fac viitoarele mirese cel mai des și cum să le eviți:

... 1. Să alegi rochia fără să iei în calcul stilul întreg al nunții

Înainte de a merge în salonul sau atelierul de unde vei cumpăra rochia, trebuie să ai măcar o idee generală despre cum va arăta nunta. Nunta în stil boho și în stil avant-garde sunt două lucruri diferite și pentru fiecare forma, culoarea sau lungimea rochiei trebuie aleasă diferit. De aceea, întâi alege un concept al nunții, apoi caută o rochie de mireasă. 

Vezi și 7 designeri autohtoni care creează rochii de mireasă SUPERBE ȘI ACCESIBILE

... 2. Să cumperi rochia prea devreme

Psihologii spun că, atunci când vezi ceva care-ți place tare mult și ai vrea să cumperi, cel mai bine e să aștepți o săptămână - dacă după acest timp încă vei dori să cumperi acea rochie care ți-a plăcut, poți s-o iei fără remușcări. Dar nu-ți recomandăm să cumperi rochia imediat cum ai probat-o, ci să ieși din atelier/salon și să mai vezi alte modele. 

...

... 3. Să iei o rochie cu o mărime mai mică

Orice mireasă vrea să arate cât mai suplă și atrăgătoare în rochia de mireasă, mai ales că toate privirile vor fi îndreptate spre ea. Și multe mirese plănuiesc să slăbească până la nuntă, dar este ireal și nesănătos să slăbești mai mult de 1-2 mărimi. Dacă ți-au rămas mai puțin de 2 luni până la nuntă, ia-ți o rochie pe mărimea ta actuală. La urma urmei, ea va putea fi ajustată, în caz de necesitate.

... 4. Să măsori rochii de același tip

Vezi și Frumusețea nu cere sacrificii: rochii de mireasă cu corset

Nu te focusa pe un singur tip de rochie și lungime. Pentru diversitate, poți încerca diverse feluri de rochii, chiar și de culori. Vrei o rochie tradițională? Măsoar-o în varianta albă, fildel sau nuanța șampaniei. Măsoară salopete albe elegante, costume cu pantalon. Poate îți vor plăcea așa de mult, încât vei alege o rochie pentru cununia civilă și alta pentru ceremonia propriu-zisă. 

... 5. Să cheltui mai mult decât ai planificat

Acum, există rochii pentru orice buzunar. Evident, nu de la designeri de top, dar sunt branduri ca H&M sau alte magazine mass-market, care au colecții de rochii potrivite pentru nuntă. Există o mulțime de saloane și ateliere și, desigur, alte mirese care sunt gata să-și dea în chirie rochia proprie de mireasă la prețuri adecvate. De aceea, nu trebuie să faci o gaură în buget ca să ți-o cumperi, pentru că va trebui să economisești pe alt aspect al nunții.

...

... 6. Să te iei după părerea altora

Te sfătuim să mergi la probarea rochiilor cu cele mai bune prietene, care nu te critică și nu pun la îndoială alegerile tale și care te vor încuraja. Totuși, părerea ta e cea care contează cel mai mult - ascultă-i pe cei apropiați, dar fă așa cum vrei tu. 

Vezi și Un ghid rapid: ce tip de rochie de mireasă se potrivește pentru silueta ta

... 7. Să alegi un model nepotrivit siluetei tale

E bine nu doar să probezi mai multe tipuri de ținute de mireasă, dar și să fii sinceră cu tine și să-ți cunoști calitățile, defectele și specificul siluetei. Poate o rochie arată minunat pe manechin, dar tu ai alt tip de siluetă, alt stil, alt tipaj fizic și s-ar putea să nu fie ceea ce aștepți. 

... 8. Să lași rochia așa cum este

Și aici ne referim la faptul că, dacă ai cumpărat o rochie din salon sau ai închiriat-o de la cineva, va fi nevoie s-o adaptezi după tine. Dacă ești suficient de norocoasă să-ți coși o rochie după siluetă, e foarte bine, dar dacă nu, cel mai bine e să faci câteva ajustări, ca să fii sigură că stă perfect.

... 9. Să te sfătuiești cu viitorul mire

Știm cu toții superstiția că mirele are voie să-și vadă mireasă în rochie doar în ziua nunții, dar nu avem asta în vedere aici. Noi credem că trebuie să existe un element de supriză la nuntă, când toți stau și așteaptă să te vadă mireasă, mai ales iubitul tău. De aceea, lasă-l să-și imagineze singur cât de minunat vei arăta și nu-i spune nimic despre rochie. 

...

logo

Nu rata cele mai noi postări de pe Marry.md Te invităm să ne dai un LIKE pe pagina noastră de Facebook

Marry-tă-te cu noi!