Noutăți

Cuplu și sex 25-10-2021 1072

Obiceiuri pe care le au cuplurile fericite

Obiceiuri pe care le au cuplurile fericite

Viața de cuplu este asemenea mersului pe bicicletă, pentru ca să menții echilibrul e necesar să dai din pedale mereu. Lucrurile și detaliile care par nesemnificative, cum ar fi strângerile de mână, formulele de salut și de „noapte bună”, toate luate la un loc contribuie la fericirea unui cuplu. În cele ce urmează vezi care sunt obiceiurile de bază ale unui cuplu sănătos și fericit.

 

Se țin de mână și se îmbrățișează

Chiar dacă o fac în public, acasă sau înainte de a merge la culcare și oricât de banal nu ar părea, psihologii au demonstrat că îmbrățișările întăresc nivelul de afecțiune și încredere dintre parteneri. Prin atingerea mâinilor se stabilește o conexiune unică, iar unii cercetători susțin că un astfel de gest poate face mai mult decât 1000 de cuvinte. Puterea îmbrățișărilor este incredibilă. Potrivit experților, „pielea simte mângâieri bune” (dragoste), „mângâieri rele” (abuz) și „nicio mângâiere” (neglijare). Evident, în cuplurile fericite predomină „mângâierile bune”.

 ...

 

Se salută în fiecare dimineață și își spun „noapte bună”

Aparent mai mult decât simplu, însă cu trecerea anilor, aceste lucruri, pe care le privim ca pe niște „fleacuri” devin o rutină. Specialiștii susțin că anume aceste detalii fac diferența dintre un cuplu fericit și unul în care lucrurile încep să funcționeze nu prea bine. Deși totul trebuie demonstrat prin fapte, puterea cuvântului întărește, încurajează și reînnoiește jurămintele. A începe dimineața pe o notă pozitivă și a încheia ziua împreună este mai mult decât un simplu obicei.

...

 

Își arată dragostea în public

A ține de mână persoana iubită, a o îmbrățișa sau a o săruta nu este o rușine, chiar și atunci când o faci în public. Deși sunt considerate a fi niște gesturi intime, totuși fiind făcute cu bun-simț și în limite este mai mult decît ceva normal, susțin psihologii. Arătându-și dragostea în public, partenerii comunică că există o legătură foarte specială între ei.

...

 

Vorbesc despre viața lor sexuală și își respectă viziunile

Viața intimă jacă un rol important. Este absolut esențial să se vorbească despre acest aspect într-un cuplu „sănătos”. În cazul în care unul dintre parteneri nu este de acord cu ceva sau poate că are alte așteptări este necesar să i le comunice celuilalt. Pe de altă parte, în cazul în care unul dintre parteneri simte nevoia unei pauze în ceea ce ține viața sexuală, din cauza unor motive personale (fie că legate de sănătate, stare emoțională) este important să i se respecte alegerea. Orice detaliu este semnificativ, iar comunicarea este cheia succesului.

...

 

Oferă spațiul personal partenerului

Chiar dacă sunteți un cuplu și totul este comun, este important ca fiecare să țină cont de spațiul personal al partenerului său. Respectă ocupațiile preferate ale acestiua și oferă-i timp pentru a le practica. În cazul în care unul dintre parteneri simte necesitatea de a petrece timp singur cu sine, nu ezita să îi oferi posibilitatea de a o face.

...

 

 

Au ritualuri comune, chiar dacă relația este una la distanță

Cuplurile fericite au cel puțin un ritual comun pe care îl practică zilnic sau săptămânal, ritual care le permite să discute și să își păstreze apropierea. Fie este vorba despre gătitul împreună, vizionarea spectacolelor, mersul la cinema sau luarea cinei într-un restaurant. În cazul în care nu sunteți aproape de partenerul vostru, un city-break ar fi varianta optimă pentru a vă reuni și a petrece timpul intens. O recomnadare din partea noastră ar fi să beneficiați de totalitatea aplicațiilor on-line pentru cupluri, destinate special partenerilor care sunt departe unul de celălalt (cum ar fi aplicația „Between”).

...

 

„Muncesc cot la cot” pentru o relație fericită

Fericirea este o continuă muncă, iar fiecare pas este esențial pentru a o păstra, așadar în cuplurile fericite partenerii își construiesc fericirea. Își fac mici suprize, păstrează intensă viața intimă, se complimentează, programează activități distractive împreună. Oricât de straniu ar părea, chiar și lucrurile nesemnificative pe care le facem zi de zi, cum ar fi gătitul mâncării sau curățenia generală sunt semnificative, iar important ar fi ca ambii parteneri să fie implicați.

...

 

Comunică „sănătos”, iar dacă este necesar apelează la ajutorul unui psiholog

Comunicarea este esențială. Toate lucrurile care „te dor” sau te deranjează este important să fie comunicate partenerului. În cuplurile fericite, partenerii își respectă punctele de vedere, viziunile și părerile, iar comunicarea lor este calmă și eficientă. În cazul în care nu faceți față unor situații este absolut normal să apelați la ajutorul unui psiholog. Terapia de cuplu se bucură de mult succes, mai ales acum când suntem invadați de situații stresante.

...

 

Recomandări din partea echipei marry.md:

  • Profitați de toamna frumoasă și faceți o fotosesiune. Veți petrece timpul împreună și veți avea amintiri pentru o viață întreagă. Puteți merge la Vinăria Poiana, Orheiul Vechi sau în parcurile de la noi din oraș, care acum sunt pline de culoare.
  • Luați cina la un restaurant. Vă recomandăm meniul de la restaurantele „Mi Piace”, „Aproape”, iar cafeaua o puteți savura la „Sincer”.
  • Dacă hotărâți să luați dejunul împreună puteți merge la terasele în aer liber de la „Rosmarin Cafe”, „Crosta” sau „Creme de la Creme”.
  • Nu ezitați să mergeți la teatru. Recomandăm piesele: „Flori de mină” la Teatrul „Luceafărul”, „Aveți ceva de declarat?” la Teatrul Național „Mihai Eminescu”, „Fiți sănătos, domnule” la Teatrul „Eugen Ionesco”.
  • Nu ezitați să faceți o „noapte a filmelor”. Vizionați împreună comedii romantice. Este demonstrat că acestea apropie partenerii. Vă recomandăm filmele: „Sweet november”, „When Harry Met Sally”, „Shakespeare in Love”, „Dirty dancing”.

 

...

 

Sperăm că au fost utile sfaturile și recomandările, iar fiecăruia dintre voi vă dorim cât mai multe clipe fericite alături de partenerii voștri.

 

Sabi

Autor

Sabi Rafa

logo

Nu rata cele mai noi postări de pe Marry.md Te invităm să ne dai un LIKE pe pagina noastră de Facebook

Marry-tă-te cu noi!