Noutăți

Buchetul Miresei 23-07-2019 1866

De ce miresele își aruncă buchetul și de ce acesta este cel mai important accesoriu?

De ce miresele își aruncă buchetul și de ce acesta este cel mai important accesoriu?

V-ați întrebat vreodată de unde a pornit tradiția buchetului miresei? Probabil că nu găsești mireasă fără buchet... dar oare care este semnificația acestuia?

Primul concept al florilor purtate de mireasă în ziua nunții ne este relatat din timpul grecilor (Grecia Antică) și romanilor. În acele vremuri miresele nu aveau un buchet, ci purtau în păr ghirlande de plante puternic mirositoare ce se credea că ar alunga spiritele rele astfel încât sa ferească mireasa de orice ghinion care i-ar fi putut periclita frumusețea amintirilor din ziua nunții.

Dar există mai multe povești... Unele mai spun că exista o perioadă în antichitate când miresele erau considerate aducătoare de noroc, iar cei care aveau ceva de la ele se bucurau de acest noroc. Din acest motiv, nu au fost puține situații în care miresele au ajuns să fie aproape sfâșiate de cei care căutau să își facă viața mai bună. Invitații la nunta plecau, efectiv, pe urmele miresei și îi rupeau chiar și rochia pentru a obține o parte din norocul adus de ea. Pentru a scăpa de mulțimea de oameni, mireasa arunca buchetul pentru a le distrage atenția. Apariția buchetului a fost cât se poate de naturală, mireasa având la îndemână un instrument pe care să îl arunce către mulțime. Aruncarea buchetului de mireasă este o tradiție apărută în secolul al XIV-lea.

...

Astfel, ghirlanda a fost înlocuită cu un buchet confecționat de obicei din plante puternic mirositoare ce aveau același scop. A fost introdus apoi în buchetul miresei mărarul ca altă plantă puternic mirositoare pe care mirele și mireasa îl mâncau la finalul ceremoniei de căsatorie, căci se considera că stimulează apetitul sexual și favorizează reproducerea.

De la jumatatea secolului 19, buchetul de plante al miresei a căpătat flori în timpul ceremoniei de nuntă dintre Regina Victoria și Prințul Albert. Cu toate că buchetul reginei, unul mic, pe model sferic, conținea pentru prima data flori, totuși nu erau excluse plantele medicinale, astfel că erau și gălbenele în buchet. Apoi, mai toate cuplurile au început să copieze ideea de a introduce flori în buchetul de mireasă, noua modă răspândindu-se repede.

...

...

La începutul secolului 20 vedetele vremii au început să creeze pentru acest eveniment deosebit modele sofisticate de buchete, astfel că acestea au început să capete diverse forme, combinații de flori și culori contrastante, apoi modelele au tins spre exegerare, creându-se buchete lungi până în pământ, buchete mari și elaborate, cu frunze încolăcite de ornament, cu panglici și funde mari.

...

Spre finele secolului tendințele au revenit spre natural, spre simplitate, ajungându-se astfel la modelele din zilele noastre.

...

Dacă printre primele sale semnificații se numără aceea de a apăra mireasa de spirite rele și de a oferi un substrat al prosperității, astăzi aceste semnificații sunt pierdute, buchetul miresei fiind mai mult un accesoriu al imaginii deosebit de important și un prilej de a crede că urmatoarea ce se va căsători va fi domnișoara care prinde buchetul miresei când aceasta îl aruncă pe spate.

...

Aici vedeți și o listă de floriști de la noi care vă vor ajuta să creați un buchet plin de semnificație:

...  Regal Art Decor - buchete pentru cele mai deosebite mirese 

...

... BUKETIO - noi avem mereu flori proaspete și idei originale!

...

... Decora.md - pentru un buchet care să fie în ton cu întreg decorul nunții

...

... GloriStar - un designer-florist experimentat o să vă recomande cele mai reușite soluții de decorare florală.

...

logo

Nu rata cele mai noi postări de pe Marry.md Te invităm să ne dai un LIKE pe pagina noastră de Facebook

Marry-tă-te cu noi!