Noutăți

Invitații și cadouri 22-11-2021 5049

Cum refuzi o invitație la nuntă?

Cum refuzi o invitație la nuntă?

Există diferite situații și perioade în viața fiecărei persoane. Poate ești plecat în concediu, în delegație, nu te lasă bugetul sau ai alte evenimente unde ai confirmat deja prezența. Nu te stresa, căci este ceva absolut normal să refuzi o invitație la nuntă. 

Dar dacă tu ești cel care urmează să transmiți invitația, avem câteva sugestii de companii la care te poți adresa în acest sens:

Mai nou, poți crea singur design-ul invitației tale online! Câteva modele faine poți vedea chiar aici: Invitații online - InviteMe.ro

...

În cele ce urmează îți prezentăm câteva moduri prin care poți refuza fără să lași loc de interpretări sau supărări.

Răspunde prompt și fii sigur că ai fost înțeles

Dacă știi deja că urmează să primești o invitație și ești ocupat încearcă să anticipezi momentul și să răspunzi ferm, fără a da careva speranțe că vei fi prezent la ceremonie. Astfel mirii vor știi sigur ce date să transmită mai departe furnizorilor și la ce număr de oameni vor avea la nuntă. Cu cât răspunzi mai rapid la invitație cu atât e mai bine. Tot aici, încearcă să nu fii vag în exprimare și să te asiguri că s-a înțeles răspunsul tău, fie că este prin email, telefon sau în persoană.

Fii sigur și nu îți schimba părerea

Odată ce ai refuzat invitația la nuntă nu este recomandat să îți schimbi părerea. Chiar dacă mirii se vor bucura de prezenta ta la nuntă riști să strici anumite aranjamente sau planuri. Cel mai urât este să te decizi în ultimul moment, cu câteva zile înainte și să bați oamenii la cap pe ultima sută de metrii. Asumă-ți orice alegi să faci!

Evită minciunile

Dacă nu poți să mergi la nuntă, nu vrei, nu îți permite bugetul sau te deranjează prezența cuiva este recomandat să nu minți în legătură cu răspunsul tău. Nu trebui să dai toate detaliile din lume despre planurile tale sau despre motivul neparticipării. Refuză respectuos invitația și încearcă să fii cât de sincer poți, pe termen lung este cea mai bună abordare.

Pandemia a stabilit noi reguli

De ceva timp chiar a devenit aproape imposibil să ne facem planuri pentru o perioadă îndelungată de timp - pandemia impune propriile reguli. În cazul în care a intervenit o urgență - simți că ai avea careva simptome sau ai fost în contact cu cineva care are Covid-19, atunci trebuie să comunici cât de repede posibil cuplul care te-a invitat la nuntă. Important este să nu îi pui în pericol pe cei din jurul tău. Acționează responsabil și nu ezita să refuzi invitația, pentru că motivul este unul întemeiat. 

Nu exagera cu scuzele

Odată ce ai refuzat invitația și ți-ai cerut scuze că nu vei putea participa la nunta lor, încearcă nu mai aduci în discuție acest subiect. Fiecare parte a înțeles care este situația și nu are rost să îți ceri scuze de fiecare dată când vă întâlniți sau se vorbește de nuntă. 

Opțional, trimite un cadou sau fii prezent la bachelorette party 

În funcție de relația voastră sau de obiceiurile și tradițiile pe care le urmați poți opta pentru a le trimite un cadou mirilor. Nu trebuie să fie ceva foarte valoros sau mare, doar ceva prin care să-ți arăți regretul că nu ai putut ajunge la nuntă și în același timp să le urezi casă de piatră. Acest gest este opțional, însă ca orice cadou denotă atenția la detalii și respect. Dacă dispui de posibilitate poți fi prezent la bachelorette party - gestul tău va fi apreciat, iar mirii se vor bucura. Și la petrecere nu ezita să mergi cu un cadou simbolic. 

...

Fii alături de miri printr-un call video 

Tehnologiile avansate ne permit să fim alături de cei dragi în orice moment ne-o dorim. Poți pregăti din timp un mesaj semnificativ pentru tinerii îndrăgostiți, te poți înțelege preventiv cu cineva din invitați și respectiv poți surprinde mirii. Cu siguranță gestul tău va fi apreciat de protagoniștii evenimentului, dar și de invitații prezenți la nuntă.

Formule pentru a comunica un refuz

  • Apreciem mult invitația pe care am primit-o și ar fi fost o plăcere să fim alături de voi, dar din păcate a intervenit un motiv serios, care nu ne permite acest lux. 
  • Vă mulțumim pentru atenția acordată și invitație, dar din motive personale suntem nevoiți să o refuzăm. Ne cerem scuze și sperăm să fim alături de voi la alte evenimente importante din viața voastră. 
  • Chiar dacă scuzele sunt de prisos nu ezităm să vi le adresăm. în speranța că absența noastră este motivată de o scuză semnificativă. 

 

Nu trebuie să te simți prost din motiv că ai refuzat o invitație, mai ales dacă ai o scuză întemeiată. Ceea ce este important este să oferi răspunsul din timp, astfel încât să nu creezi incomodități de organizare cuplului care te-a invitat la nuntă. 

logo

Nu rata cele mai noi postări de pe Marry.md Te invităm să ne dai un LIKE pe pagina noastră de Facebook

Marry-tă-te cu noi!