Noutăți

Cereri în căsătorie 11-07-2019 1626

Cum să începi discuția despre logodnă și cum să planifici cererea în căsătorie

Cum să începi discuția despre logodnă și cum să planifici cererea în căsătorie

Ca și orice alt aspect din viața noastră, relațiile romantice au și ele anumite etape, iar fiecare cuplu trece prin acestea în propriul tempou. De aceea, când vine vorba despre a face acel pas - de a vă uni destinele pentru întreaga viața, pot apărea insecurități și diverse întrebări. Bunăoară, cum știi că și partenerul tău / partenera își dorește să facă acest pas și cum înaintezi cu acea cerere de căsătorie? 

Experții spun că răspunsul este mai  întotdeauna în buna comunicare și iată sfaturile lor pentru cum să abordați această etapă din viața voastră de cuplu.

Iar mai jos, vezi la cine de la noi să apelezi pentru a planifica cererea în căsătorie propriu-zisă.

... De ce o discuție pe această temă este, adesea, mai dificilă?

Chiar dacă sunteți împreună de atât de mult timp că nu mai țineți cont și vă simțiți de parcă vă cunoașteți de o veșnicie, trecerea de statutul de iubit - iubită la logodiți vă poate speria totuși. Aceasta poate fi din cauza vulnerabilității și posibilității de a fi respinși, pentru că se prea poate ca tu să pui totul pe tavă, iar partenerul să nu simtă la fel. Ce se întâmplă dacă el sau ea visează la alte lucruri și au alte viziuni despre viitor? Și atunci te prinzi că nu ești pe atât de pregătit/ă pe cum credeai. În a avea această discuție despre logodnă și căsătorie există acea posibilitate de a descoperi că, totuși, nu sunteți ”pe aceeași pagină”.

Totodată, femeile, de cele mai multe ori, evită să discute acest subiect pentru că nu vor să pară insitente sau să pună presiune pe partener. Plus la acestea, ele visează să fie cerute în căsătorie, iar vorbind despre aceasta ar tăia din romantism și din elementul suprizei.

Totuși, indiferent de cât de incomod nu v-ați simți, experții spun că discuțiile sunt foarte sănătoase și ar fi bine să discutați regulat, iar și iar, pentru a ține mâna pe puls. Astfel, nu va mai fi acea presiune în legătură cu întrebarea de a vă logodi, ci veți ști mult mai bine unde vă aflați, cum vă simțiți în legătură cu acest subiect și cum vedeți viitorul vostru.

... Momentul potrivit

Nu este neapărat vorba despre de câți ani sau luni sunteți împreună, ci, mai degrabă, despre cum decurg lucrurile și ce se întâmplă în viețile voastre. Experții mai recomandă să începeți discuția printr-o întrebare lejeră despre cum vă vedeți voi viitorul. Până la urmă, căsătoria este depre a uni duă vieți în una. Poate că vă vedeți mutându-vă din apartametul vostru într-o căsuță din apropierea unei școli... poate că renunți la acele două mașini de sport și investești în ceva mai practic, poate că vreți să mergeți în acea călătorie pe care nu ați mai putea-o face odată ce aveți copii - acesta ar putea fi căi de a porni o discuție în această direcție.

... Da, poate fi incomod

Dacă te simți incomod să pornești discuția, poți începe prin a spune ”Știu că poate fi dificil să vorbim despre aceasta, dar...”. Asta te poate ajuta să te simți mai liber/ă. Apoi, poți spune că simți că a venit timpul, cel puțin pentru tine, să-ți împărtăși emoțiile și felul în care simți, și cum vezi relația voastră. Iar prin faptul că dai de înțeles că pentru tine e dificil să discuți despre aceasta, îți vei încuraja și partenerul/a să fie deschis/ă cu tine.

... Vorbește despre relația la care visezi

Sau, în ale cuvinte, exprimă-ți sentimentele de dragoste. Dorința de a te logodi spune, de fapt, despre faptul că nu îți poți imagina viața fără acea persoană. Dacă ți-i frică să pari insitentă sau ”lipicioasă”,  fiind deschisă despre emoțiile tale te va ajuta să trasmiți mesajul ”corect”.  Vorbește-i despre visele tale care pot fi despre unde veți locui, unde veți merge în vacanță, cum veți celebra momentele importante din viața voastră, cum veți petrece timpul liber sau alte lucruri pe care le aștepți cu nerăbdare. Astfel, în mod indirect vorbești despre cum vezi relația în perspectivă și poți ușor să ajungi să vorbești despre căsătorie.

... Dă întrebări deschise

Dacă tot vrei să înțelegi ce gânduri are partenerul/a tău, întrebările deschise te vor ajuta. Dar nu lua răspunsurile mereu în serios, pentru că uneori pot fi răspunsuri la care partenerul nu a luat neapărat în calcul relația voastră. Este bine să poți comunica direct cu partenerul și să exprimi motivele care explică de ce o astfel de discuție e importantă pentru tine și de ce vrei să faci următorul pas în relația voastră, iar aceasta va garanta ca el/ea să fie deschiși spre a te asculta.

Iată câteva întrebări în acest sens:

  1. Ce înseamnă căsătoria pentru mine/tine?
  2. De ce este importantă căsătoria pentru mine/tine?
  3. Cum copilăria și familiile noastre ne influnțează felul în care privim căsnicia?
  4. Cum vom păstra relația noastră ca una puternică de-a lungul anilor?
  5. În care aspecte suntem ambii absolult de acord?
  6. La care aspecte avem viziuni diferite? Cum vom negocia / rezolva aceste neînțelegeri?
  7. Cum ai vrea să fie căsnicia noastră?

Iar dacă ați ajuns la acel moment potrivit, iată la cine să apelați pentru a planifica o cerere în căsătorie emoționantă și de neutat, și poate că tot ei vă vor ghida în organizarea nunții voastre...

... Cristina Postolachi

Ți-ai găsit jumătatea și simți că ești pregătit să faci marele pas din viața ta, îți dorești un eveniment special, bine pus la punct și personalizat, atunci adresează-te la cei care au o experiență vastă în acest domeniu.
Noi suntem cei care vom atrage atenția la fiecare detaliu, deoarece detaliile contează!
...

...  Alina Ciobanu

Nunţile şi Evenimentele de Familie sunt Slăbiciunea mea. Găsesc inspiraţie şi motivaţie în ochii fiecărui cuplu, în oamenii din jurul meu, fiind mereu atentă la detalii. Organizarea şi planificarea unui eveniment este foarte solicitantă, stresantă şi cu multiple responsabilităţi. Dacă îţi doreşti un eveniment UNIC, fără haos, emoţii negative şi stres, aici intervine rolul meu în calitate de organizator.

...

... Sînchetru Olga

Un eveniment reușit începe cu o idee, iar de la idee până la realizare este un drum lung, un drum care, alături de un organizator, este ușor și cu un rezultat excelent. E mai comod și mai sigur dacă vei lăsa emoțiile negative și stresul în seama unui organizator, care va monitoriza totul.

...

logo

Nu rata cele mai noi postări de pe Marry.md Te invităm să ne dai un LIKE pe pagina noastră de Facebook

Marry-tă-te cu noi!