Noutăți

Ghidul Miresei 15-10-2019 20632

Un ghid rapid: Ce tip de rochie de mireasă se potrivește pentru silueta ta?

Un ghid rapid: Ce tip de rochie de mireasă se potrivește pentru silueta ta?

Rochia de mireasă – îți imaginezi cum arată și cum o îmbraci de mică copilă. La nuntă, ea este în centrul atenției și îți dorești să arăți perfect.

Dar pentru a obține efectul unei rochii ca turnată pe tine, care ascunde toate imperfecțiunile (pentru că, da, nimeni nu este perfect), rochia trebuie potrivită cu tipul de siluetă pe care îl ai.

Vă propunem în cele ce urmează un ghid despre diferite modele de rochii de mireasă și cu ce forme și siluete se armonizează acestea.

Tipurile de siluete prezentate:

...

Silueta clepsidră:  la care se potrivește tipul de Rochie de bal și Trompetă.

Silueta pară: la care se potrivește tipul de rochie Scurtă (Mini) și A-Line.

Silueta dreptunghiulară: la care se potrivește tipul de rochie Empire si Teacă.

Silueta măr: la care se potrivește tipul de rochie A-Line și Rochie de bal.

...

Rochia de bal:

Rochia de bal este apreciată și căutată de foarte multe mirese. Ele sunt acele rochii voluminoase, ideale pentru fiecare tip de corp, dar arată foarte bine pe silueta tip pară, deoarece partea de jos a corpului este ascunsă. Avantajează în special miresele înalte, pentru că ele își pot permite să arate mai scunde.

......
......
Salonul Milena

Nu este indicată pentru miresele “minion” (sau scunde), pentru că rochia va crea un efect de micșorarea înălțimii, iar cercul atașat și materialul amplu folosit pentru volum adaugă multă greutate rochiei.

Rochia A-Line:

Sunt rochiile cu un corsaj pe talie, care ajung la pământ în forma literei “A”. Ele sunt adaptabile fiecărui tip de siluetă în parte. Însă pentru că este un model de rochie care poate ascunde micile imperfecțiuni ale corpului, este recomandat în special persoanelor cu o silueta de tip pară sau măr.

           
......

......
Casa Miresei Lavinia

Rochia A-Line Modificată:

......
......
Salonul BEATRICE

Rochia A-Line modificată este fixată pe corsaj (partea rochiei care acoperă bustul) și șolduri și devine evazată treptat luând forma literei “A”. Rochia A-line modificată, totuși, este mult mai apropiată de corp decât decât o rochie A-Line tradițională, de aceea este recomandată în special siluetelor clepsidră, pentru a le evidenția.

Rochia Trompetă:

Rochia de tip Trompetă este croită pe corp și evazată în partea de jos. Este o rochie similară cu cea de tip Sirenă, dar deschiderea fustei este mai graduală, în comparație cu evazarea foarte abruptă rochiei sirenă.

......Salonul White Rose

Rochia Trompetă este ideală pentru persoanele cu talie mică, cum ar fi siluetele clepsidră și pentru persoanele mici de înălțime. Ar fi bine sa evitați să alegeți o astfel de rochie dacă aveți silueta în formă de pară și măr, deoarece ea va accentua și mai mult zona abdomenului și a șoldurilor.

......
Salonul Casa Miresei Lavinia

Rochia Sirenă/Mermaid:

Este o rochie pe corp de la piept pâna la genunchi, apoi evazată și lungă. Ea va evidenția o siluetă grațioasă și se potrivesc cel mai bine mireselor înalte și cu o talie subțire.

Probabil datorită poveștilor cu nimfe marine cunoscute pentru frumusețea lor, rochia Sirenă este unul dintre cele mai populare modele atunci când vine vorba de alegerea mireselor.

Similar cu Rochia Trompetă, este o rochie recomandată pentru miresele suple, cu o siluetă clepsidră care sunt dispuse să-și arate formele.

......

......
Salonul White Chocolate

Rochia Teacă:

Rochia Teacă se caracterizează prin forma îngustă care curge drept în jos de la linia gâtului până la tivul de la marginea de jos.

 ......

......
Salonul White Rose

Este potrivită siluetelor slabe, dreptunghiulare și fetelor de statură minion. De asemenea, au o croială bună și pentru persoanele cu forme de tip clepsidră, cărora le-ar plăcea să-și arate un pic curbele, dar nu la fel de mult ca în cazul rochiei Sirenă sau Trompetă. Nu este recomandată pentru linia corpului de pară, pentru că forma Teacă va accentua centimetrii în plus.

Rochia de mireasa – alegerea ei este o adevarată provocare, dar folosind sfaturile de mai sus, poți limita căutările la doar unul sau două modele. Găsește rochia perfectă pentru tine aici!

logo

Nu rata cele mai noi postări de pe Marry.md Te invităm să ne dai un LIKE pe pagina noastră de Facebook

Marry-tă-te cu noi!