Noutăți

Curiozități 20-03-2019 524

Un cofetar a fost dat în judecată, după ce a refuzat să facă un tort pentru nunta unui cuplu gay

Un cofetar a fost dat în judecată, după ce a refuzat să facă un tort pentru nunta unui cuplu gay

Un cofetar din Statele Unite, Jack Philips, a refuzat să facă un tort pentru nunta unui cuplu gay. Acesta și-a motivat decizia prin argumente religioase, spunând că nu a putut face un tort pentru un cuplu gay pentru că „nu a putut murdări imaginea unui eveniment religios sacru”, după cum el însuși s-a exprimat.

Decizia Curții Supreme a Statelor Unite ale Americii, luată cu 7 voturi pentru și două contra, a decis că Jack Philips avea dreptul să își refuze clienții. Cazul a generat o dezbatere virală peste Ocean, scrie timpul.md.

Anterior, bărbatul pierduse procesul în mai multe instanţe, motiv pentru care a şi ajuns la Curtea Supremă. Scandalul generat i-a adus prejudicii lui Philips, care nu s-a mai putut ocupa de afacerea sa.

Decizia favorabilă cofetarului a avut la bază faptul că judecătorii au considerat că libertatea religioasă îi permite acestuia să refuze un client din motive de conștiință. Grupurile pentru drepturile civile, majoritatea conservatoare, prezente la proces împotriva cofetarului, au afirmat că dreptul de a refuza serviciul anumitor clienți este bazat pe discriminare și lezează drepturile minorităților .

logo

Nu rata cele mai noi postări de pe Marry.md Te invităm să ne dai un LIKE pe pagina noastră de Facebook

Marry-tă-te cu noi!