Noutăți

Fotografii și video la nuntă 05-07-2021 2043

Cum să primești pozele la timp? Secretul pozelor reușite și alte detalii în interviul cu ID - Brothers Production

Cum să primești pozele la timp? Secretul pozelor reușite și alte detalii în interviul cu ID - Brothers Production

Prieteni, astăzi am pregătit un interviu cu echipa ID - Brothers Production, util pentru toată lumea, dar în deosebi celor care urmează să-și facă nunta. Dorin și Igor Catrinescu au împărtășit cu noi câteva secrete despre serviciile de fotograf la evenimente, pe care puțini le cunosc, iar mulți ar dori să le cunoască. 

După  ce o să citiți acest articol, o să aflați care este termenul de predare a fotografiilor, despre măsurile de precauție dar și secretul fotografiilor frumoase.

 

...

 

De ce am ales echipa ID - Brothers Production pentru a vă oferi toate aceste informații? Simplu, datorită experienței, recunoștinței și profesionalismului. Ca dovadă a unui nivel înalt de iscusință îl  constituie portofoliul impresionant pe care îl puteți vedea pe site-ul oficial id-brothers.com dar și faptului că echipa a elaborat un program menit să învețe fotografii începători arta fotografiei  iclusiv codul bunelor maniere pentru fotografi.

 

Care este secretul unei ședințe foto reușite? Ai ceva sfaturi pentru miri?

   Pentru a avea o ședință foto reușită trebuie să existe o relație deosebită între cuplu și fotograf. Ca să apară această conexiune este nevoie de mai multe întâlniri, astfel să apară sentimentul de încredere față de fotograf și de ce nu, să se lege o prietenie. În așa mod mirii se vor simți mai relaxați în fața camerei și sesiunea foto va deveni un proces mai distractiv, lipsit de anxietate. Este necesar ca mirii să știe că fotografiile lor vor fi superbe, iar fotograful va reuși să surprindă cele mai frumoase clipe din acea zi importantă. 

...

Care este termenul de predare a fotografiilor de nuntă?

   Termenul perfect ar fi între 2 și 5 luni, dar nici într-un caz mai târziu, deoarece dispare conexiunea dintre amintire și eveniment. Momentul în care are loc predarea fotografiilor este unul deosebit pentru fotografi. Cea mai mare recunoștință pentru noi, fotografii, sunt emoțiile și mulțumirile clienților noștri. În aceste momente realizezi că munca ta nu a fost în zadar.

 

De ce depinde prețul serviciilor foto-video pentru evenimente? Este posibil de obținut poze calitative la un preț mai mic?

   Prețul unui fotograf depinde de experiența, efortul și timpul investit în procesul său de formare a unui specialist în domeniul fotografiei.  Prețul include și responsabilitatea față de clienți până la eveniment, cât și post eveniment.

Nu mereu este posibil ca mirii să obțină fotografii bune la un preț redus, deoarece atunci cînd un cuplu caută un serviciu mai ieftin, reușesc să atingă  o clasă de fotografii care sunt la început de cale. Asta nu înseamna că acești fotografi nu sunt buni, ci că au o experiență mai mică, respectiv, încă nu au reușit să cunoască toate nuanțele acestei meserii.


...

Ne poți recomanda câteva locații pentru ședința foto de nuntă?

   Locația joacă un rol important în obținerea unor fotografii frumoase, dar putem spune cu precizie că mai sunt și alți factori importanți, precum aura evenimentului și emoțiile cuplului din acea zi.  Dacă e să recomandăm câteva locații acestea ar fi:  Grădina Botanica sau Dendrariu pe timp de seară, muzeele, străzile orașului, Mănăstirea Curchi, Orheiul Vechi și altele.

 

...

 

Care sunt măsurile de precauție atunci când mirii încep colaborarea cu un fotograf? La ce detalii trebuie să fii atent? 

   Ca măsură de precauție mirii ar trebui să stabilească un parteneriat cu fotograful pe bază de contract, sau cel puțin să ceară contractul în formă digitală. În timpul întâlnirii să revizuiască toate condițiile din contract și neapărat să discute toate neclaritățile din act. Contractul este garanția că toate promisiunile vor fi respectate. 

Dacă nu este indicat în contract timpul de predare al fotografiilor, trebuie să întrebați direct fotograful în cât timp o să primiți materialul. Tot aici sunt bine venite și întrebările despre serviciile suplimentare, de exemplu albumuri la prețuri promoționale, oferte speciale, etc.

 

...

Cum se pot asigura clienții că au în față un adevărat profesionist? Care sunt sursele credibile? Putem avea încredere în recomandările bloggerilor?

   Printre calitățile unui fotograf profesionist enumerăm fantezia, o reacție rapidă și responsabilitatea față de clienți. 

   Ca mirii să fie siguri că au în față un profesionist, este suficient să analizeze portofoliul fotografului de la diferite nunți, să interacționeze cu el și să citească recenziile clienților. De asemenea, un fotograf bun, cu experiență în cele mai multe cazuri, este membrul unei asociații de fotografi, precum Fearless Photographers sau myWed.

   Putem avea încredere în Bloggeri doar cazul în care aceștia au avut o interacțiune reală cu fotograful. Au participat la o sesiune foto și postarea sa de pe rețelele de socializare este însoțită de o dovadă, adică pe lângă text mai sunt și fotografii. 

...

 

Ce pot face clienții atunci când au fost amăgiți? Atunci când prețul final este mai mare decât cel care a fost stabilit de la început, calitatea pozelor este proastă sau cazul în care cuplul nu a mai primit pozele deja de un an?

   Asemenea situații sunt foarte triste, evenimentele precum nunțile, cumetriile, ș.a.m.d. sunt foarte speciale pentru soț și soție. Mirii se pregătesc amănunțit pentru acest eveniment și își doresc ca pozele să fie bune. 

   Dacă calitatea pozelor nu corespunde cu ce ai văzut pe pagina de Facebook sau nu ai primit pozele la timp, din păcate nu poți întreprinde prea multe acțiuni pentru a isprăvi situația. Rămâne doar să îți  împărtășești experiența  neplăcută pe rețelele de socializare, ca alte cupluri să nu nimerească în aceeași capcană. Din acest motiv este foarte important să te asiguri încă de la început că fotograful este cu bun simț. Agențiile de publicitate, precum Marry.md, verifică fiecare companie de pe site, astfel puteți apela cu încredere la prestatorii serviciilor de nunți de pe această platformă. 

 

...

 

Nouă ne pasă ca toți vizitatorii site-ului nostru să cunoască aceste informații, să știe care sunt aspectele la care trebuie să atragă atenția atunci când sunt în căutarea unui fotograf de nuntă și ce întrebări să adreseze.

 

...

...

...

...

 
 
 
 

Mai multe detalii despre portofoliul și activitatea echipei ID - Brothers Production le găsiți aici: 

https://www.marry.md/catalog/id-brothers-photo-video-production

 

Sperăm că acest interviu ți-a fost de folos!

 

logo

Nu rata cele mai noi postări de pe Marry.md Te invităm să ne dai un LIKE pe pagina noastră de Facebook

Marry-tă-te cu noi!