Noutăți

Ghidul Miresei 30-01-2018 8175

Ești mireasă în 2018? Tot ce trebuie să știi despre coafura de nuntă de la stilistul salonului "OAZIS" - Sașa Șișcov

Ești mireasă în 2018? Tot ce trebuie să știi despre coafura de nuntă de la stilistul salonului "OAZIS" - Sașa Șișcov

 

Marry.md a discutat cu stilistul recunoscut în Moldova – Sașa Șișcov – despre coafurile de nuntă. El are o experiență bogată, de mai mult de 18 ani, în calitate de hair stylist, hair colorist și makeup artist, iar acum este rezident la salonul "OAZIS", așa că a avut multe să ne spună. 

Șașa este râvnit nu numai de mirese, dar și de reviste mari de modă și lifestyle de la noi din țară și nu numai. A colaborat cu "Sănătate ", "InSTYLE-Moldova", "ESTETICA-România" ,"Вкус жизни", "Aquarelle", "VIP Magazin" și "DAS WEDDING".

I-am adresat întrebările pe care vi le puneți și voi, pentru a vă ușura pregătirile de marele eveniment: despre coafura de probă, cum să alegem coafura de nuntă, trendurile anului 2018 și altele. 

 

 ...  ...

 

...: Ce lucruri ar trebui să le știe o mireasă atunci când își alege coafura de nuntă?

 

Primul factor care trebuie luat în calcul este faptul că stilul rochiei este foarte, foarte important. Coafura trebuie să corespundă cu detaliile rochiei.

Dacă rochia este cu valuri sau dantelată, se acceptă orice coafură clasică, romantică sau chiar casual. Un coc strâns la un rochie în stil boho (vezi poza de mai jos) nu s-ar potrivi.

...

 Rochie în stil boho (bohemian) și coafură în onduleuri libere

 

Ca exemplu, pentru brandul autohton EHO by Evgheni Hudorojcov (vezi poza de mai jos) aș propune ceva clasic, părul să fie strâns într-un coc simplu, dar să fie stilat.

Pentru Di Vero și O’Blanc, totuși, aș opta mai mult pentru "ponytails" semi-lăsate (părul strâns într-o coadă) sau părul adunat într-o coafură lejeră.

 

 ...

Creație a brandului autohton EHO by Evgheni Hudorojcov

 

...: Atunci recomanzi fetelor să vină cu poza rochiei de mireasă la consultația cu stilistul?

 

Da, numaidecât. Și trebuie ele însele să fie îmbrăcate în rochie, nu doar atârnată pe un manechin sau în cuier. Fotografiile trebuie făcute din mai multe unghiuri, cu părul dat pe spate. În așa fel, stilistul va lua în calcul lungimea gâtului, forma feței și distanța dintre umeri și gât. Un hair stylist bun trebuie să ia în considerare chiar și lungimea corpului în general, pentru că, dacă corpul este lung, un coc deasupra capului va alungi corpul vizual și mai mult.

 

...: Pe lângă fotografia rochiei de mireasă, să vină fetele și cu o poză a coafurii pe care și-o doresc?

 

Un lucru important de știut este că atunci când fetele vin cu poza unei coafuri anumite, meșterul nu o va putea copia întru totul. Ele trebuie să realizeze că acea fotografie a fost făcută doar dintr-un anumit unghi și coafura din poză va arăta diferit în combinație cu trăsăturile feței și structura corpului lor. În plus, dacă poza este făcută în condiții de studio, atunci probabil nu s-a folosit mult fixativ și cu siguranță coafura arată bine. Ori pentru o nuntă, este aproape imposibil ca coafura să fie complicată, să țină mult și să fie cu puțin fixativ.

 

 ...

Coafură de nuntă creată de Sașa Șișcov

 

...: Să vorbim despre coafura de probă. Este ea necesară?

 

Aceasta este o întrebare complicată și răspândită printre clienți. Dar ca să vă răspund, există riscul ca coafura de probă să fie mult mai bună decât în ziua nunții. Când aranjezi coafura de probă, o faci lejer și schematic. Pe când în ziua nunții, stilistul tapează, fixează mai mult, este atent la detalii și la cum o prinde. Pentru că, chiar dacă coafura este lejeră, ea trebuie să reziste timp de o zi sau o seară întreagă.

 

...: La ce trenduri să ne așteptăm în anul 2018?

 

Dacă în ultima jumătate a anului 2017 tendințele au fost de coafuri de nuntă în regal/queen style (în stil regal), care sunt înalte, finisate și cu detalii complicate, în 2018 iese la iveală romantismul. Acest stil presupune coafuri nesofisticate, valuri naturale, bucle lejere în stil “beach waves”. Lejeritate și individualitate.

 

De asemenea, diferite coronițe subțiri din flori naturale, diademe fine, care nu ocupă jumătate de coafură. Până acum ele nu au fost foarte răspândite, pentru că au fost asociate cu sesiuni foto și se potrivesc mai mult sezonului de toamnă-iarnă-primăvară.

 ...

 

În 2018, voalul tradițional și lung, de tip trenă, se exclude. Se optează pentru voaluri mici, în stilul anilor ’20-30, care se poartă în față. De ce? Pentru că majoritatea fetelor în 2018 aleg tunsori scurte: pixie, carre, bob-carre, bob-alungit.

 

Pălăriile sunt actuale, așa cum se purtau în anii ’70-80. Dacă părul este mai scurt decât linia gâtului, niște valuri finisate sau puțin “messy” ar sta foarte bine cu o pălărie care trebuie să se potrivească cu rochia.

 

... 

Creație a brandului autohton PRIVATO Dress

 

...: Cu cât timp înainte de eveniment în ziua nunții ai recomanda să se facă coafura?

 

Maxim cu 4 ore înainte de eveniment. Aș recomanda să nu să se facă cununia și ceremonia într-o zi, pentru că la ora 16:00 mireasa este deja obosită, la fel și coafura ei. Dacă, totuși, totul se întâmplă într-o zi, atunci ar fi bine să fie chemat meșterul între evenimente (după cununie și sesiunea foto și până la petrecere), pentru a corecta coafura și a o face să arate din nou proaspătă. 

 

...: Dacă viitoarea mireasă vrea să încerce un meșter sau un salon nou pentru coafura de nuntă, ce ai recomanda?

 

Să vină cel puțin o dată la coafat, la o aranjare simplă, pentru un eveniment care nu este atât de important ca nunta. În acest fel, meșterul se va obișnui cu părul ei și cu forma capului. În urma discuțiilor, se vor cunoaște mai bine și fiecare va căpăta mai multă încredere.

 

...: Din experiența ta, cu cât timp înainte trebuie de făcut o programare?

 

Dacă vrei să fii sigur că meșterul tău preferat sau un meșter bun este liber în ziua nunții tale, atunci cu un an înainte încep programările. Eu spre exemplu, prioritizez clienții permanenți și dacă o viitoare mireasă vrea o programare pentru o anumită zi luna viitoare, eu voi fi nevoit să o refuz.

 

 ...

Șașa Șișcov - foto din arhiva personală

 

Vă urăm să găsiți coafura perfectă și meșterul în care să aveți încredere!

Îi mulțumim lui Sașa pentru că a împărțit cu noi din experiența sa de specialist!

 

logo

Nu rata cele mai noi postări de pe Marry.md Te invităm să ne dai un LIKE pe pagina noastră de Facebook

Marry-tă-te cu noi!