Noutăți

Interesant 03-03-2015 17696

STOP! 20 de lucruri pe care să le faci înainte de căsătorie

STOP! 20 de lucruri pe care să le faci înainte de căsătorie

Căsătoria nu este o sentință și deci există viață și după ce-ți pui pirostriile, doar că acest eveniment îți schimbă radical viața, lucru pentru care trebuie să fii pregătită. Multe dintre domnișoare au o părere eronată față de căsătorie, și acesta este un lucru firesc deoarece, chiar dacă ai crescut într-o familie completă, experiența de a fi membrul unei familii în calitate de fiică și cea în calitate de soție este absolut diferită. Dezamăgirea vine atunci când te căsătorești cu ochelarii roz pe ochi și nu înțelegi îndeajuns seriozitatea acestui pas, or indiferent cât de mare este dragostea dintre voi, viața de cuplu are specificul ei, de aceea trebue să fii pregătită.

Noi nu vrem să te speriem, ci doar să-ți oferim câteva sfaturi, care te vor ajuta să-ți crești încrederea în sine dar și în partener, să te maturizezi un pic, să poți deveni o soție inteligentă și deci să ai o căsnicie fericită și de durată.

 

20 de lucruri pe care să le faci înainte de a te căsători

1. Îmbunătățește-ți relațiile cu părinții - conflictele dintre generații sunt lucruri firești și deci adesea întâlnite în familii, însă dacă ai hotărât să te căsătorești cât mai repede pentru a scăpa de cicăleala părinților, mai bine renunță la această decizie. Stăruie să ai o relație armonioasă cu părinții tăi, oricât de greu ar fi, în acest mod vei avea susținerea și ajutorul lor, care-ți va fi foarte necesar în viața de familie. Acest lucru este valabil și cu referire la părinții viitorului tău soț.

 

2. Învață să-ți asumi responsabilități - chiar dacă vezi în viitorul tău soț o a doua mamă și a reușit să-ți cucerească pe deplin încrederea, totuși în viața de famlie veți fi egali așa că încearcă să te faci mai responsabilă. Pornește de la lucrurile cele mai simple, astfel vei învăța să faci față multiplelor responsabilități, care vor cădea pe umerii tăi după căsătorie.

 

3. Cunoaște-ți partenerul în diverse situații - dacă sunteți împreună de mul timp dar nu vă certați aproapte deloc și-ți pare că anume el este candidatura perfectă pentru a-ți deveni soț, să știi că nu a venit încă momentul. Desigur că există relații cu un grad înalt de armonie și în care întradevăr partenerii se ceartă foarte puțin, dar pentru a înțelege dacă acest lucru este relevant și pentru cuplul vostru, trebuie să treceți prin diverse situații mai mult sau mai puțin neplăcute. Nu vă fie frică de certuri sau greutăți, dacă veți trece cu brio peste ele păstrându-vă respectul reciproc, înseamnă că sunteți gata de a crea o familie săntoasă.

 

4. Citește cât mai mult - nu-ți vom spune de ce e bine să citești pentru că știi deja și vrem să credem că-ți place să o faci, sfatul nostru este să citești cât mai mult acum, cât ești singură și ai timp mai mult pentru dezvoltarea ta personală, după căsătorie timpul acesta se va reduce considerabil.

5. Lasă-te de vicii - nu e cazul să le enumerăm, fiecare dintre noi își cunoaște propriile vicii. Chiar dacă le considerăm personale și chiar ni se pare că avem tot dreptul la ele, acestea adesea dăunează mult relațiilor. Fii sinceră cu tine și începe să lupți cu ele de pe acum.

 

6. Învață să gătești chiar dacă ai zis nu o dată că tu nu vei fi niciodată genul de soție cu viza de reședință la bucătărie. Cu timpul vei înțelege de ce o femeie trebuie să gătească și vei fi și mai mulțumită atunci când vei fi apreciată pentru această calitate.

 

7. Învață să-ți organizezi timpul - dacă nu ai făcut-o până acum e timpul să te grăbești. Numai așa vei putea combina responsabilitățile casnice cu cele profesionale și necesitățile sau dorințele personale.

 

8. Cunoaște-te pe tine, atât calitățile pozitive cât și cele negative. Dacă vei fi într-o relație bună cu tine însuți îți va fi mult mai ușor să construiești o relație sănătoasă cu partenerul tău.

 

9. Locuiește separat de părinți - acest lucru te va ajuta să te maturizezi, să devii mai responsabilă și să-ți rezolvi singură problemele.

 

10. Locuiește împreună cu viitorul soț înainte de nuntă (aceasta după ce ai locuit singură). Nu trebuie să vă fie frică să stați împreună înainte de a vă oficializa relația. Această experiență o să vă minimalizeze la maxim riscul de a avea o căsătorie de scurtă durată. Astfel veți avea ocazia să vă cunoașteți și mai mult, iar dacă nu ați reușit să treceți peste această etapă priviți lucrurle pozitiv, e mai bine să pui punct unei astfel de relații la timpul potrivit decât să treci printr-un divorț la doar un an de căsnicie.

11. Optează pentru sexul protejat - este o opțiune simplă dar care te scapă de multe dureri de cap.

 

12. Călătorește pe cât e posibil - singură, în doi sau cu prietenile. Motivul numărul unu este pentru că acum și posibilitățile sunt mai mari și timp liber ai mai mult. Motivul numărul doi este că experiențele și cunoștințele ce ți le oferă călătoriile, pe care le faci singură, sunt unice, acestea te pot schimba mult și e mai bine ca acest lucru să se întâmple înainte să ai statut de soție.

 

13. Studiază și ocupă-te de dezvoltarea personală pentru a sta ferm pe propriile picioare.

 

14. Găsește-ți timp pentru un hobby căruia să te dedici.

 

15. Pune punct relațiilor nesănătoase – fie că este vorba despre o relație amoroasă mai veche sau una de prietenie, care a demonstrat că este mai mult dăunătoare decât constructivă.

 

16. Fii independentă financiar pe cât e posibil. Chiar dacă partenerul tău va fi în stare să te întrețină și a început deja să o facă, cu tipul vei înțelege cât este de plăcut și corect să ai banii tăi, sau să contribui la bugetul familiei. Cu atât mai mult că o femeie independentă financiar este mult mai respectată.

 

17. Pregătește-te să fii mamă - nimeni nu trebuie să te oblige sau să-ți dicteze momentul potrivit pentru a deveni mamă, acest lucru trebuie să îl hotărăști doar tu. Important e să conștientizezi că acesta este cel mai frumos lucru ce i se poate întâmpla unei femei, și chiar dacă nu planifici în viitorul apropiat să faci acest pas, pregătește-te de pe acum: ai grijă de sănătatea ta, discută la acest subiect, citește, informează-te, cu alte cuvinte pregătește-te moral și fizic.

 

18. Învață să-ți organizezi bugetul  și chiar să faci economii, astfel îți va fi mai ușor să treci peste perioadele de criză financiară din familie, de la care pornesc cele mai multe probleme în viața de cuplu. Iar dacă veți ști cum să gestionați corect banii veți evita o bună parte dintre ele.

 

19. Opune-te stereotipurilor și învață să lupți cu ele precum lupți cu viciile sau calitățile tale negative. Stereoptipurile pot fi mai distrugătoare decât crezi și-ți vor complica viața. De acestea trebuie să te ferești în primul rând: toate soacrele sunt rele, soțul trebuie fie deja asigurat cu toate bunurile necesare, trebuie să faceți un copil imediat ce v-ați căsătorit, dacă te-ai căsătorit trebuie să stai numai printre cratițe etc.

 

20. Distrează-te pentru că ești tânără și trebuie să o faci. Fă năzbâtii, încearcă lucruri noi, aventurează-te și profită la maxim de timpul liber.

21. Încearcă să atingi un echilibru între iubirea de sine și iubirea față de cei din jur, inclusiv și față de partenerul tău.

 

22. Nu căuta partenerul perfect, acesta nu există. Și da, nici tu nu ești întruchiparea acestuia. Dacă ai înțeles acest lucru consideră că te-ai maturizat suficient pentru o relație.

 

Tu ce ai reușit să realizezi deja din această listă? Nu uita să distribui această postare și prietenelor tale, iar alte sugestii ne puteți scrie în comentarii.

logo

Nu rata cele mai noi postări de pe Marry.md Te invităm să ne dai un LIKE pe pagina noastră de Facebook

Marry-tă-te cu noi!