Blog

Accesorii Nuntă 13-03-2018 546

Ştii de ce se poartă verigheta pe degetul inelar?

Ştii de ce se poartă verigheta pe degetul inelar?

 

Schimbul de inele este un semn de dragoste și de angajament, dar de ce trebuie să fie doar pe degetul inelar?

Există mai multe explicații de ce verigheta se poartă pe cel de-al patrulea deget de la mâna stângă, iar fiecare cultură are credințele sale.

 

Teoria populară

În popor, purtarea acestui inel pe degetul inelar reprezintă uniunea dintre două persoane care nu se vor despărţi niciodată, simbolizează eternitatea şi iubirea veşnică.

 

Teoria chineză

Cultura chineză oferă o explicaţie interesantă pentru purtarea verighetei pe inelar, pentru că fiecare deget are o semnificație aparte.

Degetul mare reprezintă părinții, arătătorul– frații, mijlociul – ești tu, inelarul reprezintă sufletul pereche, iar degetul mic – copiii.

 

Vă invităm la un exerciţiu:

Așează-ți degetele exact ca în imaginea de mai jos. Pune-ți mâinile față în față, îndoaie degetele mijlocii și lipește-le. Apropie vârfurile celorlalte degete.

...

 

1. Încearcă să desparți degetele mari, care reprezintă părinții.
Vei reuşi, pentru că destinul părinților nu este să trăiască alături de tine pentru tot restul vieții.

2. Apropie din nou toate degetele și  încearcă să desparți degetele arătătoare, care reprezintă frații.Din nou vei reuşi,  pentru că destinul fraților este să-și creeze propria lor poveste.

3. Apropie din nou toate degetele și încearcă să desparți degetele mici, care reprezintă copiii.
Acestea se vor despărţi cu uşurinţă,  pentru că şi copiii vor crește, se vor căsători și iși vor trăi propria viață.

4. Apropie din nou toate degetele și acum încearcă să desparți inelarele, care reprezintă sufletul pereche. Nu vei reuşi, pentru că destinul soțului și al soției este să rămână împreună pentru toată viața!

 

Teoria greacă și romană

Potrivit teoriei elene și romane, avem în corp o venă care este legată de inimă și de degetul inelar de la mâna stângă și, prin urmare, este cunoscută sub numele de "vena iubirii".

Acesta este motivul pentru care poporul grec și cel roman cred că prin purtarea inelului de nuntă pe degetul inelar, împărtășeșsc iubirea și cea mai importantă partea a corpului cu partenerii lor.

 

Teoria americană

Cu toate că oamenii au purtat verighetele foarte mult timp pe degetul inelar, americanii aveau propriul motiv pentru care purtau inelul de nuntă pe acel deget de la mâna stângă.

Ei și-au dat seama că cel mai des accidentat deget, dar și cel mai folosit este cel din mijloc. Și astfel, dacă ar purta verigheta pe degetul mijlociu, se va deteriora și își va pierde strălucirea foarte repede.

Degetul inelar, în schimb, este al doilea cel mai puțin folosit deget, după cel mic. Și, din moment ce este mai puțin predispus la accidente, este cel mai sigur pentru purtarea bijuteriei de nuntă atât de importantă. Un motiv foarte practic, am spune noi.

 

Dar oricare ar fi motivul care vă place cel mai mult, vă urăm ca iubirea voastră să fie cu adevărat veșnică, iar voi de nedespărțit!

 

Sursa: mama.md

 

logo

Nu rata cele mai noi postări de pe Marry.md Te invităm să ne dai un LIKE pe pagina noastră de Facebook

Marry-tă-te cu noi!