Noutăți

Curiozități 16-10-2019 530

Știai că ziua de miercuri e cea mai potrivită pentru a procura rochia de mireasă?

Știai că ziua de miercuri e cea mai potrivită pentru a procura rochia de mireasă?

Fie că ești sau nu adepta a tot felul de superstiții, cu siguranță atunci când vine vorba de rochia de mireasă în fiecare dintre noi se ascunde acea parte care crede mai mult sau mai puțin.

Ceea ce prima ne vine în cap este că rochia de mireasă nu trebuie să fie văzută de mire înainte de ceremonie, căci  se spune că nu e semn bun. Păi iată că sunt o sumedenie de superstiții legate de ținuta miresei, care nici măcar nu-ți treceau prin cap.

...

  • Din cele mai vechi timpuri rochia de mireasă trebuia să fie cât mai lungă. Cu cât mai lungă va fi rochia de mireasă, cu atât mai de lungă durată va fi și viața noi familii create.
  • Este de preferat să alegi o rochie de mireasă dintr-o singură piesă. Dacă mireasa a optat pentru o rochie din corset și trenă, atunci se spune că aceasta va avea interese total diferite față de cele ale  partenerul său.
  • Culorile negru și roșu se recomandă să fie evitate. Negrul este o culoare funebră și aduce nenoroc, iar roșul aduce multe furtuni și neînțelegeri în relație.
  • Se spune că cea mai potrivită zi pentru a procura o rochie de mireasă este ziua de miercuri. Dacă procuri  rochia în această zi, atunci căsnicia cu siguranță va fi una fericită.

...

  • Rochia de mireasă nu trebuie să fie probată de nimeni, în afară de posesoarea acesteia. În caz contrar se spune că miresei i se fură norocul.
  • Mireasa nu trebuie să îmbrace  rochia la ea acasă, dar în casa unei vecine sau a unei prietene , doar că aceasta să locuiască pe aceiași parte a străzii. Se spune că dacă mireasa trece strada în ziua nunții înspre casa ei, atunci nu este semn bun.
  • Rochia trebuie să fie îmbrăcată de la cap în jos, ci nu invers.
  • Dacă se rupe cumva rochia în ziua nunții, atunci înseamnă că viitoarea soție va avea neînțelegeri cu soacra.

...

  • În nici într-un caz rochia de mireasă nu trebuie să fie vândută, căci așa se spune că soția pune capăt vieții fericite de familie.
  • Se spune că rochia de mireasă nu trebuie să fie grea. Astfel să se evite pietrele masive, materialele grele. Cu cât e mai ușoară rochia, cu atât mai ușoară va fi și căsnicia.

 

Toate superstițiile enumerate nu au fost testate în timp, deci fie că ții sau nu cont de ele, cel mai important lucru este să fii sigură în alegerea ta și respectiv sigură că persoana datorită căreia ai frumosul titlu, și anume cel de mireasă, este cea potrivită.

...

Sabi

Autor

Sabi Rafa

logo

Nu rata cele mai noi postări de pe Marry.md Te invităm să ne dai un LIKE pe pagina noastră de Facebook

Marry-tă-te cu noi!