Noutăți

Curiozități 09-03-2020 1857

„O nuntă reușită este atunci când mirii emană multă energie pozitivă…, iar cuscrele sunt bine-dispuse. ”- Natalia Trofim, moderatoare de nunți

„O nuntă reușită este atunci când mirii emană multă energie pozitivă…, iar cuscrele sunt bine-dispuse. ”- Natalia Trofim, moderatoare de nunți

De ce ați ales anume această activitate?

Eu activez și în domeniul învățământului. Atât meseria de profesor, cât și cea de moderator implică niște calități empatice și sociale, cum ar fi de a pătrunde pe de o parte în viața elevului și respectiv cea a cuplului. E necesar să înțelegi persoanele indiferent de vârstă și să poți privi prin prisma ochilor acestora.

... ...

Mai țineți minte prima nuntă pe care ați moderat-o?

A fost o experiență care mi-a oferit o doză imensă de adrenalină. Acest eveniment mi-l amintesc foarte bine. A fost un examen, atât pentru mire și mireasă, cât și pentru mine, pe care l-am susținut cu brio. Acest lucru m-a încurajat să-mi fac meseria, care îmi aduce multe emoții plăcute.

Care în opinia dvs. este secretul unei nunți de vis?

Varianta este una simplă. O nuntă reușită este atunci când mirii emană multă energie pozitivă, zâmbesc, iar surâsul lor contaminează toți invitații prezenți…,atunci când muzica e bună, meniul este ales cu gust, iar cuscrele sunt bine-dispuse.

Ce pași ar trebui să urmeze un cuplu, pentru a avea parte de o nuntă reușită?

Dacă ar fi să detaliez, atunci trebuie să remarc că un eveniment reușit depinde mult de felul în care este organizat. Toate detaliile trebuie să fie luate în considerație. E necesară și o doză de nebunie, care trebuie să se manifeste la momentul potrivit. De o importanță aparte este rolul moderatorului, care are o misiune foarte importantă, de ai asigura pe cei prezenți la nuntă că este cineva profesionist, ce se ocupă de toate detaliile și nu e cazul să se simtă stresați.

...

Înainte de a modera o nuntă vă faceți un scenariu, după care vă ghidați?

Sigur că da. Am o schiță de scenariu, în care introduc schimbările, iar totul este individual și diferă de la un cuplu de miri la altul. Nici o nuntă moderată de mine nu se aseamănă cu alta, deși punctele din scenariu sunt aceleași. Ca și în cazul cu gătitul – din aceleași ingrediente , urmând aceeași rețetă, două gospodine vor găti aceeași mâncare, dar va avea gust cu totul diferit. Totul este conceput pornind de la tematica petrecerii și este esențial să cunosc mirii, pentru a stabili împreună scenariul, pentru a le înțelege preferințele și temperamentele. Solicit de la ei informații și detalii pentru a asigura o evoluare de calitate în cadrul evenimentului.

...

Pe ce puneți accent atunci când moderați un eveniment?

Aspectul de bază pe care îl iau în considerație este ca sărbătoarea să fie așa precum și-o doresc tinerii, astfel încât fiecare detaliu să le amintească de clipe dulci. Dorințele mirilor sunt lege, iar un moderator e necesar să fie bine documentat și inventiv.

Cum ați caracteriza nunțile noastre?

Îmi place nunta moldovenească…radioasă, generoasă, susținută de cele mai calde urări și tradiție cu o muzică „jos-pălăria”…și mereu gata să impresioneze orice invitat din străinătate. Ceea ce este necesar e ca să fie evitate extremele.

...

Ce mesaj aveți pentru viitoarele cupluri, care urmează să facă petrecerea nunții?

Ziua nunții este doar un început. Căsnicia este cea care dă sens vieții de cuplu. O căsnicie se bazează pe dragoste, respect, umor, îngăduință, un soi de supunere jucăușă din partea ambilor ș multă înțelepciune. V-ați gândit bine? Dacă DA, atunci să aveți parte de fericire maximă.

Sabi

Autor

Sabi Rafa

logo

Nu rata cele mai noi postări de pe Marry.md Te invităm să ne dai un LIKE pe pagina noastră de Facebook

Marry-tă-te cu noi!