Noutăți

Povești adevărate 01-03-2019 3689

„E important ca mirii să știe cu ce să înceapă și care este ordinea firească a lucrurilor.” Interviu cu Natalia Trofim

„E important ca mirii să știe cu ce să înceapă și care este ordinea firească a lucrurilor.” Interviu cu Natalia Trofim

Cu o experiență de 7 ani în industria nunților, Natalia Trofim moderează nunți în română, rusă și engleză. Îi reușește să fie nu doar o moderatoare de succes, dar și un minunat organizator de nunți.

Scenariile unice pe care le creează Natalia Trofim la sărbătorile unde e invitată în calitate de moderatoare și atmosfera pozitivă garantată fac din orice sărbătoarea o poveste. Pofta de viață și pasiunea cu care își face meseria ne-au făcut s-o luăm la întrebări pe Natalia și să aflăm mai multe:

... 1. De ce ați ales să fiți moderatoare la nunți și ce ocupație de bază aveți?

E o ipostază la care am ajuns din voia Domnului. Când mergeam ca oaspete la diverse nunți și cumetrii, am avut mereu plăcere să aud cuvinte frumoase, calde și adecvate unei asemenea ocazii. În urmă cu 8 ani am cunoscut pentru prima dată responsabilitatea, dar și frumusețea îndeletnicirii de Maestru în ceremonii.

... 2. Cum s-a schimbat industria nunților în ultimii 5 ani?

În ultimii ani au început să se organizeze tot mai multe nunți tematice. 

De fapt, sunt multe schimbări în industria nunților, care au fost  influențate de dinamica societății, renunțarea la unele tradiții sau adaptarea lor, preluarea modelelor occidentale. Există și elemente cu adevărat noi, introduse de puțin timp în tabloul nunților din Moldova, dar care capătă din ce în ce mai mult teren. 

...

Un exemplu ar fi barul de cock-tail-uri și candy bar-ul, elemente fără de care o nuntă poate decurge perfect, dar care dau un aer mult mai elegant petrecerii dacă le alegi. 

... 3. Tradiții vs modernitate: cum le împăcăm pe cele două, care e formula ideală?

Asemenea stilului clasic, nunta în stil tradițional nu se poate demoda vreodată. În timp, acest stil capătă noi accente, dar își pătează coloritul național. 

Cu siguranță vei avea multe tentații să renunți la ce presupune aceasta, dar nu este recomandat. Înainte de a lua o decizie în privința lor, trebuie să ai în vedere că oaspeții le vor aștepta. 

E bine când mirii găsesc „mijlocul de aur”, fără exces la acest capitol. 

... 4. Care sunt calitățile necesare unui moderator de succes?

Un moderator trebuie să fie o persoană citită, un jongler de cuvinte, un om inspirat, care posedă arta improvizației, cu un vocabular bogat, o coerență în vorbire. Aspectul, ținuta, prestanța, zâmbetul - sunt cuvintele care definesc un moderator profesionist și de succes.

... 5. Ce alt domeniu legat de nuntă, pe lângă moderare, ați dori să încercați?

Desigur că în calitate de moderatoare mă regăsesc totalmente, dar sunt sigură că și ca organizator de nunți m-aș descurca bine.

... 6. Cum lucrează un moderator de nuntă cu mirii?

Mai întâi de toate, mirii trebuie să-și imagineze ce fel de eveniment își doresc: cu tradiții sau fără, cu multe momente distractive sau o nuntă mai romantică, etc.

...

Apoi eu vin cu o schiță de scenariu, în care introducem schimbările dorite. Sunt foarte explicită în ceea ce spun și nu promit mai mult decât este posibil și decât accept să fac.

... 7. Care sunt cele mai frecvente greşeli făcute de miri în procesul de pregătire a nunţii?

  • Nu știu cu ce să înceapă și care este ordinea firească a lucrurilor.
  • Nu știu să discute cu furnizorii de servicii. 

... 8. Care e cea mai mare satisfacție în această profesie?

Experiența dobândită mă facă se muncesc mult și să moderez un eveniment ca la carte. Trec totul prin sufletul meu și în final sărbătorile rămân o amintire de neuitat. 

Mai mare satisfacție în această profesie nu e!

... 9. Ce recomandări aveți pentru viitorii miri și/sau pentru colegii din aceeași industrie?

1)  Nu vă fie frică să introduceți noutăți în meniu, muzică, tradiții. 

2) Ziua nunții poate veni cu o încărcătură emoțională puternică și singura soluție ca s-o depășești e să ai alături oameni profesioniști, implicați în lucrurile pe care le fac cu dedicație. 

logo

Nu rata cele mai noi postări de pe Marry.md Te invităm să ne dai un LIKE pe pagina noastră de Facebook

Marry-tă-te cu noi!