Blog

16-05-2018 4005

Ce băuturi sunt cele mai solicitate la nunțile din Moldova

Ce băuturi sunt cele mai solicitate la nunțile din Moldova

Băutura de calitate este un element important pe masa de sărbătoare, garanția chefului și veseliei oaspeților. De aceea, e important să alegi cei mai buni producători de băuturi alcoolice (dar și nealcoolice) pentru ca sărbătoarea ta să fie una pe cinste. 

Proveniența unei băuturi este foarte importantă. Trebuie să ai încredere în vânzător, dar să fii sigur de condițiile de păstrare. Timbrul de acciz trebuie să fie prezent pe toate sticlele de alcool tare. 

Redacția marry.md ți-a pregătit un top ale celor mai populare băuturi la nunți și al celor mai solicitați producători de alcool: 

... Șampanie/vin spumant - există o diferență între acestea două: șampania e făcută dintr-un soi anumit de struguri și e produsă prin procedee specifice regiunii Champagne din nord-estul Franței. Celelalte sunt doar vinuri spumante. Branduri: Cricova, Apriori, Bacio di Bolle, Mileștii Mici, Moet Chandon, Grand Cuvee, Purcari.

...

 

... Cognac/divin - branduri: Bardar, Călărași, Kvint, Doina, Napoleon.

...

 

... Whisky/scotch/bourbon - branduri: Jack Daniels, Jim Beam, Tullamore Dew, Jameson, Chivas.

...

 

... Vermut - Martini, Cinzano.

...

 

... Bere - recomandăm producătorii de bere craft, pe care-i poți găsi și la noi în Moldova: Lumencraft, Beermaster, Litra, Kellers, Labrewtory, și păstrarea berii în butoaie de aluminiu/lemn pentru a nu se încălzi și ca fiecare oaspete să-și poată turna direct de acolo. Dacă alegi berea la sticlă, asigură-te că ai unde s-o ții ca să rămână rece. 

...

 

... Vin - branduri: Cricova, Bostavan, Fautor, Mileștii Mici, Radacini, Purcari, Chateau Vartely. 

Poți alege și vin de casă, dar trebuie să fii foarte sigur de calitatea lui. Mai există riscul ca oaspeților să nu le fie pe plac. 

...

Servirea se face într-o anumită ordine. De la început se servește șampania sau vinurile spumante și se poate continua la gustările reci cu vinurile albe seci sau demiseci. Când servim mâncărurile de bază, putem merge pe varianta vinurilor roșii, iar spre finalul nunții putem propune cognac sau divin.

Cum să alegi cantitatea potrivită: băutura niciodată nu este prea multă. De regulă, cea care rămâne după nuntă, se folosește la sărbătorile care precedă după evenimentul cel mare. Ar fi mai comod să ai stocuri de băutură, decât să te duci la magazin dupa ea. Plus că băuturile alcoolice au termen de valabilitate mai mare și le putem păstra mai mult în locurile reci și întunecoase.

Indiferent de ce băuturi alegi pentru masa de sărbătoare, noi îți dorim ca veselia să nu lipsească nicio clipă! 

logo

Nu rata cele mai noi postări de pe Marry.md Te invităm să ne dai un LIKE pe pagina noastră de Facebook

Marry-tă-te cu noi!