Noutăți

Modă 22-01-2020 1227

Butonii pentru cămașa mirelui

Butonii pentru cămașa mirelui

Butonii pentru cămașa mirelui sunt un accesoriu, care adaugă stil și rafinament întregii ținute. Deși aparent pare a fi un detaliu nesemnificativ, totuși niște butoni bine asortați cu cămașa, costumul și celelalte accesorii contribuie la crearea unei apariții originale. Iată la ce trebuie să atragi atenția, atunci când îi alegi.

...

Cum se poartă butonii

 • Butonii sunt un accesoriu, nu punctul central al unei ținute, deci asigură-te că ei se asortează cu restul accesoriilor, ia în considerație culoarea cămășii, sacoul pe care îl vei purta, buzunarul de la piept și mai ales ceasul.
 • Cămășile pentru butoni au manșetă cu două butoniere. Cămășile cu dublă manșetă sau cele cu manșetă franțuzească sunt cele mai populare cămăși pentru butoni. Aceste cămăși au o manșetă lungă care se îndoaie, astfel dublându-se.
 • Cămășile cu manșetă simplă sunt mai rare, pentru că sunt purtate exclusiv la evenimentele de gală. Butonierele sunt la fel, însă manșetele nu sunt lungi și nu se îndoaie.

...

...

Butonii potriviți pentru frac și costum

 • La frac: La frac întotdeauna se poartă butoni, și cu cât mai simpli, cu atât mai bine. Cei din onix sau sidef sunt cele mai populare opțiuni.
 • La costum: Pentru costum poți alege butoni mai sofisticați, deși cei mai mulți dintre miri optează pentru modele cât mai simple.

...

...

Tips & tricks pentru purtarea butonilor

 • Dacă nu știți ce fel de butoni să alegeți, mergeți pe varianta clasică, liniile și formele simple nu se demodează niciodată și nici nu vor face notă discordantă cu ținuta voastră .

...

 • Dacă butonii sunt din metal (argint, aur) asigurați-vă că se potrivește cu celelalte metale din ținuta dumneavoastră: catarama de la curea sau de la bretele, catarama de la pantofi sau alte bijuterii (verighetă, lanț, ac de cravată). 
 • Dacă butonii au un material cu o combinație de culori, alegeți un alt accesoriu din ținută: cravata, batista de la butonieră sau poate chiar cu șosetele. 

...

 • Cămășile obișnuite pot fi convertite de un croitor în cămăși cu butoni, îndepărtând nasturele și înlocuindu-l cu o altă butonieră.
 • Calitatea materialelor este importantă: butonii din aur, argint sau alte metale sunt de departe mai eleganți decât cei din pânză sau din plastic. De asemenea, cei de o singură culoare sunt mult mai ușor de purtat și de asortat. 
 • Nu vă fie teamă să fiți mai original, atât timp cât respectați anumite reguli, butonii sunt accesoriul personalității sau hobbiurilor dumneavoastră într-o exprimare elegantă.

...

Cei de la "Viggo" și "Sandro Livv"au în noile colecții niște butoni superbi. Ce spui, mergi și tu să vezi?

Sabi

Autor

Sabi Rafa

logo

Nu rata cele mai noi postări de pe Marry.md Te invităm să ne dai un LIKE pe pagina noastră de Facebook

Marry-tă-te cu noi!