Noutăți

Cuplu și sex 09-12-2013 1343

Beneficiile ascunse ale sărutului

Beneficiile ascunse ale sărutului

Sărutul este unul dintre cele mai divine modalități de a împărtăși dragostea. Pentru un cuplu, sărutul este o necesitate vitală, dar și un obicei frumos și sănătos.

 

Deja nu mai este o noutate că sărutul crește nivelul endorfinei în organism, hormonul responsabil de fericire. Așa că, dacă vă simțiți nefericiți remediul cel mai potrivit este un sărut pasional, și cu cât acesta va fi mai îndelungat, cu atât senzația de fericire și euforie va spori.

 

 

Sărutul este și un bun exercițiu pentru mușchii feței. În timpul sărutului se contractă 34 de mușchi, astfel se îmbunătățește și circulația sanguină. Este, probabil, cea mai recomandată și cea mai plăcută procedură de prevenire a ridurilor.

 

Un sărut pasional arde până la 6 calorii pe minut așa, dacă dorești să te menții în formă, oferă-i iubitului tău o lungă „ședință de sărutări” după ce-ați luat masa. Pe lângă aceasta, în timpul sărutului cavitatea bucală produce mai multă salivă, ce conține substanțe precum săruri minerale, proteine și grăsimi. Acestea ajută organismul la producerea anticorpilor, ce previn anumite boli și infecții. În plus, acidul salivei reduce placa bacteriană care determină apariția cariilor.

 

Așa deci, sărutatul nu poate fi nicidecum o pierdere de timp pe lângă faptul că este o plăcere divină, acesta este și un garant al sănătății voastre fizice și spirituale. Deci, sărutați-vă sănătos!

 

logo

Nu rata cele mai noi postări de pe Marry.md Te invităm să ne dai un LIKE pe pagina noastră de Facebook

Marry-tă-te cu noi!