Blog

Organizare Nuntă 06-09-2019 992

A suflat și i-a adunat

A suflat și i-a adunat

Într-o lume în care mulți aleg să sufle cuiva undeva pentru a ajunge departe, cei de la Brass Band aleg să sufle în alămuri, iar cât de departe vor ajunge depinde de ambițiile lor – mari, apropo – și, în egală măsură, de cât de departe îți faci tu evenimentul.

Crezusem inițial că „Brass” din „Brass Band” vine de la stilul de înot brass, un stil elegant de altfel, cu unduiri fine și mlădioase, dar care, din lipsă de imaginație a oamenilor, s-a învrednicit în popor de echivalentul „ca broasca”.

În fine, pregăteam deja o introducere de tipul „Atențiune, atențiune! Se predau cursuri de natație brass în dubioasa băltoacă muzicală din Republica Moldova, unde arareori vezi câte un nufăr alb sclipind!” sau „Plonjezi în showbizz și contempli bulbucii muzicali alături de Brass Band”.

Spre deziluzia mea totuși, saxofonistul Radu – stând alături de solistul Viorel, ei doi fiind liderii bandului – îmi spune că „Brass” vine de la instrumentele de suflat din alamă.

Radu a spus, dicționarul englez-român a confirmat, iar introducerea mea s-a dărâmat din temelii, ocazie cu care, însă, am înțeles care este laitmotivul instrumental și piesa de artilerie a celor de la Brass Band.

...

Cei unsprezece (nouă instrumentiști, doi soliști, zece băieți și o fată) – hai, sare și aici cineva cu idei de nereprezentare și inechitate gender? – țin să scoată din umbră anume instrumentele de suflat, asigurându-le revanșa față de o perioadă îndelungată în istoria muzicii în care au fost eclipsate, făcând-o live, într-un stil balcanic, sangvinic, zbânțuibil.

De fapt gradul de zbânțuitate e negociabil. În funcție de caracterul evenimentului, în funcție de moment, de atmosferă, de stare, ritmul poate fi încetinit sau făcut mai alert, iar situația liniștită sau dinamizată, or cei de la Brass Band sunt dispuși să discute cu tine toate detaliile referitoare la cum, cât și ce, astfel încât evenimentul să iasă bine.

...

Pe 15 octombrie, Brass Band face un an. E un band-balanță deci, zodiacal și valoric, ei izbutind să echilibreze stilul bandului și solicitările evenimentului, cântând la petrecerile private, dar nedizolvându-și caracterul și personalitatea sufletisto-suflătoare și dorința de a fi tot mai buni.

Cei de la Brass Band sunt – o indică prestațiile de acasă și din afara țării – doriți și chemați, așa că dacă-i vrei și tu, contactează-i de pe-acum, să nu ți-i... sufle careva.

logo

Nu rata cele mai noi postări de pe Marry.md Te invităm să ne dai un LIKE pe pagina noastră de Facebook

Marry-tă-te cu noi!