Noutăți

Modă 04-05-2020 604

(VIDEO) Dacă porți un costum de la Sandro Livv, trebuie să știi asta

(VIDEO) Dacă porți un costum de la Sandro Livv, trebuie să știi asta
Istoria noastră a început aici, cînd l-am cunoscut pe croitorul sig. Pepe, care sa dedicat costumului  Bespoke de la vîrsta de 6 ani. Era ceva obișnuit pentru acea vreme , după război că bărbații din Napoli să-și cîștige existența.
Ca majoritatea croitorilor napoletani, a moștenit meșteșugul de a coase costumul pe măsură, după niște tehnici cu care se mîndrește.
Unul din secretele lui, este că alege întotdeauna cea mai ușoară țesătură de canvas și nu face abuz la straturile interiore ale sacoului, deoarece așa tip de sacouri ies aproape fără greutate, chiar dacă țesătura este grea.

„La Napoli, orice costum cusut după marimele personale se numește SU MISURA. Care include o serie de lucrări care se fac manual, cu excepția cusăturilor lungi. Acest serviciu îl recomandăm: pentru cei care au o figură complexă,  sig. Pepe determină majoritatea nuanțelor la ochi: abateri ale figurii, înălțimea umărului, lungimea necesară a sacoului. E simplu cînd faci asta de o viață.

Cu o voce liniștită sig Pepe, ne conduce prin atelier, pe fundalul sunetelor a zeci de mășini – aici lucrează doar localnici. Unii au mai mult de 40 de ani de experiență.

Acești lucrători se puteau pensiona demult, dar refuză – potrivit lui sig. Pepe, munca le dă frâu liber imaginației. Același lucru îl spune și despre el, la moment are 84 ani.

...

Sig. Pepe face parte din generația de aur a Sartoriei Italiene, acea generație care a schimbat în totalitate costumul bărbătesc. Într-un costum doppiopetto, cu nasturii de corn, el reprezintă o epocă trecută, dar nu moartă, când lucrurile au fost făcute conștiincios și cu sîrguință.

logo

Nu rata cele mai noi postări de pe Marry.md Te invităm să ne dai un LIKE pe pagina noastră de Facebook

Marry-tă-te cu noi!