Noutăți

Interesant 07-11-2017 2658

Soacră, soacră, poamă acră

Soacră, soacră, poamă acră

 

Îți amintești cînd vedeai pe Facebook diferite postări amuzante și în același timp extrem de acide, referitoare la soacre? Și îți spuneai că soacra ta nu are cum să fie chiar așa. Desigur, imediat ce ai cunoscut-o mai bine ai realizat ca, de fapt, poate fi mult mai rău de atat. Bineînțeles, mai există și excepții. Soacre venite, probabil, de pe alta planetă, care se poartă exemplar cu nurorile lor. Și, lăsând la o parte conflictele care pot să apară între voi după nuntă, să vorbim puțin despre implicarea soacrei în organizarea nunții. Ai nevoie uneori de foarte mult autocontrol pentru a face față cât de cât situațiilor neplăcute în care te-ar putea pune. Ai vrea să pui piciorul în prag, dar în același timp ți-ai dori să nu pui paie pe foc.

Soacră, soacră, poamă acră

Totul pare perfect la nuntă. Mirii nu lasă să se vadă micile probleme pe care, poate, le-au avut în timpul evenimentului. Nu le lasa să își pună amprenta asupra lor și reușesc să se bucure de eveniment. Că mai vine soacra cu idei fenomenale care te fac să-ți smulgi bigudiurile de nervi, că iți spune în ultimul moment că a mai invitat ea pe cineva la nuntă, încerci șă îți păstrezi calmul, să zâmbești și să înghiți cuvintele pe care, poate, ai vrea să i le adresezi. E ziua ta specială și nu vei lăsa pe nimeni să îți strice cheful de viță.

Participi la o nuntă în timpul căreia mirii zâmbesc, sunt fericiți și îți spui că așa vrei să fie și nunta ta. Perfectă! Știi că ei au găsit rețeta fericirii. Însă, când stai mai tarziu la povești cu cea care a fost mireasă, afli și povestea din spatele nunții perfecte. Afli cum soacrele (unele dintre ele, desigur. Nu vrem să supărăm pe cineva) chiar pot fi acele persoanje negative care scot ce e mai rău din tine, fără a se strădui prea mult. Poate e ceva ce vine de la sine, în același timp cu rolul de soacră.

Afli că atunci când vorbești cu soarca trebuie să ai o anumită voce. Vocea pentru soacră, desigur. (Nici tu nu ți-o mai recunoști.) Așa a fost numită neoficial de către unele mirese. Mai afli și că în ziua nunții, printre pregătirile pentru evenimentul organizat cu grijă și care a costat destul de mult, soacra începe sa fie soacră, să își ia rolul mult prea în serios și aproape să distruga toate planurile mirilor. Fix în ziua nunții anunță că are câțiva prieteni care au decis să vină la eveniment. Și nu numai asta, dar începe și să regândească modul în care invitații vor fi așezați la masă. Cu câteva ore înainte de petrecere, bineînțeles. Când miresei ii sar bigudiurile de nervi, când nici nu apucă să încalțe pantofii, pentru că trebuie să meargă la restaurant pentru a rearanja mesele. De ce a făcut soacra ei asta? Pentru că a putut, evident! Pentru că s-a purtat ca o soacră. Pentru că a vrut să evidențieze faptul că nu degeaba au apărut atâtea povești/glume/bancuri amuzante/rautacioase în legătură cu ele.

Nu este deloc în regulă ca în ziua în care te căsătorești, în loc să te bucuri de moment, să încpei să repari greșelile pe care le face soacra ta. Să îi accepți aroganțele pentru că nu poți da naștere unui scandal monstru. Să vezi că știe că greșește, și nu numai că își cere scuze, dar se comportă de parcă tu ai facut ceva ce nu trebuie. Dar nu prea ai ce face. Înghiți cuvintele pe care voiai sa i le spui, zambești, îți spui că nimeni și nimic nu o să-ți strice ziua aceea magică. Și te vei bucura de eveniment. Pentru că meriți! Că după aceea ii vei spune soțului tău cât de mult a greșit mama lui cu aroganțele sale, este o cu totul altă poveste, care poate ține câteva săptămâni/luni după nuntă.

Sursa: https://blog.studioblitz.ro/

logo

Nu rata cele mai noi postări de pe Marry.md Te invităm să ne dai un LIKE pe pagina noastră de Facebook

Marry-tă-te cu noi!