Noutăți

Accesorii Nuntă 28-10-2019 2498

Sfaturi pentru a alege voalul miresei

Sfaturi pentru a alege voalul miresei

Deși în ultima perioadă de timp tot mai mare este numărul mireselor care renunță la voalul rochiei de mireasă, totuși acesta este un atribut care conferă un plus de feminitate și farmec. Atunci când alegi voalul pentru ținuta ta, e necesar să ții cont de mai mulți factori, pentru a face o alegere cât mai potrivită.

...

Fii sigură că voalul se asortează cu rochia de mireasă

Unul dintre cele mai importante lucruri de care trebuie să se țină cont în alegerea unui voal este rochia de mireasă. E esențial să alegi un voal care să evidențieze rochia și să o completeze. Dacă ai ales o rochie simplă atunci poți purta un voal mai elaborat, în schimb, dacă rochia este cu foarte multe detalii, un voal mai simplu va fi mai potrivit.

De asemenea, scoate în evidență detaliile rochiei. Dacă rochia aleasă de tine are o dantelă mai deosebită în zona bustului sau niște detalii frumoase pe spate, atunci alege un voal care să se termine înainte de acele detalii sau unul transparent prin care să se vadă detaliile rochiei.

...

Lungimea voalului de mireasă

Când vine vorba de lungimea voalului de mireasă ai o mulțime de opțiuni disponibile: poate depăși lungimea rochiei, să fie sub formă de trenă pentru ceremonia religioasă, iar apoi la petrecere îl poți scoate; poate fi un voal scurt sub formă de voaletă sau un voal până în talie pentru a acoperi umerii în caz că ai o rochie fără bretele.

De asemenea, există opțiunea voalului în straturi de lungimi diferite, atașate separat pentru a putea fi scoase pe rând.

Tipuri de voaluri în funcție de lungime

Voalul până la umeri are aproximativ 45 cm lungime și este perfect pentru o rochie cu corset, însă nu se recomandă la rochiile clasice.

Voalul până la jumătatea brațelor – are aproximativ 65 cm în lungime și are un aer romantic, se potrivește cu rochiile stil prințesă deoarece se termina exact acolo unde începe volumul rochiei.

Voalul până la talie – are aproximativ 75 cm lungime și se asortează cu aproape toate rochiile care nu au trenă.

Voalul până la degete – are aproximativ 90 cm și este unul dintre cele mai populare voaluri, se asortează cu aproape toate rochiile de mireasă.

Voalul până la genunchi – are aproximativ 115 cm și arată foarte bine dacă este purtat la o rochie midi, până la jumătatea gambelor.

Voalul până la podea – lungimea acestuia se ajustează în funcție de înălțimea ta și se adaptează oricărui fel de rochie, mai puțin celor care au trenă.

...

...

Coafura

În alegerea voalului, coafura este extrem de importantă, deoarece de ea depinde felul în care prinzi și eventual, desprinzi voalul de păr. În mod ideal, voalul trebuie să fie mai lung decât părul, însă dacă ai părul foarte lung poți alege și o voaletă până în dreptul pomeților.

Dacă alegi un voal foarte lung, asigură-te că părul îl poate susține, fără să se desprindă sub greutatea lui.

Voalul prins peste coafură este recomandat mireselor mai scunde. Este simplu de montat si de scos pentru că se prinde cu ajutorul unui pieptănaș.

Voalul prins sub coafură – dacă optezi pentru o coafură mai spectaculoasă ar fi păcat să o acoperi, însă asigură-te că voalul are mici bride pentru agrafe.

Dacă dorești să îți dai voalul jos în timpul petrecerii ar fi bine ca acesta să fie atașat de diademă pentru a nu ruina coafura.

De asemenea, de regulă, sunt de preferat accesorii vizibile – pieptene cu cristale sau perle, tiara sau clame sub formă de flori în loc de agrafe care se văd destul de urât.

...

...

Material: tulle sau dantelă?

Materialele clasice pentru voalul de mireasă sunt tulle, dantelă, mătase sau satin.

Tulle este cea mai accesibilă opțiune dintre toate. Fiind mai ieftin, poți cumpăra mai mulți metri, iar pentru a arăta mai bine îl poți accesoriza cu detalii prețioase lipite sau cusute pe el.

Șifonul sau muselina sunt mai puțin transparente, însă oferă un aer vintage mireselor.

Dantela – este deosebită, oferind un aer diafan, însă trebuie să ai mare grijă ce tip alegi pentru că poate fi grea și poate trage coafura în jos.

...

Cele mai inspirate alegeri a voalurilor de mireasă, dar și bineînțeles a rochiilor pentru importantul eveniment din viața ta, le poți face în saloanele de mariaj: „Scarlet”, „Kalinushka Alionushka”, „Milena”, „Beatrice”, „Casa Miresei Lavinia”, „Barcelona”. Pentru mai multe detalii și pentru a vedea minunatele creații puteți vizita show-room-urile acstor saloane și totodată puteți accesa profilurile de Facebook și Instagram a fiecăruia în parte. Aici, cu siguranță veți găsi ceea la ce visați.

...

Ai ales deja voalul de mireasă sau încă mai stai la dubii? Dacă încă nu ești sigură, mergi la shopping alături de o prietenă bună și cu siguranță găsești ceva drăguț.

Sabi

Autor

Sabi Rafa

logo

Nu rata cele mai noi postări de pe Marry.md Te invităm să ne dai un LIKE pe pagina noastră de Facebook

Marry-tă-te cu noi!