Noutăți

Restaurante 12-03-2018 2085

Restaurantele au calendarul plin pe un an înainte: cât de tare ustură nunțile moldovenești la buzunar? Discuție între experți

Restaurantele au calendarul plin pe un an înainte: cât de tare ustură nunțile moldovenești la buzunar? Discuție între experți

Într-o ediție recentă a emisiunii „Impact Direct” s-a discutat despre nunți și anume cât de mari ajung să fie costurile pentru organizarea unei nunți în Moldova.  Au fost invitați o fostă mireasă, event managerul – Aurelia Gândia , un ofițer al Stării Civile, moderatorul - Sergiu Beznițchi și un reprezentant al Serviciului Fiscal.

În reportajul prezentat în cadrul emisiunii, managerii de restaurante au vorbit despre cererea și oferta de pe piață. Aceștia au declarat că au deja rezervări pentru luna august 2019. Prețurile pentru meniuri au fost și ele anunțate, ajungând în unele localuri până la 1400 de lei.

 

Totuși, și restaurantele oferă clienților reduceri pentru rezervări făcute până în vară și bonusuri care intră în preț, cum ar fi: ceai și cafea nelimitat în timpul serii, realizarea decorului sălii, achitarea chiriei pentru rochia de mireasă, se oferă lecții de dans gratis sau un recital-surpriză din partea unui artist local.

În ciuda costurilor mari care se acumulează pentru organizare, numărul nunților nu scade și restaurantele în continuare au calendarul plin pe un an înainte.

Invitații au explicat această tendință prin „fenomenul concurenței între perechi”, și anume că fiecare pereche de miri încearcă să-i întreacă pe alții la originalitate, lux și cantitate.

Despre cum se simt miresele în ziua nunții, a vorbit moderatoul Sergiu Beznițchi. El a spus: „Ori tu ca mireasă stai ca înfiptă și aștepți ca toată lumea să danseze tănănica în jurul tău, ori tu dai tonul”.

„Toată industria nunților împinge mireasa, pentru că ea este cea mai implicată în procesul organizării, să viseze cu ardoare la multe. Dar nu pe toate le poți reuși, să recunoaștem, nici nu e nevoie, pentru că nunta nu este ultima zi din viață la care să se depună tot efortul. Este prima sărbătoare de familie și mai urmează foarte multe altele. Măsura și echilibrul în organizare sunt cheia succesului”, a spus Aurelia Gândea, organizatoare de nunți.

Vorbind despre așteptările și dorințele pe care le au mirii atunci când își organizează nunta, ea a mai adăugat că imaginile culese din diverse surse cu idei de decor, spre exemplu, nu vor fi potrivite contextului nunții care se organizează: „Mireasa uneori nu înțelege că decorul pe care-l vrea nu este potrivit pentru sala respectivă sau un moment de divertisment nu trebuie aplicat în formatul nunții respective.”

Vedeți întreg conținutul emisiunii mai jos:

logo

Nu rata cele mai noi postări de pe Marry.md Te invităm să ne dai un LIKE pe pagina noastră de Facebook

Marry-tă-te cu noi!