Noutăți

Rochii de Mireasă 08-02-2019 1199

Povestea din spatele creării ROCHIILOR DE MIREASĂ. Interviu cu Daniela de la „Fortuna Sisters”

Povestea din spatele creării ROCHIILOR DE MIREASĂ. Interviu cu Daniela de la „Fortuna Sisters”
„Fortuna Sisters” este un salon de rochii de mireasă, specializat în crearea rochiilor la comandă - o prosperă afacere de familie, unde surorile Rodica și Daniela Fortuna lucrează cot la cot cu multă pasiune, pentru ca fiecare mireasă care le trece pragul să fie unică la nunta ei. 
 
...Mai multe despre afacerea lor, crearea rochiilor de mireasă și ultimele tendințe în domeniu, ne-a povestit chiar una din surori - Daniela

... 1. Cum și de ce ați ales să creați rochii de mireasă?

De fapt, pasiunea asta a venit de la sora mea, Rodica, și a început de la propria ei rochie de mireasă, când a înțeles că nu-i plăcea nimic din ceea ce era pe piață. De asta, s-a gândit să creeze ea singură rochii.

Eu  m-am alăturat după doi ani, după liceu, pentru că surorii mele îi venea deja greu, comenzile creșteau și avea nevoie de cineva s-o ajute. La început nu îmi plăcea domeniul foarte mult, dar, câte puțin, a început să-mi placă și mie și acum suntem toată familia aici.

...

... 2. Care a fost cel mai neobișnuit model de rochie pe care l-ați realizat?

Este chiar și acum la noi în stoc – e atît de neobișnuită, încât miresele se sfiază s-o cumpere. Face parte din colecția primăvară 2018, fiind o rochie din atlas și are inserate multe flori colorate, iar asta poate fi un aspect care nu le place mireselor, mai ales celor din Moldova, care au gusturi mai clasice.

... 3. Ce materiale folosiți la crearea rochiilor?

De obicei, rochia are la bază atlas, apoi merge satin, șifon, dantelă, stofe sclipitoare. Toate stofele sunt calitative, desigur. După aceea se poate aplica sclipici, diverse aplicații. Folosim foarte mult lucrul manual, folosim flori 3D sau frunzulițe, ca să fie ceva diferit, care nu mai există la noi pe piață.

... 4. Cât timp durează procesul de creare a unei rochii?

......

Nu lucrăm doar la o rochie, ci la mai multe în același timp, așa că e mai greu să estimăm. Dar, probabil, durează cam două săptămâni să lucrezi la o singură rochie.

... 5. Cât de mult sunt dispuse miresele din ziua de azi să investească într-o rochie?

Foarte des suntem întrebate dacă dăm rochiile în chirie – noi nu facem aceasta, le dăm doar în vânzare, pentru că vrem ca fiecare mireasă să aibă o rochie individuală. Din câte am observat, cel mai mult investesc în procurarea unei rochii miresele de peste hotare, care sunt tot moldovence, dar stabilite în altă țară și, probabil, au un venit care le permite. Fetele de aici optează mai mult pentru modele mai econome sau pentru rochii la mâna a doua.

Costul mediu al unei rochii e de 700-800 de euro și variază de la 400 la 1000 de euro.

......

... 6. Care este diferența dintre modelele cele mai ieftine și cele mai scumpe?

Stofele, desigur, cantitatea lor – la cea de 400 de euro se pun stofe minimale, puține aplicații; diferă cantitatea de dantelă – la 1000 de euro poți avea o rochie plină în dantelă, în lucru manual.

... 7. Realizați și alte accesorii pentru nuntă?

Voalul, desigur, am făcut la colecție și niște mănușele cu aplicații din flori lucrate manual - asta ar fi cam tot. Avem și niște broșe, ca accesorii la rochie, pe care ni le oferă un partener.

... 8. Ce tendințe în materie de rochie de mireasă observi în ultima vreme?

Anul acesta este la modă colecția boho – o colecție foarte simplă, minimalistă chiar, din rochii lejere, fără pompă. Ne place această tendință și mă bucur când miresele acceptă să meargă pe acest trend, deși, desigur, sunt mirese care îți doresc rochii mari, de prințesă.

......

... 9. Dacă vine la tine o mireasă și te roagă s-o ajuți cu alegerea rochiei de mireasă, ce o vei sfătui?

În primul rând, aș întreba unde va fi nunta. Dacă este la natură, sigur că îi voi propune să aleagă o rochie fină, ușoară, poate cu un șliț lateral. Dacă însă va face o nuntă mai regală, în sală, i-aș propune o rochie cu dantele sau cu sclipici. Depinde nu doar de locație, dar și de siluetă. Dacă are un corp tonifiat, atunci pot să-i propun și o rochie tip-sirenă, iar dacă vrea să ascundă ceva, anumite defecte, atunci poate opta pentru o rochie cu mâneci, de exemplu – depinde de zonă.

... 10. Ce ai schimba în ținuta mireselor din Moldova, în obișnuințele lor?

Multe din ele încă iubesc rochiile pompoase, vor să fie ca reginele. Eu aș schimba asta, pentru că în viziunea mea, o mireasă trebuie să fie gingașă în ziua nunții. Mai ales că rochiile mari nu sunt practice, sunt grele și dificil de purtat. Nu cred că pe o mireasă o face frumoasă pompozitatea rochiei, ci mai degrabă lejeritatea și bunul gust.

......

***

Mai multe despre Fortuna Sisters vedeți pe pagina lor de Facebook.

logo

Nu rata cele mai noi postări de pe Marry.md Te invităm să ne dai un LIKE pe pagina noastră de Facebook

Marry-tă-te cu noi!