Noutăți

Interesant 19-01-2021 627

Planificați nunta? Vezi ce trebuie să discutați înainte să faceți acest pas

Planificați nunta? Vezi ce trebuie să discutați înainte să faceți acest pas

Ce ar trebui să facă un cuplu înainte să se căsătorească? 

Deseori decizia de căsătorie este rezultatul fluturilor din stomac. Persoanele îndragostite tind să își idealizeze alesul/aleasa inimii și doresc să-și petreacă tot restul vieții alături de acea persoană. Chiar dacă ești sigur că este o idee bună și te gândești la o variantă cât mai originală de cerere în căsătorie, dar ea caută locul ideal pentru luna de miere, revino cu picioarele pe pământ și lasă rațiunea să se implice în relația voastră.

Ce ar însemna asta? Că trebuie să revizuiți câteva teme de discuții care vor determina într-o oarecare măsură potențialul unei eventuale căsătorii din punct de vedere al durabilității relației, tot aici și compatibilitatea voastră reală nu doar ce ai văzut în horoscop.

Conform cercetărilor, discuțiile pe aceste subiecte unde se stabilesc anumite norme și reguli după care se vor ghida cuplul după căsătorie, micșorează probabilitatea unui divorț de la 50% până la 80% - afirmă Julienne Derichs, un psiholog de cuplu din Chicago.

Care sunt aceste teme serioase, care vă vor ține mai departe de starea civilă după câțiva ani de mariaj?

...

Sex

Potrivit Tammy Nelson, medic sexolog, principala sursă de stres pentru o femeie în viața ei de cuplu apare din cauza lipsei dorinței de sex sau sentimente mixte față de intimitate. Dacă ești dezamăgit de viața sexuală, atunci nu trebuie să te mire că relația scârțâie. Din acest motiv înainte de nuntă ar fi bine să știți ce vă place, ce nu vă place și ce trebuie să îmbunătățiți. Totul poate fi rezolvat prin discuții cu partenerul, pentru că nimeni nu își poate da seama ce nu te satisface în așternuturi, atâta timp cât taci și te rușinezi să abordezi subiectul. De aici apar frustrări, mici certuri, și stările posomorâte pe care le simți pe parcursul zilei.

Divizarea responsabilităților

Te descurci bine în bucătărie, speli vasele și faci curățenie în apartament. Așa te-ai obișnuit să faci până acum. Dar căsnicia are propriile sale reguli, mai ales dacă aveți copii, muncă și alte treburi în paralel. Toate aceste roluri trebuie discutate în prealabil. În condițiile unei vieți dinamice, timpul liber este limitat și poți deveni copleșit. În secolul 21 relațiile sunt foarte maleabile și frazele de genul „femeile trebuie să... dar bărbații să” nu își mai au locul. Poate un bărbat știe mai bine să gătească, dar soției îi este mai comod să ducă copilul la grădiniță, datorită programului de la muncă

Ce sacrificii ești gata să faci pentru binele casniciei și ce nu vei accepta niciodată

Odată cu trecerea timpului în viața tinerilor însurați pot apărea diverse circumstanțe plăcute sau mai puțin plăcute care îi determină să facă anumite alegeri care pot fi pe placul tău sau mai puțin pe placul tău. Fie că este vorba despre carieră și ți se propune un nou job bine plătit peste hotarele țării și ești nevoit să pleci, fie soția ta nu poate avea copii și multe altele. Viața ne poate oferi lămâi și nimeni din noi nu este asigurat la acest capitol. Limitele sunt stabilite  atunci când un eveniment ne poate influența într-o măsură considerabilă viitorul și noi nu suntem gata să îmbrățișăm consecințele schimbărilor. Află care sunt aceste lucruri pentru perechea ta, ca să nu te trezești într-o zi cu bagajele lui la ușă.

...

Modul în care soluționați conflictele

Relațiile interumane mereu au fost complicate, dar din fericire există o mulțime de moduri în care poți soluționa conflictele. Chiar dacă de multe ori o persoană cedează asta nu înseamnă că certurile nu vor lăsa amprente în relația voastră, această alegere fiind mai degrabă o tehnică de autoapărare decât o soluție. Pentru început trebuie să stabiliți care sunt motivele nemulțumirilor și să înlăturați eficient rădăcinile acesteia. Pentru a face acest proces mai ușor trebuie să găsiți metoda voastră personală de negociere în aceste momente, să evitați situațiile când unul dintre voi evită să vorbească despre ce îl deranjează dar altul se plânge mereu din cauza fleacurilor. Așa apare un dezechilibru în relație și nu veți putea ajunge la un numitor comun.

Despre copii

Apariția copiilor schimbă viața cuplurilor radical. Pentru că fiecare aspect al vieții este afectat într-un anumit mod. Cu apariția unui nou membru în familie cresc cheltuielile, bugetul familiei scade, corpul femeilor suferă mai multe modificări dar soacra poate deveni oaspetele care nu mai pleacă din casa voastră. Pe lângă asta numărul copiilor chiar și numele lor la fel trebuie discutate și nu trebuie de exclus posibilitatea infertilității și adoptarea unui copil.

 

Familia și prietenii

Persoanele inteligente cunosc foarte bine, că pe lângă viața personală mai există și alte lucruri importante cum ar fi familia și prietenii. Dacă te simți bine cu prietenii tăi, iubitul/iubita nu trebuie să îți pună condiții. De asemenea trebuie să vorbiți despre relațiile voastre cu prietenii de sex opus. Când vine vorba de familie, gradul în care se poate implica soacra/sora în relația voastră, dacă este ok să rămână pe mai mult timp la voi, și multe altele.

Bugetul familiei

După căsătorie majoritatea intereselor voastre devin comune, apar alte priorități și efectiv fiecare dintre voi contribuie la bugetul familiei. Majoritatea contrazicerilor apar tocmai din cauza finanțelor. Din acest motiv încă de la început trebuie să stabiliți în ce doriți să investiți și care o să fie aportul fiecăruia pentru acest fond. Vorbim acum despre chitanțe, călătorii, mașină, etc. 

Contractul prenupțial

Totul este bine și frumos, dar divorțurile rămân în continuare un fenomen tot mai des întâlnit. Pentru că investești în relație nu doar sentimente dar și o sumă de bani în bunurile comune, în cazul unei despărțiri ai dori să îți recuperezi ce ți se cuvine. De cele mai  multe ori este vorba despre un apartament sau o mașină. Nu este obligatoriu să aveți acest act, deși este foarte recomandat! Asigură-te că nu vei rămâne doar cu o inimă frântă după divorț.

logo

Nu rata cele mai noi postări de pe Marry.md Te invităm să ne dai un LIKE pe pagina noastră de Facebook

Marry-tă-te cu noi!