Noutăți

Buchetul Miresei 31-01-2020 2254

Orhideele la nuntă – mai mult decât un element de decor

Orhideele la nuntă – mai mult decât un element de decor

Orhideea sau floarea numită și elixirul iubirii se numără printre florile cele mai preferate de către mirese. De la buchetul miresei, butoniera mirelui și florile din pieptul vorniceilor până la decorarea tortului și a meselor de sărbătoare – toate aceste detalii au în prim plan orhideele.

... ...

...

De ce iubim atât de mult orhideele? Iată ce semnificație au aceste flori.

  • Folosită în special ca plantă ornamentală, această floare delicată, graţioasă şi exotică a fost şi este încă un simbol al dragostei, luxului, frumuseţii şi puterii.
  • Orhideea era considerată un ingredient magic în elixirele preparate de vrăjitori, cerute de către femei care tânjeau spretinereţe veşnică şi iubirea eternă a bărbatului dorit.
  • Orhideea mai este numită şi floarea iubirii, motivul fiind acela că nu este pretenţioasă  şi poate înflori oriunde, în orice condiţii climatice.

În epoca victoriană, orhideea simboliza luxul, prestigiul şi înalta clasă, pentru că nu era o plantă des întâlnită şi doar cei avuţi puteau să deţină o astfel de floare senzuală.

... ...

... ...

Buchetul miresei

Orhideele albe și cel de o nuanță de roz pal sunt cele mai populare pentru buchetul miresei. Dacă optezi pentru simplitate, atunci poți alege un buchet, care să fie în totalitate din orhidee. Aceste flori sunt bogate și nu necesită prea multe elemente în plus. Dacă îți dorești ceva mai deosebit le poți asorta cu alte flori, care să fie din aceeași paletă cromatică.

... ...

... ...

Butoniera mirelui

Dacă buchetul miresei este din flori de orhidee, atunci cu siguranță și în butoniera mirelui ar fi perfect să se regăsească această floare. Simplitatea este cheia succesului. Nu încărca butoniera cu elemente în plus. O singură floare este mai mult decât destul. Elegant și rafinat, anume așa va arăta butoniera creată din acest tip de flori.

... ...

... ...

Tortul miresei

Dacă ai ales ca orhideele să fie florile de bază ale decorului de nuntă, atunci ar fi perfect ca și în decorarea tortului miresei să se țină cont de acest lucrul, pentru ca toate elementele de decor să creeze un tot întreg. Nu alege un decor sofisticat, Nu uita că simplitatea este rafinament.

... ...

... ...

Decorul

Dacă optezi pentru un decor care să aibă în centrul atenției orhideele ține cont de faptul că aceste flori nu se potrivesc cu orice anturaj. Dacă în sala în care va avea loc petrecerea predomină nuanțele prea aprinse, atunci riști să creezi un haos. Dacă totuși nuanțele pastelate sunt predominante, atunci nu ezita să optezi anume pentru acest tip de flori.

... ...

... ...

...

Cu ce alte flori se asortează orhideele?

Orhideele se asortează cu flori fine și elegante, cum ar fi calele, trandafirii mici albi și roz nude, florile de câmp. În unele cazuri se poate alee și o floare mai sofisticată, cum ar fi florile exotice sau niște suculenți. Se combină perfect cu frunzele supradimensionale, dar și pomușoarele verzi decorative, frunzele de trifoi sau alte frunze decorative, special destinate pentru ornarea buchetelor de mireasă.

... ...

... ...

Cei de la Dana’s Flowers”, „Regal Art Decor”, „Buketio” și „Gloristarvor avea grijă ca buchetul tău să fie exact așa precum ți-l dorești, iar de celelalte aranjamente florale se pot ocupa cei de la Paradise Decor”, „Sweet Dreams Decor”, „Christine Event Decor”, „Decora.vip”.

Sabi

Autor

Sabi Rafa

logo

Nu rata cele mai noi postări de pe Marry.md Te invităm să ne dai un LIKE pe pagina noastră de Facebook

Marry-tă-te cu noi!