Noutăți

Cuplu și sex 14-03-2019 830

Motivele care te fac să rămâi într-o relație nefericită

Motivele care te fac să rămâi într-o relație nefericită

De ce ai rămâne blocată într-o relație nereușită alături de un partener care nu te face fericită, ba din contră? Ei bine, există câteva motive care stau la baza unei astfel de decizii. Iată doar câteva dintre ele.

... Pentru a evita starea de anxietate

Atunci când decidem să facem o schimbare în stilul nostru de viață, mai ales o schimbare majoră, ne confruntăm de obicei cu o stare de anxietate cu privire la ceea ce ne va rezerva viitorul. Începi să te întrebi dacă nu cumva ești pe punctul de a face o mare greșeală, dacă nu îți va fi dor de vechea ta viață. Deși nimeni nu poate garanta că lucrurile vor avea un final fericit, acest lucru nu trebuie să te determine să rămâi într-o stare de nefericire. Este mai rău să nu faci nimic decât să iei o decizie ce ar putea fi neinspirată.

... Pentru a evita stările de depresie sau tristețe

Atunci când luăm decizii ce ne afectează radical viața, putem simți ca si cum am pierdut o parte importantă din noi, ca pe un eșec. Este dificil să treci peste un astfel de moment ținând cont că, în general, ne este greu să acceptăm că am eșuat într-un anumit domeniu. Și toate acestea ne induc stări de tristețe, chiar și depresie.

... Pentru a evita să ne dezamăgim prietenii și familia

Există și o presiune socială și familială care ne ține departe de dorința noastră de a face o schimbare majoră. Părinții ar putea să se simtă dezamăgiți dacă decidem să punem capăt unei căsătorii, prietenii ar putea vedea cu alți ochi dorința noastră de a ne elibera dintr-o relație toxică. De multe ori, femeile care au divorțat recent au sesizat faptul că prietenele lor căsătorite tind să se distanțeze de ele din diverse motive.

... Pentru a proteja copiii

Este probabil cel mai des auzit motiv în ceea ce privește femeile care rămân într-o căsătorie nefericită. Nu le faci niciun bine dacă ei te vad nefericită, ba din contră, acest lucru le va influența în viitor comportamentul în relații.

... Pentru că tu crezi că așa a decis soarta

Da, există oameni care cred în soartă și cred că nu merită o viață mai bună decât cea pe care o au. Sunt acele persoane care au crescut în familii disfuncționale în care toate problemele erau ignorate și încercarea de a le rezolva era de obicei absentă.

... Pentru a menține starea de fantezie în care ne-am obișnuit să trăim

Unele persoane rămân în relații nefericite din speranța că lucrurile se vor schimba, deși orice indiciu le arată contrariul. Această fantezie ne afectează radical dorința de a face o schimbare, însă ar trebui să conștientizăm că este clar vorba de o fantezie și nu de realitate.

... Pentru a ne răzbuna

Persoanele care s-au simțit tratate nedrept în familiile în care au crescut pot rămâne în relații nefericite din dorința de a-și tortura partenerii actuali. Este un mod de-a și exprima furia, deznădejdea și dorința de răzbunare fără a confrunta adevărații vinovați.

Mai există multe alte motive, precum cele financiare sau cele care țin de starea de sănătate a unui dintre parteneri. Ce trebuie să reții este că este important să pui accent pe ceea ce este bine pentru tine, pentru starea ta mentală și fizică, pe independența ta emoțională și financiară. A rămâne într-o relație toxică nu este benefică pentru nimeni. Există numeroase șanse să îți găsești o persoană cu adevărat potrivită pentru tine.

Sursa: elle.ro.

logo

Nu rata cele mai noi postări de pe Marry.md Te invităm să ne dai un LIKE pe pagina noastră de Facebook

Marry-tă-te cu noi!