Blog

Curiozități 11-04-2019 213

Moldoveancă stabilită în China, despre nunțile de acolo: „Am rămas cu gura căscată, văzând obiceiurile lor.”

Moldoveancă stabilită în China, despre nunțile de acolo: „Am rămas cu gura căscată, văzând obiceiurile lor.”

Gabriela Cojocaru are 23 de ani, iar de cinci ani este stabilită în China. În această perioadă de timp, a reușit să participe la mai multe evenimente, inclusiv la nunți tradiționale. Tânăra și-a povestit impresiile într-un interviu realizat de EA.md.

Vloggingul, modelingul și mai nou, cariera de actriță, au ajutat-o să-și facă multe cunoștințe noi și prieteni apropiați. Tânăra a avut ocazia să participe la câteva nunți tradiționale și a dezvăluit ce a impresionat-o mai mult decât orice la aceste evenimente. 

Acest popor este foarte matinal

...

„Prima oară când am fost la o nuntă chinezească am rămas cu gura căscată. Începutul e undeva la ora 6-7 dimineața și începe cu un obicei pe care îl avem și noi – cumpăratul miresei. Se întâmplă foarte rar ca acest lucru să se petreacă la mireasă acasă, de obicei totul are loc în hotel. Toată familia din partea miresei se află cu ea în cameră. De obicei e o cameră de lux, foarte spațioasă, unde încap toți prietenii și domnișoarele de onoare din partea miresei. Mirele vine după mireasă. La fel ca la noi, se fac diferite concursuri, iar mirele trebuie să dea un plic cu bani și doar atunci își primește mireasa. După asta, toți tinerii în frunte cu mirii pleacă la o ședință foto prin oraș”, a povestit Gabriela.

Tânăra a spus că, pe la orele 10:00, începe ceremonia propriu-zisă, care are loc într-un restaurant. „Sunt o mulțime de invitați și, deseori, tinerii însurăței nici nu-i cunosc pe fiecare dintre ei, cum ar fi verișorii de gradul cinci și așa mai departe”, a spus ea.

...

Obiceiul comun și spălatul mâinilor

„Chinezii au o tradiție foarte frumoasă. Așa cum la noi se cere iertare de la părinți, au și ei ceva similar, însă o fac printr-un ritual ce implică ceaiul chinezesc. Ei trebuie să le spele mâinile părinților cu acest ceai.  Este și „tamada” care conduce evenimentul și vorbește mereu. În fine, nunta chinezească se termină în două ore, maxim trei. Toți au venit, au mâncat și au plecat”, a menționat Gabriela.

Banii în plic

„Dacă la noi dăruirea banilor se întâmplă cel mai des seara târziu sau dimineața, spre finalul evenimentului, la chinezi e un semn de bună dimineața. Dacă la noi fiecare se ridică de la masă și spune urări frumoase și cam câți bani lasă, chinezii o fac altfel. De dimineață, când abia au ajuns la miri, ei se apropie de o măsuță special amplasată, li se oferă un plic roșu în care ei pun câți bani doresc și își scriu numele. 

Ce ține de suma dăruită, poți sa lași cât dorești tu, depinde de relațiile dintre invitați și miri. Cam așa.”, explică tânăra.

...

Imaginile sunt din arhive personală a Gabrielei.

logo

Nu rata cele mai noi postări de pe Marry.md Te invităm să ne dai un LIKE pe pagina noastră de Facebook

Marry-tă-te cu noi!