Noutăți

Ghidul Miresei 24-09-2019 6555

Înălbirea dinților înainte de nuntă: să o faci sau nu? Ne răspunde la toate întrebările clinica dentară - Mihailovici Orthodontics

Înălbirea dinților înainte de nuntă: să o faci sau nu? Ne răspunde la toate întrebările clinica dentară - Mihailovici Orthodontics

În ziua nunții, toată atenția este pe mireasă fără îndoială, iar fotograful îi vânează zâmbetul pentru a surprinde fiecare moment de bucurie din acea zi. Tocmai din acest motiv, multe mirese aleg să-și înălbească dinții înainte de marele eveniment, pentru a se asigura că vor avea un zâmbet sclipitor.

Te-ai gândit vreodată să-ți înălbești dinții, dar nu ești sigură ce presupune procedura, cât costă și ce indicații are? Marry.md a aflat pentru tine răspunsurile de la clinica dentară cu reputație - Mihailovici Orthodontics.

... 1. PROCEDURA: În ce constă tehnica de înălbire a dinților?

...: Albirea profesională cu potențare foto este considerată albirea cu cele mai bune rezultate, care deschide culoarea dinţilor cu pînă la 14 nuanţe, având în același timp un sistem de protecţie a smalţului și a gingiei.

Procedura constă în izolarea ţesuturilor moi în jurul tuturor dinţilor, aplicarea gelului de albire și activarea termică a acestuia prin intermediul fasciculului luminos al lampei foto. Procedeul necesită în prealabil efectuarea unui detartraj profesional care să pregătească și să cureţe dinţii.

Procedura nu este dureroasă, dar unii pacienţi pot manifesta sensibilitate la aerul rece. Pentru a elimina acest efect, se aplică un gel cu un gust plăcut, pentru un comfort maxim.

...

... 2. DURATA PROCEDURII: cât timp te afli în cabinetul stomatologic? 

...: O procedură de albire durează aproximativ 45 de minute. Se recomandă un set de 4 sesiuni pentru a obţine o nuanţă albă imaculată. În mediu, miresele aleg să fie efectuate de la 3 la 4 proceduri, în dependenţă de nuanţa de alb pe care o au înainte de înălbire și nuanţa dorită la final.

... 3. PLANIFICARE: cu cât timp înainte de eveniment se recomandă să se facă înălbirea?

...: Se recomandă albirea să fie făcută cu 1 săptămână înainte de eveniment, pentru ca smalţul dinţilor să reușească să se rehidrateze la maxim. Astfel, se obţine vizual o transparenţă și mai mare a marginilor lor, care este un aspect estetic și mai bun. Acest moment se observă cel mai bine în pozele de la eveniment.

 ...

... 4. INDICAȚII DUPĂ ÎNĂLBIRE: ce nu se mănâncă/bea?

...: Pentru menţinerea efectului se recomandă în primele 24 ore să fie evitat la maxim: consumul de cafea, ceai negru, vin roșu, cola și alte băuturi carbogazoase și să evităm fructele și legumele cu coloranţi puternici: sfecla roșie și citricele: grapefruit, portocale, lamâi.

Culoarea dinţilor noştri este influenţată în mod direct de informaţia noastră genetică şi indirect de stilul de viaţă pe care îl avem. Astfel, la un pacient care fumează, bea cafea sau nu are o igienă orală corectă, efectul albirii poate scădea pe termen lung. Prin urmare, se recomandă să nu facem abuz de tutun și cafea.

... 5. DURATA EFECTULUI: pentru cât timp durează efectul de înălbire?

...: Efectele albirii pot fi sesizate imediat, iar în funcție de obiceiurile alimentare ale pacientului, acestea pot rezista între 1 și 3 ani de la finalizarea albirii.

... 

... 6. EFECTE SECUNDARE: este afectat smalțul dinților? 

...: Dacă sunt îngrijiţi corect dinţii nu se vor îngălbeni după o perioadă. Sunt persoane cu un prag al sensibilităţii mai ridicat. La aceste persoane poate apărea sensibilitatea crescută după procedură, care însă dispare în 1-2 zile.

... 7. DE CE LA STOMATOLOG: prin ce se diferențiază această metodă de cele făcute acasă sau în saloanele cosmetologice?

...: Continua supraveghere medicală de care aveți parte într-un cabinet dentar elimină orice complicaţii care ar putea apărea pe termen scurt sau lung, așa cum se întâmplă de multe ori în cazul albirii la domiciliu sau în saloanele care nu sunt calificate pentru astfel de proceduri. Procedura efectuată într-un cabinet stomatologic este recomandată pentru că asigură:

  1. Protecţia gingiilor - ca să nu avem arsuri ale ţesuturilor moi;
  2. Aplicarea unui gel - Prewhitening, pentru comfortul viitoarei mirese în timpul procedurii;
  3. Gel calitativ de albire cu concentraţie redusă de H2O2. Astfel, evităm arsurile și distrugerea smalţului.

... 8. COST: care este prețul mediu pentru o astfel de procedură?

...:  Albirea este constituita dintr-un set de 3 proceduri consecutive. Costul total este de 2400 lei.

Mulțumim clinicei dentare Mihailovici Orthodontics pentru sfatul specialistului! 

Acum că știi la ce să te aștepți de la procedura de înălbire a dinților, ești pregătită să iei o decizie!

Multe zâmbete sincere și sclipitoare vă urăm, dragele noastre!

logo

Nu rata cele mai noi postări de pe Marry.md Te invităm să ne dai un LIKE pe pagina noastră de Facebook

Marry-tă-te cu noi!