Noutăți

Accesorii Nuntă 22-08-2019 813

Găsește aici inspirație pentru accesoriile ținutei tale de mireasă

Găsește aici inspirație pentru accesoriile ținutei tale de mireasă

Cauți accesoriile care să îți complementeze rochia de mireasă?

Ce zici dacă ai găsi inspirația printre aceste cinci cele mai valoare bijuterii din lume?!

Poveștile din spatele unor pietre prețioase au făcut ca valoarea lor să crească, iar unele dintre podoabele găsite în urmă cu sute de ani și vândute pe sume extrem de mici valorează în prezent zeci de milioane de dolari. Iată cateva dintre ele:

Diamantul The Hope

Cel mai valoros și probabil, cel mai cunoscut diamant din întreaga lume, The Hope a fost purtat de regi si regine în cele peste patru secole de când a fost descoperit, iar astăzi poate fi admirat la Smithsonian Museum of Natural History, din Washington DC. Diamantul cântarește 45,52 de carate și valoreaza peste 200 de milioane de dolari. Dincolo de aspectul său magic, legendele spun că blestemul ce îl urmărește au facut ca popularitatea acestei bijuterii să crească.

...

Broșa Peacock 

Laurence Graff, unul dintre cei mai cunoscuți bijutieri ai lumii, fondatorul firmei Graff Diamonds, a creat cea mai scumpă broșă din lume (din istoria recentă), în valoare de 100 de milioane de dolari. Expusă pentru prima dată în 2013, la un târg de artă din Olanda, broșa are forma unui păun, ale cărui pene conțin peste 1.300 de diamante albe, galbene, albastre și portocalii, având 120,81 de carate. Un diamant rar albastru închis se află în centru și cântarește 20,02 carate.

...

Diamantul Wittelsbach-Graff

Considerat a fi una dintre cele mai scumpe bijuterii din întreaga lume, diamantul Wittelsbach-Graff are și o poveste pe măsura valorii sale. A fost descoperit în India și a fost adus în Europa de Jean-Baptiste Tavernier, călător și comerciant de pietre prețioase din secolul al XVII-lea. Diamantul Wittelsbach-Graff a fost deținut de case regale, a fost expus în câteva dintre cele mai importante muzee din lume și vândut la prețuri record pentru o bijuterie. În 2008, la o licitație din Londra, diamantul a fost vândut pentru suma de 23,4 milioane de dolari. Cumpărătorul, Laurence Graff, a modificat piatra prețioasă și a eliminat aproximativ 4,5 carate din diamantul albastru. Astfel, a reușit să intensifice culoarea naturală a bijuteriei, iar valoarea sa a crescut considerabil. În 2011, fostul emir al Qatarului Hamad bin Khalifa al-Thani a plătit cel putin 80 de milioane de dolari pentru diamantul de 31,06 carate.

...

Diamantul The Pink Star

În 2017, diamantul The Pink Star, care cântărește 59,6 carate, a fost vândut la o licitație în Hong-Kong pentru suma de 71,2 milioane de dolari. Diamantul a fost găsit in 1999, în Botswana, într-o mina a companiei De Beers. Piatra brută avea 132,5 carate înainte de fi tăiată și șlefuită. Experții în bijuterii susțin că dimensiunea și calitatea acestei pietre prețioase sunt superioare tuturor diamantelor existente în întreaga lume.

...

Colierul L'Incomparable

Considerat cel mai scump colier din lume, LIncomparable, creație a companiei Mouawad, este ornat cu 90 de diamante albe de 230 de carate, are un pandantiv cu un diamant perfect de peste 407 carate și valorează 55 de milioane de dolari.

În anii ‘80, o fetiță care se juca prin molozul unei mine a gasit un diamant care cântarea 890 de carate. I-a dat piatra pretioasa unei rude, care a vândut-o unui comerciant. Înainte ca diamantul să devină parte din colierul creat de compania Mouawad, a fost expus la Muzeul Smithsonian din Washington DC. În 2013, la o expoziție în Qatar, a fost prezentat pentru prima dată colierul L'Incomparable.

...

Valoarea acestor bijuterii creste de la an la an, transformându-le din simple accesorii în obiecte de muzeu.

Dacă v-a atras atenția careva din accesoriile de mai sus, vă recomandăm câteva buticuri de la noi unde veți putea găsi bijuterii deosebite și spectaculoase, dar mai pe buzunarele noastre:

Brascocu o colecție superbă de accosorii de design italian.

...

...

Paradis, care este chiar primul salon de bijuterii deschis în Moldova și unde veți găsi articole de înaltă calitate și de diverse stiluri.

...

...

Glamira, unde veți găsi o colecție suberbă de bijuterii cu diamante, dar și unde vă puteți comanda și personaliza accesoriile.

...

...

logo

Nu rata cele mai noi postări de pe Marry.md Te invităm să ne dai un LIKE pe pagina noastră de Facebook

Marry-tă-te cu noi!