Noutăți

Organizare Nuntă 07-11-2018 1673

„Din afară se creează iluzia că în domeniul nunților se strâng bani cu lopata.” Interviu cu Mirela Urușciuc, fondator Art Group Avanti, coregraf

„Din afară se creează iluzia că în domeniul nunților se strâng bani cu lopata.” Interviu cu Mirela Urușciuc, fondator Art Group Avanti, coregraf

Industria nunților e una din cele mai dezvoltate domenii din țara noastră și nu e de mirare. Avem bogate tradiții în organizarea petrecerilor și sărbătorilor, suntem un popor foarte legat de propriile rădăcini și ne place să chefuim. Dar cum e după culisele acestei industrii, ce spun cei care se ocupă nemijlocit de organizarea lor? Despre asta și despre cum e să combini viața de familie cu domeniul tumultuos al organizării nunților am vorbit cu Mirela Urușciuc, fondator Art Group Avanti, coregraf.

... 1. Unde ai învățat și care e calificarea ta profesională?

Mi-am făcut studiile la Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice, Facultatea „Arte Dramatice și Management Artistic”. M-am specializat în coregrafie, dar am îmbinat mereu toate cunoștințele acumulate, pentru maxim randament.

...

... 2. Cum ai decis să intri în industria nunților?

Nu-mi aduc aminte să fi decis la modul serios că, iaca, a venit timpul să mă bag în nunți. Se-ntâmpla cu mai mult de 10 ani în urmă, când eu zburdam la propriu. Era ceva ce făceau toți dansatorii, un fel de job de weekend.

... 3. Ce avantaje și dezavantaje are această industrie și ce-ai schimba tu?

Această industrie este una în continuă modificare. Avantajul e că mereu se vor face nunți. Cine va avea cap și se va putea adapta noilor tendințe, va supraviețui pieții. Dezavantajați sunt, după mine, cei care nu vor să iasă din zona de confort.

... 4. Cât de dificil e să lucrezi cu mirii, cu cei care vă solicită pentru un eveniment și ce calități e important să ai ca s-o poți face?

...

Nunta e un proces solicitant pentru miri, inclusiv din punct de vedere emoțional. Responsabilitățile sunt prea mari și stresul își spune cuvântul. De aici vin și legendarele certuri dinaintea nunții. Rolul meu e, de multe ori, peste limitele organizatorice. Consilierea pe care le-o ofer perechilor îi înarmează cu siguranța că evenimentul lor e pe mâini bune.

... 5. Cum se împacă rolul de mamă și cel de coregraf și manager al unui grup creativ?

Rolul de mamă mi-a dat timp și posibilitate să mă reinventez. Am creat Art Group Avanti, pentru că nu mă regăseam în altceva. Ceea ce era pe piață mi se părea expirat, iar singura soluție era ori să fac ceva propriu, ori să rup orice legătură cu evenimentele. Recunosc, îmbinarea tuturor activităților mele e o adevărată provocare. Uneori mi-i destul de complicat să recepționez apeluri, când pe fundal copiii fac gălăgie. Viața mea e plină de miri: cu care mă văd la primul dans, cu care discut despre organizare, cu care fac contractări pentru echipele de mimi și dansatori etc. Sunt mereu conectată la paginile de Facebook pe care le gestionez, unde mereu răspund la mesajele mireselor, respectiv, da, eu chiar fierb în sucul ăsta non stop.

...

... 6. Cât de bine se cîștigă în această industrie comparativ cu alte domenii/profesii?

Toate industriile sunt profit curat în ochii celor care nu fac nimic. Din afară se creează iluzia că în domeniul nunților se strâng bani cu lopata. Adevărul e că investițiile sunt destul de mari, cunoștințele trebuiesc mereu actualizate, iar programul - adaptat noilor tendințe. Dacă-n alte meserii, în caz de eșec, o poți lua de la capăt, atunci când e vorba de evenimente, ai o singură șansă.

... 7. Ce ai schimba la nunta ta dacă ar trebui s-o organizezi acum?

Eu am fost o mireasă destul de informată. Văzuserăm, până la nunta mea, sute de alte evenimente, cu bune și cu rele. Știam sigur criteriile după care îmi voi alege restaurantul, muzica sau rochia. A fost bine, ne-am distrat de minune, cu toate astea, acum aș face mici modificări. De exemplu, aș micșora considerabil numărul de invitați, aș personaliza tradițiile și m-aș asigura că am oameni responsabili pentru fiecare moment în parte, nu alerg eu, mama sau vornicica.

...

... 8. Care au fost cele mai amuzante și ciudate situații de la evenimente?

Ca-n oricare alt domeniu, situații demne de romane apar mereu. În baza lor râdem, glumim, dar cel mai important - învățăm câte o lecție.

... 9. Ce planuri ai pentru viitor și ce poți recomanda mirilor?

Vreu să-ți zic despre planuri? Hmmm... Prefer să vorbesc post factum, despre realizări. Sfaturi pentru mirese? Să-și savureze seara! Să conștientizeze că nu vor avea o a doua nuntă, în care să-și revizuiască emoțiile, grijile, comportamentul. Să-și ia un wedding planner, iar ele, ca eroinele serii, să fie prezente la propria sărbătoare.

logo

Nu rata cele mai noi postări de pe Marry.md Te invităm să ne dai un LIKE pe pagina noastră de Facebook

Marry-tă-te cu noi!