Noutăți

Mire 21-01-2020 1128

Despre smoching și relevanța lui în etichetă și evenimente

Despre smoching și relevanța lui în etichetă și evenimente

Atunci când vine vorba de un om interesat de etichetă, branding personal și bun gust în general, acolo interesul nostru crește la cote maxime. Pentru că arta costumelor, linia vestimentară definită de echilibru, calitate și rafinament este interesul primordial al atelierului Sandro Livv.

...

De această dată este vorba despre Viorel, care ține la fiecare apariție a sa.
Și cum se apropia marele eveniment, o prezentare importantă în cariera sa la Palatul Național, unde se adună lume bună care se îmbracă corespunzător, el a venit la noi să se consulte referitor la ținuta sa. Și bine a făcut!

Acestea fiind spuse, să trecem la treabă și să relatăm detalii din culise.

Când este potrivit să purtăm un smoching

Când vine vorba de smoching, gândul ne duce imediat la nunți, la costume de miri. Ei bine, da, aceste costume bărbătești se poartă mai mult la ocazii speciale și trebuie să le alegem cu mare grijă. Dar, nimeni nu a zis că smochingurile nu se pot purta și la evenimente mondene, de seară, dimpotrivă! Gentelmenii preferă să poarte un costum care le va reflecta personalitatea, statutul și grija față de cum arată și respectul față de gazdă.

...

Deci, în cazul lui Viorel, care ne-a spus că are un eveniment pe care urmează să îl prezinte și acesta avea să aibă loc la Palatul Național, desigur că recomandarea noastră a venit imediat și a fost optarea pentru un black tie care îi va susține prezența sa.
Nu am stat mult pe gânduri și am început să îi propunem costumul potrivit, după care am luat măsurile pentru ajustare și am început să ne gândim la detaliile ce aveau să îi completeze ținuta.

Și, ca o constatare, pentru toți mirii care mereu întreabă dacă vor mai putea purta smochingul și la alte evenimente după nuntă, vedeți galeria cu poze a costumului ales de Viorel.
Desigur că îl puteți purta și la alte evenimente, depinde doar de cum alegeți detaliile și de dress code-ul evenimentului la care urmează să participați.

Ce combinații se potrivesc cu smokingul

Costumele bărbătești, de cele mai multe ori, se potrivesc cu o cămașă albă cu manșetă franțuzească.
Pentru smochingul lui Viorel am ales o cămașă albă cu pliuri, fiind cea mai clasică care se poate purta la smoching.

...

Am ales un papion negru, care semnifică stil, atenție și mai este și un accesoriu asociat cu ocaziile speciale. Papionul negru se poartă la smoching și papionul alb la frac.

...

...
Desigur că acest costum merge mână-n mână și cu batistele(în cazul nostru am ales una albă) și butonii la cămașă. Acestea sunt ca efectele speciale, artificiile unei ținute cà la carte.
Pantofii trebuie sa fie din piele lucioasă,  ceea ce și am ales pentru a completa ținuta lui Viorel.

...

Apropo, la smoching se poartă doar șosete negre (din mătase sau bumbac) până la genunchi. Și, ca o recomandare, lasă un centimetru la vedere din manșeta cămășii. Nuanțele butonilor trebuie să fie neutre și gulerul cămășii trebuie să fie clasic, nu ridicat.

...

...

3 sfaturi utile când mergi să cumperi un smoching

1. Când te pornești să cumperi un smoching, asigură-te că știi cum să alegi un costum după: croială, cusătură(cred că știi că doar costumele de uzină sunt făcute mecanic, celelalte sunt lucrate la comandă și cu detalii cusute manual), materialul, căptușeala și întăriturile, nasturii.
Dacă nu ai mai ales până acum un smoching și ai dubii că o să faci o alegere potrivită, atunci neapărat alege un atelier/showroom de încredere cu consultant care cunoaște toate aceste detalii. Sau, mergi cu un prieten care are experiență și poartă costume de calitate.

2.Atenție! Spre deosebire de un costum, un sacou de tip smoching trebuie să aibă un singur nasture. Acesta este detaliul ce caracterizează un sacou smoching original.

3.Nu purta smochinguri colorate, prea scurte. Un smoching este de obicei croit în nuanțe de negru, bordo, alb sau albastru întunecat.

...

Sperăm că acest articol te-a ajutat să te clarifici un pic la ce să te uiți când mergi prin magazine.
Cu cât ai ochiul mai educat, cu atât vei putea identifica mai ușor ținute de calitate și te vei simți sigur la cele mai importante evenimente mondene sau la acele care sunt unice în viața ta.

logo

Nu rata cele mai noi postări de pe Marry.md Te invităm să ne dai un LIKE pe pagina noastră de Facebook

Marry-tă-te cu noi!