Noutăți

Ghidul Miresei 20-03-2020 2379

De ce să faci cununia civilă separat?

De ce să faci cununia civilă separat?

Nu toate nunțile se încadrează într-un tipar clasic, bine definit. Fiecare cuplu știe cel mai bine cum vrea să sărbătorească căsătoria lor, iar ideea de nuntă restrânsă, fără prea multă organizare și 500 de invitați devine o idee foarte bună când vrei să faci totul pe repede înainte. Devreme ce planificarea amănunțită a unei nunți durează până la 2 ani, există alternative care vă pot permite să vă căsătoriți și să aveți și o petrecere, fără prea mult stres și lucruri de gestionat. Dacă din diferite motive vreți să vă căsătoriți rapid, peste 3-6 luni de exemplu și să vă bucurați în același timp cu câțiva oameni apropiați vouă de acest lucru, există varianta de cununie civilă și petrecere, adică cununia civilă separat.

...

Ce presupune o cununie civilă separată de nuntă? O scurtă cununie și o semnătură la starea civilă, care mai apoi se continuă cu o masă sau petrecere la un restaurant sau chiar la voi acasă. Prin cununia civilă sunteți legal căsătoriți și puteți face pe viitor și o cununie religioasă și o nuntă mare cu 500 de invitați dacă doriți, asta pentru că una nu o exclude pe cealaltă.

De ce este o cununie civilă și o petrecere restrânsă o idee bună? Hai să vedem care sunt principalele avantaje ale acestei nunți mai restrânse.

Dacă vă gândiți de multă vreme la o nuntă tradițională dar puțin mai restrânsă, avem un articol pe blog unde vorbim despre nunțile restrânse.

...

Avantajele cele mai mari:

 • Foarte rapid: cununia civilă durează mai puțin de 5 minute
 • Nu trebuie să îți cumperi o rochie de mireasă scumpă
 • Petrecerea o poți organiza în restaurantul vostru preferat sau la o cabana
 • Nu trebuie organizat totul cu 1-2 ani înainte
 • Cadrul nu este atât de formal
 • Nu trebuie urmate toate tradițiile aferente nunții
 • Toată nunta durează mult mai puțin
 • Puteți organiza totul chiar la voi acasă în curte
 • Nu aveți nevoie de wedding planner
 • Nu aveți nevoie de foarte mulți furnizorii
 • Nu trebuie să trimiteți un număr foarte mare de invitații
 • Nu aveți nevoie de foarte mult decor, mâncare sau multe flori

...

Acest tip de nuntă se potrivește foarte bine cuplurilor care călătoresc foarte mult și nu au timp să organizeze o nuntă mare, cei care nu doresc să facă o nuntă mare, cei care își vor organiza nunta peste câțiva ani dar doresc sau au nevoie să fie căsătoriți și nu în ultimul rând cei care vor să facă asta într-un mediu mai intim. Bineînțeles, mai pot există o sumedenie de alte motive, cel mai important este să vă organizați nunta exact așa cum vreți voi, fie că e mică sau mare, în cort, în altă țară sau la voi acasă.

...

Un alt mare avantaj al acestui tip de nuntă este faptul că poți opta pentru un meniu mult mai divers față de cel oferit în mod normal la nuntă, ceva gurmand alături de băuturi fine și deserturi artizanale. Puteți apela la firme de catering sau chiar la bucătari privați care să vină și să vă facă un meniu special doar pentru invitații voștri. Totodată poți organiza totul peste weekend, astfel încât să petreceți un weekend la munte, la mare sau într-un city break cu familia și prietenii. Nu există o limită de persoane aici și nici în ceea ce privește organizarea. 

...

Pentru cununia civilă nu uitați să mergeți la primărie să vă depuneți actele necesare căsătoriei și să nu nu întârziați în ziua nunții la primărie sau la locul unde se face cununia. Tot pentru o bună organizare, este recomandat să vă programați și să discutați cu toți cei implicați de la foto video, la make-up și catering. 

...

Un alt lucru foarte important pe care trebuie să îl menționați invitațiilor este darul de nuntă. Cununia civilă este văzută ca o petrecere mică la care se oferă daruri ce constau în obiecte decorative și utile pentru noua familie. Câteva exemple de cadouri: electrocasnice, obiecte de decor, seturi de pahare, tablouri sau chiar flori. Fiind într-un cadru mai restrâns mulți consideră că nu este nevoie de un dar atât de costisitor ca la o nuntă tradițională.

...

Așadar, dacă este singura nuntă pe care o faceți sau dacă nu vreți cadouri, asigurați-vă că transmiteți această informație mai departe. De exemplu le puteți menționa o sumă de bani maximă, de ce anume aveți nevoie la casă sau că vreți doar să vă bucurați de prezența lor. Ca în orice relație, comunicarea este cheia!

logo

Nu rata cele mai noi postări de pe Marry.md Te invităm să ne dai un LIKE pe pagina noastră de Facebook

Marry-tă-te cu noi!