Blog

Modă 08-08-2018 756

Cum te îmbraci dacă ești INVITATĂ la o nuntă de vară

Cum te îmbraci dacă ești INVITATĂ la o nuntă de vară

Când ești invitată la o nuntă, te gândești în primul rând în ce să te îmbraci. Poate fi o bătaie de cap să te îmbraci pentru un asemenea eveniment, o presiune pentru garderoba și stilul fiecăreia, iar vestimentația de nuntă depinde de:

 • context, locul de desfășurare;
 • dress code-ul nunții;
 • stilul personal al fiecărui invitat;
 • vârsta, silueta fiecăruia;
 • vremea de afară, dar mai ales anotimp.

În acest articol vom vorbi despre nunțile de vară, care ne oferă posibilitatea de a ne desfășura în voie, de a dezgoli mai multă piele, de a ne învălui în țesături fluide, care flutură la fiecare mișcare.

......

Opțiunile pe care le vom menționa pot fi luate ca niște repere și supuse modificărilor care țin de vârsta, silueta, dilemele, stilul fiecăreia:

... 1. Rochiile lungi, fluide

În toate formele, culorile, printurile, cu talia asemenea celei naturale sau mai sus, înspre sâni, cu aplicații sau mai simplă - există nenumărate posibilități. Probați, experimentați, dar fiți atente la:

 • transparență - testați dacă se vede sau nu prin rochie/fustă cât încă mai puteți face ceva, nu înainte de nuntă;
 • lenjerie (cea potrivită, confortabilă, puțin vizibilă);
 • țesătura (să nu se electrizeze, să nu stați cu rochia lipită de picioare toată seara);
 • lungime (dacă optați pentru lung, atunci aveți grijă la toc, la tot ce v-o poate agăța, dacă se vede glezna, atunci asigurați-vă că forma rochiei și grosimea gleznelor creează un efect de subțiere).

...

... 2. Rochii de cocktail – lungimea până la genunchi. Testați totuși forme mai puțin obișnuite de decolteu (spatele gol, umerii dezgoliți, pe un umăr etc.).

......

... 3. Salopete - recomandăm să alegeți materiale ușoare, care nu se șifonează, salopete cu bretele sau umerii goi, de culori pastelate, deschise, ca roz pal sau crem. 

...

... 4. Două piese: pantaloni palazzo/fusta + top

Aveți nevoie de un pic de curaj pentru a ieși din tiparul „eveniment = rochie” și să optați pentru ceva mai noncomformist. Provocările pot fi mai mari decât în cazul unei rochii, dar merită!

 • evitați să cumpărați costume din două piese, ele nu se poartă la nunți, ci la birou;
 • o piesa centrală (un top paietat) + o fusta/pantalon complementar care să o susțină;
 • uneori este bine să aveți două opțiuni de piesă vestimentară complementară din care să alegeți (pantalon și fustă);
 • nu uitați nici aici de lungime, lenjerie, comportamentul țesăturii.

...

Important: Un șal, sacou sau cardigan albe ușoare se potrivesc de minune dacă se anunță o ușoară ploaie.

... 5. Fuste scurte sau midi, pantaloni conici, slim, însa din materiale prețioase sunt de căutat, mai ales dacă aveți picioare frumoase și un simț creativ de pus la încercare.

......

... 6. Culori vibrante, vesele

Nunta este un prilej de bucurie, de onorare a dragostei, e vara pe deasupra, de ce să adoptăm aceleași tonuri neutre: bejuri, griuri? Dacă vă temeți încă de culori puternice, măcar un imprimeu sau una dintre cele două piese să fie într-o nuanță puternică.

Culoarea se va reflecta pe piele și o să vă aducă acel ton care o să vă estompeze imperfecțiunile tenului și va aduce bujori în obraz.

......

... 7. Accesorii care atrag privirea

Când zicem accesorii, ne referim și la clutch-uri (căci poșetele medii sau mari nu au ce căuta la o nuntă), dar și la pantofi sau accesorii de pus pe cap.

Bijuterii: asortați-le hainelor sau acordați-le statutul de punct focal al unei ținute. Oricum ar fi, folosiți-le pentru a atrage atenția asupra punctelor voastre fizice forte: mâini fine – brățări, față armonioasă, zâmbet – cercei, decolteu frumos – colier etc.

Pantofii: Cu toc înalt, dacă sunteți obișnuite, vă este confortabil etc., cu toc mediu, kitten heels au un iz retro, plus că sunt confortabili, chiar balerini ascuțiți, eventual metalici ori cu aplicații. Sandalele sunt de dorit la nunțile de vară, dar și ele sunt o opțiune personală și de buget.

Clutch: Că vorbim despre unele vintage, cu broderii, mărgele, goblen etc. sau despre cele dure, pillbox, ori despre oricare formă, model vă face cu ochiul, ele sunt binevenite pentru a vă păstra minimul necesar, dar și ca accesoriu care să vă întregească ținuta.

...

... 8. Voie bună

Dorința de a socializa, de a cunoaște oameni noi, de a te lăsa cuprins de bucuria reuniunii, a dragostei celor doi, entuziasmul de a descoperi gusturi noi, imagini suprinzătoare, de a aduna amintiri frumoase, vii, de a dansa, de a asculta muzică, de a trăi conștient o sărbătoare cu tot ce implică ea sunt absolut necesare oricărei nunți. 

logo

Nu rata cele mai noi postări de pe Marry.md Te invităm să ne dai un LIKE pe pagina noastră de Facebook

Marry-tă-te cu noi!