Noutăți

Povești adevărate 27-05-2019 903

Armonia dintre noră și soacră - mit sau realitate?

Armonia dintre noră și soacră - mit sau realitate?

Relația soacră-nora rămâne de mult timp una dintre cele mai controversate subiecte. Pentru a înțelege ce lucruri sunt realizate greșit și cum ar trebui să facem ca în familie să persiste armonia, psihologul Aurelia Bălan a venit cu explicații și îndrumări. Citește-i povețele mai jos.

Două dintre cele mai importante femei din viața unui bărbat, se pare că încă mai au multe de împărțit și își irosesc timpul, energia, gândurile și faptele într-o luptă „cine pe cine" sau „care e cea mai cea". Deci, în relația soacră-noră se ciocnesc două personalități feminine, care iubesc același bărbat, desigur, în mod diferit. La apariția problemelor concură o serie de factori: diferențe de vârstă, de personalitate, de mentalitate și sisteme de valori, nu în ultimul rând, permanenta luptă pentru a cuceri sau a păstra locul principal în inima bărbatului iubit – fiu sau soț. Astfel de conflicte pot fi aplanate sau chiar evitate doar cu o doză de toleranță și dorință de comunicare.

...

Ceea ce se uită în acest duel, este că singurul cel mai mare perdant, rămâne a fi tocmai acel bărbat iubit de ambele, iar câștigătoarea „războiului” va fi cea care va ști a da dovadă de înțelepciune.

Multe soacre intră în conflict cu nurorile și cu propriii fii deoarece:

Au pretenția să ocupe exact accelași rol important în viață fiului lor, uitând că acesta are acum propria familie și propriile responsabilități;

Permanent dau sfaturi, din păcate, necerute, având tendința de a fi veșnic nemulțumite, de a-și critica nora și acțiunile acesteia;

Încearcă să-și impună dorințele și prezența în viața cuplului, manifestându-și gelozia și atitudinea dezaprobatoare, crezând că ea știe mai bine ce, când și cum trebuie de făcut.

...

Cum nora este tinerică și mai lipsită de experiența viețîi, toți așteaptă, ca prin firesc, inițiativele sănătoase să pornească de la soacră.

Chiar dacă este tânără, nora este o personalitate, pretinde și merită respect. În plus, este cea mai inspirată alegere a fiului tău și nu uită că fiecare atrage persoane cu același nivel de dezvoltare. Deci, chiar dacă îți e greu să accepți, ei sunt la fel, doi tineri oglindă unul pentru celălat. Respectiv, categoric, niciodată, nu îți critica nora și nu discuta cu nimeni defectele sale. Loveșți grav în integritatea, discernământul și maturitatea propriului copil.

În plus, fiul tău nu mai este un copil, iar nora nu este noua lui mămică, ci soția acestuia. Așadar, el este cel care și-a ales-o că parteneră de viață, fără să fie obligat de nimeni. Dacă nora ta este o persoană extrovertită, iar ție nu îți place acest lucru, gândește-te că îi este pe plac băiatului tău. Poate că avea nevoie de cineva care să îl scoată din rutină. Dacă ei îi place să ia deciziile în casă, este foarte posibil ca fiul tău să fie cel care preferă să nu își bată capul cu astfel de probleme, ori încă nu se simte suficient de în putere să o facă.

Din moment ce căsnicia lor funcționează, înseamnă că se completează. Probabil că sunt lucruri de care acesta are nevoie și de care tu nu ai aflat, pentru că și-a găsit corespondentul în nora ta. Nu trebuie să înțelegi neapărat deciziile fiului tău, însă ai putea avea încredere în judecata lui.

...

Te deranjează că nora nu îți acordă atenție, nu își împărtășește toate trăirile și cumva menține o distanță? Înțelege deci că nu eșți mama ei. Construiește împreună cu nora ta o relație bazată pe respect și înțelegere. Nu te aștepta să fii copleșită de afecțiune, pentru că nora ta are deja o relație specială cu mama ei, așadar, nu mai are nevoie de o a două mama. De aceea, criticile venite din partea ta nu vor fi la fel de ușor de tolerat, ca și cum ar veni de la proprii părinți.

Observațiile de la oamenii pe care nu îi cunoaștem sunt cele mai dureroase, așadar, tratează-ți nora cu respect și dragoste. În timp, relația dintre voi două va deveni foarte naturală și vei observă cum nora îți va cere singură sfatul în privința unor probleme pe care poate le va întâmpina.

Nu îți impune propriile păreri, las-o pe ea să vină să îți ceară sfatul, arată-te disponibilă și înțelegătoare, evită să iei o atitudine de superioritate, încearcă să îți modelezi o nouă viață care să nu mai fie centrată pe fiul tău, ocupă-te de propria persoană și de propria viață de cuplu.

Sursa: perfecte.md

logo

Nu rata cele mai noi postări de pe Marry.md Te invităm să ne dai un LIKE pe pagina noastră de Facebook

Marry-tă-te cu noi!