Noutăți

Rochii de Mireasă 19-11-2018 1083

Cum să alegi VOALUL perfect de mireasă + 12 modele minunate

Cum să alegi VOALUL  perfect de mireasă + 12 modele minunate

Rochia de mireasă este, bineînţeles, steaua ţinutei tale din ziua nunţii, însă voalul este un element aproape la fel de important. Stilul greşit poate pune în umbră chiar şi cea mai frumoasă rochie, însă cel corect poate scoate în evidenţă nu numai rochia, ci întreaga apariţie. Iată un scurt ghid practic:

... Tipuri de voal în funcţie de lungime:

Voalul până la nivelul umerilor - face pereche ideală cu rochiile cu detalii extravagante (aplicaţii, broderii, dantelă) în partea superioară, pentru că nu le acoperă, ci le pune în evidenţă.

......

Voalul până la nivelul coatelor - un stil clasic şi în acelaşi timp uşor de manevrat.

......

Voalul până la nivelul degetelor - la fel de clasic şi atemporal.

......

Voalul stil balet/vals - cu o lungime ce cade între nivelul genunchilor şi al gleznelor, permite mişcarea liberă, în special pe ringul de dans.

......

Voalul chapel - voalul până la nivelul gleznelor, fără trenă.

......

Voalul cathedral - varianta mai dramatică a voalului chapel, care atinge nivelul gleznelor, prelungindu-se într-o trenă.

......

... Tipuri de voaluri în funcţie de stil:

Voalul birdcage - voalul din plasă, cu aspect retro, care poate acoperi întreaga faţă, ori numai zona ochilor, şi care este de regulă susţinut de accesorii prinse în păr, ascunse, ori împodobite cu diverse aplicaţii din mărgele/cristale.

......

Voalul blusher - un stil clasic de voal din tulle, care acoperă faţa, şi a cărui lungime atinge nivelul umerilor.

......

Voalul dublu - poate fi o variaţie a oricărui tip de voal. Presupune o parte mai lungă în spate şi un voal stil blusher în partea din faţă.

......

Voalul Mantilla - făcut popular de Grace Kelly, acest stil se traduce printr-un voal din tul fin brodat cu dantelă pe margini.

......

Voalul Juliet Cap - presupune o parte din dantelă (care poate fi înlocuită cu tulle simplu), care acoperă capul şi uneori şi fruntea, din care porneşte restul voalului.

......

Voalul pouf - un voal extravagant, plin de volum, pentru un aer dramatic.

......

... De ce trebuie să ții cont:

  •  Alege voalul abia după ce te-ai hotărât asupra unei rochii de mireasă. Rochia este totuşi elementul principal al ţinutei tale din ziua nunţii, în timp ce voalul este un accesoriu menit să o pună în evidenţă.
  • Ţine cont de locul ceremoniei. Un voal stil cathedral, cu o trenă dramatică, este perfect pentru o nuntă în biserică, însă deloc nimerit pentru o nuntă pe plajă, de pildă.
  • Asigură-te că voalul îţi scoate în evidenţă rochia, nu că o ascunde. Dacă ai ales o rochie cu multe detalii extravagante, mergi pe un stil de voal din tulle simplu, iar dacă ai ales o rochie minimalistă, poţi opta pentru un voal cu detalii din dantelă.
  • Fii atentă ca voalul să nu se suprapună cu detaliile preţioase ale rochiei. Pentru rochii cu corset brodat, aste bine să optezi pentru stiluri de voal până la nivelul umerilor, iar pentru rochiile cu trenă/spate împodobit cu detalii/decupaje, optează pentru un voal care acoperă numai partea din faţă.
  • Ia în considerare coafura pe care ţi-o doreşti atunci când alegi voalul. Voalurile stil Juliet Cap ori Mantilla arată senzaţional în duet cu părul lăsat liber pe spate, în timp ce voalurile tip birdcage arată extraordinar cu părul prins într-un coc sau chignon.
  • Ţine cont de faptul că aplicaţiile din cristale reflectă flash-ul aparatului foto, şi pot apărea în poze precum puncte negre.
  • Dacă îţi doreşti să renunţi la voal pe durata petrecerii de după ceremonie, roagă-ţi hair-stilistul să îl ataşeze în aşa fel încât scoaterea lui să nu compromită coafura.

Fotografii: Pinterest.

logo

Nu rata cele mai noi postări de pe Marry.md Te invităm să ne dai un LIKE pe pagina noastră de Facebook

Marry-tă-te cu noi!