Blog

Cuplu și sex 09-07-2018 220

Cum le spui părinților că te căsătorești, mai ales dacă ei sunt contra

Cum le spui părinților că te căsătorești, mai ales dacă ei sunt contra

A venit ziua multașteptată - bărbatul viselor tale te-a cerut în căsătorie. Dar visele despre un viitor luminos, pregătirea pentru nuntă și alegerea rochiei de mireasă sunt umbrite de o singură întrebare: "Dar cum să le spun părinților?". Noi am decis să te ajutăm și să-ți spunem cum să faci ca fericita noutate să nu-i supere pe cei mai apropiați oameni din viața ta. 

Cum le comunici marea noutate

1. Străduiți-vă să-i pregătiți pe apropiații voștri din timp. Pe parcursul a câteva săptămâni vorbiți despre nuntă în general, despre cât de minunat e când doi oameni care se iubesc decid să se căsătorească. Întrebați-i pe părinți: Ce părere aveți dacă noi ne vom căsători. Probabil, părinții o să-și dea seama singuri încotro merg lucrurile și nu vor fi foarte surprinși. 

2. Organizați o cină acasă sau o masă într-un local. Un gest tare frumos va fi dacă viitorul mire va veni cu două buchete - unul pentru tine și altul pentru mama ta. Iar tu, la rândul tău, îi poți dărui un buchet mamei lui. 

3. Seara va fi una memorabilă, dacă logodnicul va cere mâna fetei în mod oficial de la tatăl ei. Asta poate părea straniu, mai ales dacă toți se cunosc de mult timp și părinții își dau seama de o eventuală căsătorie. 

...

Ce faci dacă părinții sunt contra

Dacă părinții, dintr-un motiv sau altul sunt contra căsătoriei voastre și nu vor să cedeze, nu panicați și nu faceți scandaluri. 

1. Vorbește calm și simplu. Nu are sens să-i contrazici sau să demonstrezi activ cât de multă dreptate ai și, cel mai important, nu lua aproape de inimă tot ce-ți spun ei. Așteaptă-i să se calmeze și doar după accea discutați calm. 

2. Ascultă ce au de spus părinții. Argumentele lor te pot surprinde. Poate ei n-au înțeles ceva corect, au auzit greșit anumite chestii de la mire sau nu cred în seriozitatea intențiilor voastre. 

3. Când te vei convinge că părinții au vorbit deschis despre toate fricile lor, încearcă să-i convingi prin metoda lui Socrate. Aceasta presupune ca fiecare gând să fie divizat și expus sub forma unor întrebări scurte, cu răspuns previzibil, de dorit, afirmativ. De exemplu: Voi știți că noi demult suntem împreună, Voi vă doriți ca copilul vostru să fie fericit? Voi doar nu vreți să mă răniți? Aproape orice părinte ar răspunde afirmativ la aceste întrebări. Psihologic vorbind, aceste răspunsuri îl fac inconștient pe interlocutor să fie de acord până la urmă. 

logo

Nu rata cele mai noi postări de pe Marry.md Te invităm să ne dai un LIKE pe pagina noastră de Facebook

Marry-tă-te cu noi!