Noutăți

Organizare Nuntă 01-08-2018 19199

Ce obligații au NAȘII la nuntă și ce cumpără pentru ceremonie

Ce obligații au NAȘII la nuntă și ce cumpără pentru ceremonie

Nașii, în calitate de părinți spirituali ai mirilor, îi vor ajuta pe finii lor să organizeze nunta cât mai bine, fiind alături de ei atât financiar, cât și sufletește.

Iată în ce constau îndatoririle nașilor pentru o nuntă ca la carte:

... Nașa va fi alături de mireasă atunci când aceasta își alege rochia și va plăti câteva accesorii de nuntă esențiale: voaleșarfa pentru "Dezbrăcatul miresei"buchetul de flori al miresei, dar și oglinda miresei.

... Nașa va participa la obiceiul numit "Gătitul miresei" și o va ajuta pe aceasta să îmbrace rochia de mireasă și îi va aranja voalul. Când mireasa iese din casă, nașa rupe deasupra capului ei o turtă.

... La partea finală a nunții, nașa ia voalul de pe capul miresei și îl înlocuiește cu o eșarfă. Acest obicei simbolizează faptul că mireasa își va schimba statutul social odată cu căsătoria.

... La rândul lui, nașul îl va ajuta pe mire să își aleagă costumul și accesoriile de nuntă, iar în momentul nunții când se fură mireasa, acesta va negocia prețul de răscumpărare cu răpitorii.

Desigur, cu timpul toate aceste tradiții s-au schimbat, iar rolul nașilor devine din ce în ce mai simbolic, iar unele cupluri chiar aleg să-și oficializeze legătură fără nași. Părerea noastră este că toate aspectele ce țin de participarea și contribuția nașilor la nuntă trebuie să fie discutate foarte bine, ca să nu existe pe viitor neînțelegeri și ca legătura dintre părinții spirituali ai cuplului și tinerii căsătoriți să fie una sinceră și caldă. 

logo

Nu rata cele mai noi postări de pe Marry.md Te invităm să ne dai un LIKE pe pagina noastră de Facebook

Marry-tă-te cu noi!