Noutăți

Interesant 22-04-2021 139

Ce nu știai despre Paști

Ce nu știai despre Paști

Duminica de Paști se apropie cu pași repezi și, în timp ce vopsești ouăle sau te delectezi cu un iepuras de ciocolată, noi iți prezentăm căteva informații interesante legate de această sărbatoare creștină.

1. De Paști celebrăm învierea lui Iisus Hristos la trei zile după ce a fost crucificat. Este cea mai veche sărbatoare creștină și cea mai importantă zi din an a Bisericii.

2. Creștinii consideră că ouăle de Paști simbolizează bucuria și celebrarea noii vieți și a Învierii.

3. De Paști, pe întreg globul, se consumă cele mai multe dulciuri: 55 de milioane de kilograme de dulciuri se cumpară în fiecare an de această sărbatoore, îndeajuns pentru a umple patru TIR-uri.

4. Aproximativ 90 de milioane de iepuri de ciocolată și 91,4 de miliarde de ouă sunt produse anual numai în Statele Unite ale Americii.

5. De Paști, 76% dintre oameni mănâncă mai întâi urechile iepurașilor din ciocolată.

6. Cu ocazia acestei sărbători creștine, românii consumă peste 10 tone de pască.

7. Când vopsești ouăle de Paști, este recomandat să folosești numai vopsea alimentară, și doar pe cea aprobată de autoritatile sanitare.

8. Fermele de profil din România donează anual peste 10.000 de oua, pentru a ajuta nevoiașii, mai ales în preajma acestei sărbatori.

9. În SUA, Casa Alba organizează în fiecare an un festival de Paști, numit Easter Egg Roll, chiar pe peluza din fața clădirii. Această tradiție a început în 1878, fiind inițiată de președintele american Rutherford B. Hayes.

10. Cuvântul „Paste” derivă din ebraica „pesah” care semnifică trecere.

11. Primul ou de ciocolată a fost făcut în Germania, în secolul 19.

12. De Paști, oamenii din întreaga lume mănâncă mai multe dulciuri decât în orice altă perioadă a anului, exceptând Halloweenul.

logo

Nu rata cele mai noi postări de pe Marry.md Te invităm să ne dai un LIKE pe pagina noastră de Facebook

Marry-tă-te cu noi!