Noutăți

Curiozități 25-03-2020 907

Ce faci când se anulează nunta?

Ce faci când se anulează nunta?

Odată cu logodna, urmează în teorie cea mai frumoasă perioadă a vieții de cuplu, cea de familie. Această perioadă poate să fie destul de stresantă, mai ales când toată lumea își proiectează așteptările lor asupra voastră. Nu există o rețetă a fericirii, așa că fiecare este pe cont propriu și învață din greșelile sale. Doar pentru că 2 persoane s-au logodit sau doar pentru că nunta este în 2 săptămâni, nu înseamnă că totul este lapte și miere. 

...

De foarte multe ori, cuplurile aleg să se despartă înainte de nuntă și de cele mai multe ori, aceste decizii vin cu drame și probleme la pachet.

Sunt multe filme și cărți legate de acest subiect, dar în realitate situația este puțin mai dificilă și mai greu de manageriat, mai ales când sunt și alte persoane implicate. În orice stadiu al organizării ar fi, când se anulează nunat este tot timpul momentul nepotrivit iar cei mai afectați de toate repercusiunile sunt mirii. Ei trebuie să dea ochii cu lumea, să anunțe, să anuleze și să ia o serie de decizii la care nu s-au gândit în momentele frumoase. Nu este un capăt de lume, chiar dacă pare, iar din fericire există ajutor în diverse forme. Așadar, ce faci când se anulează nunta?

...

Anunți familia

În primul rând anunți familia. Este un moment greu în care simți că nimeni altcineva nu ar putea să te ajute în afară de ei. Familia este deobicei stâlpul care te susține și care este acolo pentru tine, oricât de greu ar fi și e normal să apelezi la ei. Oricare ar fi familia ta, nu încerca să internalizezi totul singur.

Anunți invitații și furnizorii

După familie, vine rândul prietenilor apropiați să afle vestea nefericită, apoi a rudelor, a invitațiilor la nuntă (dacă ați apucat să trimiteți invitațiile) și apoi a furnizorilor (dacă ați apucat să rezervați ceva). Ordinea lor nu este neapărat aceasta, dar este indicat să vă mișcați relativ rapid, asta în funcție de timpul rămas până la nuntă. Poate fi rușinos sau umilitor să faceți aceste anunțuri, dar fiți siguri că nu sunteți primii și nici ultimii care trec prin asta. 

...

Încerci să donezi din lucruri

Dacă se anulează nuntă cu câteva luni înainte și ai apucat să-ți cumperi rochia de mireasă și alte lucruri pentru nuntă, este recomandat să le donezi sau să le vinzi, depinde de tine cum consideri că este mai bine. Nu încerca să păstrezi lucruri care ar putea să-ți reamintească de această perioadă. Există asociații și magazine specializate care te pot ajuta să le dai mai departe, inclusiv inelul de logodnă.

Terapie și alte metode de ajutor

Când deja știe toată lumea și este oficială despărțirea mai trebuie făcut un singur lucru, să te vindeci pe tine de rănile adânci lăsate în urma separării. Este un proces destul de lung, care lasă în urma lui amintiri dure, însă timpul le vindecă pe toate. Cel mai util lucru este să mergi la un terapeut care te poate ajuta să treci peste această perioadă traumatizantă. Apoi să încerci să investești timp în tine, în activitățile care îți plac, în prietenii tăi și încet, încet să-ți trăiești viața ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat. Este o situație relativ comună, iar un simplu search pe Google o să-ți deschidă o multitudine de cazuri asemănătoare și comunități care te pot ajuta cu sfaturi. Sunt videouri pe Youtube, podcasturi și cazuri reale în media din care poți învăța cum să treci peste mai ușor. 

logo

Nu rata cele mai noi postări de pe Marry.md Te invităm să ne dai un LIKE pe pagina noastră de Facebook

Marry-tă-te cu noi!