Noutăți

Cuplu și sex 14-03-2019 689

Bărbaţii căsătoriți trăiesc mai mult decât burlacii, spun studiile

Bărbaţii căsătoriți trăiesc mai mult decât burlacii, spun studiile

Că bărbații însurați au viață mai lungă decât confrații lor, burlacii, știam, însă nu ne era clar de ce. Experții au venit și cu eplicația: familiștii merg mai degrabă la medic când simt că ceva nu e în regulă, comparativ cu bărbații singuri.

Atât bărbații, cât și femeile, câtă vreme au o familie, trăiesc mai mult. Confortul psihic, sprijinul pe care și-l ofera reciproc, motivația - iată câteva dintre motivele care susțin teoria. Însă, oamenii de știință au scotocit mai adânc chestiunea și au scos la suprafață o explicație și mai concretă. Ei bine, în timp ce burlacii își neglijează problemele de sănătate, preocupați de alte aspecte ale traiului de unul singur, cei însurați ajung mai des pe la medic. Împinși de soție sau de responsabilitatea familiei, aceștia din urmă au mai mari șanse să fie diagnosticați timpuriu și să primească un tratament eficient pentru orice afecțiune.

Mergând și mai specific asupra bolilor cu care bărbații se confruntă în mai mare măsură decât femeile, specialiștii au tras consluzia că infarctul sau atacul cerebral îi seceră mai mult pe cei singuri. Asta pentru că bărbații așezați la casa lor iau, de obicei, măsuri de la primul semn de boală.

„Într-o familie, femeia este de cele mai multe ori cea care dă atenție și urmărește starea de sănătate a membrilor, motiv pentru care insistă că soțul să meargă la medic la primul semnal că ceva nu este în regulă”, spune dr. Clare Atzema din cadrul Institutului Clinical Evaluative Sciences, Toronto, citată de CNN.

În plus, femeile sunt cele care se asigură că soțul lor urmează corect tratamentul prescris de medic. 

Un alt aspect este acela că bărbații ignoră sau neagă simptomele fizice - atât pe ale lor, cât și pe ale partenerei lor. Prin urmare, ei nu reprezintă un element cu influență majoră asupra sănătății unei familii. Așa se face că sănătatea femeilor nu suferă mari schimbări în funcție de statutul marital. Ele se îngrijesc singure, într-o mai mare măsură decât bărbații, indiferent că sunt căsătorite sau nu.

Sursa: Ce se întâmplă doctore.

logo

Nu rata cele mai noi postări de pe Marry.md Te invităm să ne dai un LIKE pe pagina noastră de Facebook

Marry-tă-te cu noi!