Noutăți

Curiozități 09-09-2019 621

8 obiceiuri de nuntă din întreaga lume

8 obiceiuri de nuntă din întreaga lume

Din cele mai vechi timpuri, tradițiia nunții era considerată un sacră și era însoțită de diverse ritualuri care să aducă în viața noii familii fericire și noroc. Multe dintre aceste ritualuri au fost uitate sau și-au pierdut mesajul în timp. Totuși, multe dintre acestea mai sunt prezente și pun în evidență cultura unei națiuni. Vedeți aici cât de diverse și colorate sunt tradițiile ale opt țări din lume:

Brazilia și nunta braziliană tropicală din San Paulo - miresele, în spatele rochiei, își scriu numele prietenilor necăsătoriți (miresele grecești fac la fel, doar că pe talpa pantofilor). Acest gest se zice că le va aduce noroc și o căsătorie mai rapidă. Miresele braziliene poartă, de asemenea, pantofi auriți pe care îi descalță în timpul dansului, astfel încât oaspeții să pună bani în ei.

...

În Austria, dimineața mireselor se poate spune ce e cu adevărat explozivă. Este o normalitate să trezești mireasa cu focuri de artificii și petarde, iar toți prietenii să chiuie tare sub ferestrele ei. Se zice că aceasta sperie spiritele rele. Astăzi, tradiția se mai respectă încă, dar probabil cu scopul ca mireasa să nu cumva să adoarmă și să întârzie la nuntă.

...

În Japonia, tinerii căsătoriți și părinții lor încheie ceremonia cu un ritual destul de amuzant, apărut în anii 1600. În locul de jurăminte de nuntă, aceștia beau sake - trei înghițituri fiecare, din trei boluri de diferite mărimi. Deci sunt trei boluri, dintre care fiecare, inclusiv părinții, trebuie să bea trei înghițituri și să-l transmită mai departe. Primul bol simbolizează formarea relației dintre cele două familii, al doilea reprezintă ura și pasiunea, iar ultimele trei înghițituri se zice că alunge aceste neînțelegri. Trei este considerat un număr norocos și, prin urmare, nouă înghițituri simbolizează fericire triplă. Nu știm cum se simt oaspeții, dar tinerii căsătoriți și părinții lor se distează cu siguranță.

...

În Italia, așa cum oamenii sunt superstițioși, nu fac niciodată nunta marți - această zi este dedicată zeului războiului, e în semn rău, sau vineri, care se crede că este ziua apariției spiritelor rele. Lunile mai și august sunt, de asemenea, excluse din calendarul de nuntă, deoarece atunci sunt Paștele și postul. Însă, un lucru pe care ar trebui să-l învețăm de la italieni este romantismul - conform tradițiilor străvechi, în noaptea dinaintea nunții, mirele cântă o serenadă sub ferestrele miresei.

...

În Mexic, oamenii sunt temperamentali și cinstesc tradițiile străbune. Nunțile mexicane moderne sunt un mix de tradiții antice și noi, dar El Lasso a rămas un ritual neschimbat timp de mai multe decenii. Reprezentând dragostea și unitatea, un șir de flori sau mărgele șe așează pe umerii perechii de padrinos (în Mexic așa sunt numiți nașii, o alternativă sud-americană a martorilor la ceremonie), după au fost spuse jurămintele. Acolo, nașii sunt aleși pentru experiența și bunăstarea în propria lor familie.

...

În China, atmosfera de sărbătoare este creată de tradiția numită „corul miresei plângătoare”.Conform acestui obicei, mireasa plânge fiind tristă, deoarece pleacă de acasă, dar le și mulțumește părinților. De obicei, mireasa începe aceast ritual cu o lună înainte de nuntă, iar mame, bunici, surori și mătuși i se alătură....

Marea Britanie - folclorul englez spune că mireasa ar trebui să poarte ceva vechi, ceva nou, ceva împrumutat în ziua nunții și să pună un bănuț argintiu în pantof, care îi va aduce fericire. Tradiția, care este foarte răspândită și în America, spune că acel ceva vechi va binecuvânta viitorul copilului miresei, ceva împrumutat de la o altă mireasă fericită îi va aduce și ei noroc, ceva nou va da un viitor luminos, ceva de culoare albastră va aduce fidelitate, iar moneda promite prosperitate.

...

În India, cu câteva zile înainte de festivitățile de nuntă, miresele din anumite regiuni participă la ritualul Gaye holud, care se traduce literalmente ca „turmeric pe corp”. Evenimentul are loc, de obicei, în casa miresei, unde femeile căsătorite din familia ei toacă turmericul și aplică pasta rezultată pe fața și corpul miresei. Cunoscut pentru proprietățile sale antiinflamatoare și de prevenire a îmbătrânirii, turmericul se zice că luminează astfel tenul miresei înainte de ziua importantă a nunții.

...

...

logo

Nu rata cele mai noi postări de pe Marry.md Te invităm să ne dai un LIKE pe pagina noastră de Facebook

Marry-tă-te cu noi!