Noutăți

Tortul Miresei 12-09-2018 2408

5 sfaturi pentru alegerea TORTULUI DE NUNTĂ

5 sfaturi pentru alegerea TORTULUI DE NUNTĂ

Alegerea tortului de nuntă poate să-ți dea bătăi de cap. Și asta se întâmplă atunci când ești perfecționistă și parcă-ți dorești să împaci gusturile fiecărui invitat de la nuntă. Află că nu este necesar să faci asta. Până la urmă nu poți afla gusturile fiecăruia în parte și ar ieși un total haos să încerci măcar.

Așa că tortul trebuie să fie pentru voi doi. Haideți să vedem împreună idei de care să ții cont atunci când faci alegerea tortului de nuntă:

... 1. Nici prea mare, nici prea mic

Nu trebuie să dai fiecăruia câte o felie de tort care să ajungă pentru trei persoane când ea este, de fapt, pentru una singură.

Nu alege, totuși, nici un tort prea mic pentru că vei risca să oferi o felie străvezie din care chiar nu se va înțelege nimic. Sfătuiește-te cu soțul tău despre mărime și greutate în funcție și de numărul de invitați. Ar fi bine ca aceste detalii să fie discutate și împreună cu cofetarul care va da naștere tortului.

Desigur, îți dorești ca invitații să primească tot ce este mai bun și să nu le lipsească nimic, dar gândește că porțiile de mâncare, inclusiv tortul, sunt acolo pentru a întreține distracția, căci nu poți sta nemâncat 12 ore și să mai ai și energie să rupi ringul de dans. 

...

... 2. Glazura

Cum vei alege glazura este o etapă foarte importantă. Există cofetari care folosesc glazură de unt, în timp ce alți cofetari s-au specializat în construcția glazurii de fondant.

Este important să guști din ambele dacă este prima oară când auzi de ele și să alegi ce crezi că se potrivește. Dar este și foarte important să știi că există și să ceri să deguști ambele variante.

... 3. Crema

Dacă tu și soțul tău aveți aceleași gusturi la acest capitol, sunteți norocoși. Dacă nu, poți cere cofetarului să facă un mix bun sau poți să lași de la tine și să-i lași varianta mai puțin dulce ca să se bucure și el. 

... 4. Design-ul tortului de nuntă

Trebuie să discuți înainte de toate cu cofetarul. Dacă tu ai o anumită idee, dar nu se poate pune în practică, va trebui să renunți la ea dacă nici cel mai bun cofetar din oraș nu crede că o poate materializa. Și atunci ai două variante: te lași 100% pe mâna cofetarului (care cu siguranță a văzut mai multe torturi de nuntă la viața lui) ori vă ajustați împreună design-ul asfel încât să iasă măcar o parte din ceea ce ți-ai dorit tu.

Există torturile clasice de nuntă, dar mai există și torturile cu tematică (doar dacă și nunta ta este tematică).

...

... 5. Anotimpul în care te căsătorești

Cele mai multe nunți au loc vara, când e atât de cald și atmosfera atât de încărcată, așa că va trebui să alegi un tort potrivit pentru vară dacă urmează să te căsătorești.

Dacă alegi vara, ai grijă să incluzi și fructe de pădure în el, căci prea multă cremă strică când afară sunt 28 de grade.

Dacă te-ai gândit că este perfectă toamna pentru această zi specială din viața ta, arțarul sau strugurii îți vor încânta papilele și te vor lăsa cu un gust romantic de toamnă. Iarna crezi că vi se potrivește? Încearcă să incluzi scorțișoara. Primăvara este numai bună pentru un tort cu mentă.

Atenție: nu e neapărat ca tortul să includă fructul în sine, ci să aibă o tentă din toate acestea, poate chiar în cremă, poate în ornament sau glazură, care să se potrivească bine cu ce-i afară.

...

Bucură-te de nunta ta și savurează-ți tortul! 

logo

Nu rata cele mai noi postări de pe Marry.md Te invităm să ne dai un LIKE pe pagina noastră de Facebook

Marry-tă-te cu noi!