Noutăți

Curiozități 29-03-2019 456

10 comportamente toxice din partea prietenilor, pe care să nu le tolerezi

10 comportamente toxice din partea prietenilor, pe care să nu le tolerezi

Fie că împărtășim momente frumoase, că ne destăinuim secrete sau că ne bucurăm de compania lor, prietenii buni ne oferă echilibru emoțional.

Prietenii au o influență puternică asupra noastră, iar cei toxici nu fac decât să ne sece de energie. Iată care sunt comportamentele toxice pe care nu ar trebui să le tolerezi, conform andreearaicu.com:

... 1. Prietenii adevărați se bucură sincer pentru realizările tale, sunt alături atunci când ești fericit, te încurajează. Îți dau încredere. Cei toxici, în schimb, pot deveni ușor geloși pe realizările tale. Atunci când vrei să sărbătorești o victorie personală, iar ei nu sunt acolo pentru tine, fii sigur că nu se bucură alături de tine.

... 2. Prietenii adevărați îți respectă intimitatea, înțeleg atunci că ai nevoie de timp cu tine, cu partenerul sau familia ta. În schimb, cei toxici nu înțeleg acest lucru și vor încerca să te sufoce cu prezența lor.

... 3. Prietenii adevărați sunt protectori, empatici și îți sunt alături atunci când ai nevoie de ei. Cei toxici în schimb tind în mod permanent să te critice, să te judece, să te bârfească.

... 4. Prietenii adevărați respectă noțiunea de prietenie și îți vor fi mereu alături. Cei toxici în schimb se vor eschiva, își vor pierde ușor răbdarea și nu vor fi niciodată prezenți atunci când tu manifești o nevoie reală de ajutor din partea lor.

... 5. Prietenii adevărați vor avea întotdeauna discuții constructive și nu distructive cu tine, chiar dacă aveți păreri diferite. Cei toxici în schimb vor încerca întotdeauna să aibă ultimul cuvânt și vor considera că numai ei au dreptate. Îi recunoști, nu?

... 6. Prietenii adevărați te ascultă, te susțin și îți acordă credit. Cei toxici însă se îndoiesc mereu de spusele tale și verifică în mod constant dacă ceea ce spui tu este adevărat.

... 7. Prietenii adevărați te sună doar pentru a te ști bine, a-ți auzi vocea. Și chiar dacă o fac rar, o fac din suflet. Cei toxici, în schimb, o fac doar când au nevoie de ceva.

... 8. Prietenii adevărați te acceptă fix așa cum ești, cu bune și cu rele. Nu vor să te schimbe, te iau ca un tot și te respectă. Cei toxici vor încerca în permanență să te schimbe, să te manipuleze, să te transforme în omul care cred ei că ar trebui să fii.

... 9. Prietenii adevărați îți respectă apropiații, începând cu familia și până la ceilalți prieteni. Cei toxici însă au tendința să manifeste o aversiune față de cei apropiați ție, au tendința de a deveni geloși. Și te vor judeca prin prisma fratelui care și-a pierdut jobul de curând, al prietenei care s-a despărțit recent de soț și așa mai departe.

... 10. Prietenii adevărați știu să păstreze micile secrete dintre voi. Cei toxici însă spun tot ce ar trebui să rămână între voi și nu știu (sau nu vor) să păstreze un secret odată ce le-a fost încredințat.

logo

Nu rata cele mai noi postări de pe Marry.md Te invităm să ne dai un LIKE pe pagina noastră de Facebook

Marry-tă-te cu noi!