Noutăți

Fotografii și video la nuntă 22-07-2014 31669

TOP 25 locuri pentru ședințele foto, preferate de către miresele din Chișinău

TOP 25 locuri pentru ședințele foto, preferate de către miresele din Chișinău

În zilele noastre ședința foto de nuntă este la fel de importantă ca și întregistrarea căsătoriei. Și dacă la OSC mirii merg pentru că trebuie, ședința foto devine o adevărată tradiție, pe care mirii o respectă cu plăcere. Responsabilitatea mirilor față de acest „ritual” este foarte mare, or rezultatul acestui proces va fi admirat în viitor de sute de prieteni și rude pe rețelele de socializare.

 

Din dorința de a fi originali dar și de a obține fotografii frumoase, în timpul pregătirilor de nuntă mirii sunt și în febra căutării locurilor pentru ședința foto. Adevărul este că reușita fotografiilor depinde de profesionalismul și creativitatea fotografului, dar aceasta nu înseamnă că locul petrecerii ședinței trebuie neglijat. De aceea noi am hotărât să vă oferim 25 de idei, care vă pot ghida cătrele locul potrivit. Unele dintre aceste locuri se bucură de o mare popularitate printre tinerii căsătoriți, altele sunt destinate mirilor care vor să fie originali în opțiunea lor, rămâne doar să alegeți ceea ce vi se potrivește.

 

1. Parcul Valea Trandafirilor

Parcurile sunt probabil cele mai populare locuri pentru ședințele foto de nuntă ale mirilor din capitală și numai. E un lucru ușor explicabil, ori ce poate fi mai frumos decât natura vie. Copacii și vegetația abundentă sunt la fel minunați din primăvară până în toamnă târzie. Iar iarna parcurile îmbrăcate în zăpadă au un farmec aparte. În parcul Valea Trandafirilor puteți să vă îndreptați direct către podul îndrăgostiților, unde veți putea realiza fotografii fabuloase. Iar dacă vă doriți și câteva amintiri hazlii, treceți și prin parcul de distracții.

 

2. Valea Morilor

La Valea Morilor vă așteaptă aleea drăguț amenajată dar și lacul. Din spusele fotografilor, seara, la apusul soarelui în acest loc puteți realiza imagini extrem de frumoase.

Foto: I.D. Brothers

 

 

 3. Parcul Dendrariu

Cu o vegetație abundentă și alei frumos amenajate, acest parc este preferat pentru multe perechi de tineri căsătoriți, care își doresc fotografii pline de viață și culoare, în sânul naturii. Una dintre atracțiile parcului este și rozariul – cea mai impunătoare colecție de trandafiri, de diverse soiuri, din Moldova. Puteți să-i acordați acestui colțișor o atenție deosebită - fotografiile printre sute de trandafiri vor avea un farmec aparte.

 

Foto: Digital Foto Art

 

4. Grădina Botanică

Un loc asemănător cu parcul Dendrariu, unde fiece metru pătrat este amenajat cu grijă și unde mirii se întreaptă pentru a face fotografii în liniște și într-un cadru natural foarte atrăgător. Fiți gata să achitați la intrare suplimentar pentru a vi se permite să realizați fotografii.

Foto: LoveMedia

 

5. Grădina Publică Ștefan cel Mare

Aici vă așteaptă aleele înguste cu felinare romantice și havuzul. De asemenea mai găsiți și așa atribute necesare unei ședințe foto de nuntă precum vată dulce și baloane.

 

Foto: Render-Studio

 

6. Catedrala Metropolitană

Catedrala Nașterea Domnului, amplasată în apropierea Pieții Marii Adunări Naționale, cucerește prin arhitectura sa. Clădirea măreață din inima capitalei arată spectaculos în deosebi în fotografiile alb-negru. Pe lângă aceasta, porumbeii din scuarul catedralei o să creeze un anturaj romantic, care o să vă inspire.

Foto: Pasio-Studio

 

8. Muzeul satului și Biserica din lemn

Aceste două obiective turistice, de importanță socială și culturală pentru țara noastră, sunt și printre preferatele mirilor care își doresc fotografii de nuntă chiar din inima capitaleiDeși este mai puțin cunoscut, muzeul satului în aer liber, situat la periferia orașului, oferă un cadru natural nemaipomenit de frumos. Aici se află și Biserica medievală „Adormirea Maicii Domnului” numită și Biserica din lemn, care este un monument istoric și cultural de o importanță incontestabilă. Locul este potrivit pentru mirii care își doresc o ședință foto la natură, în liniște și care au optat pentru o nuntă cu elemente din folclor sau etno.

Foto: Tcaci Studio

 
 

9. Mănăstirea Căpriana

Mulți dintre miri aleg să se cunune anume la Mănăstirea Căpriana fiindcă este un locaș de o spiritualitatea deosebită, iar împrejurimile sunt de o frumusețe rară.

Foto: Studio7

 

10. Orheiul Vechi

Un alt muzeu în aer liber care atrage mii de turiști atât din țară cât și de peste hotare. Muzeul ce se întinde pe o suprafață de zeci de hectare, vă oferă un landșaft natural arhaic unic pentru țara noastră.

Foto: Best Video&Foto

 

11. Lanuri cu flori

Fotografiile în lanuri cu flori au avut întotdeauna un farmec aparte. Din fericire, nu este necesar să te deplasezi prea departe de capitală pentru a găsi astfel de lanuri. Rămâine doar să alegeți ce flori vă sunt mai mult pe plac - levănțicamacii sau poate floarea soarelui?

Foto: ImageStudio

 

12. Gara feroviară

Căile ferate au fost întotdeauna atractive pentru iubitorii de fotografii. Atât pentru fotografi cât și pentru cei, care iubesc să pozeze. În fotografiile de nuntă cestea pot avea și o valoare simbolică, spre exemplu „drumul mirilor în doua lor viață de familie”.

 

Foto: My Life Studio

 

13. Hoteluri

Aceste locuri sunt potrivite pentru mirii care preferă mai mult ritmul vieții urbane și își doresc o ședință foto plină de eleganță și chiar șic. Diversitatea acestor hotelurilor din Chișinău vă oferă o gamă variată de opțiuni tematice - vintage, clasic, folcloric etc.

 

Foto: I.D. Brothers

 

14. Restaurante

În restaurantele capitalei, ca și în hoteluri, mirii pot găsi un decor atractiv pentru ședința foto de nuntă. Dacă ați ales un astfel de local, programați ședința foto la o oră în care sunt  mai puțini vizitatori, ca să micșorați numărul ochilor curioși.

Foto: Andrei Zviagnitsev

 

15. Castelul de apă

Este un monument arhitectural construit la sfârșitul secolului XIX, după proiectul arhitectorului Alexander Bernardazzi. Castelul, care recent a fost renovat, este o construcție deosebită, ce vă poate oferi un cadru estetic atrăgător, cu atât mai mult că puteți să faceți fotografii atât din exterior cât și din interiorul acestuia. Înălțimea construcției este de 22 m, de aceea puteți să profitați și de o panoramă frumoasă a orașului.

 

16. Pe acoperiș

Dacă nu aveți frică de înălțime și vă doriți fotografii de nuntă extrem de originale, vă sfătuim să descălțați pantofii pe toc și să urcați pe unul dintre acoperișurile clădirilor din Chișinău. Iar dacă ședința foto va avea loc în zori sau la apus, frumusețea imaginilor rezultate în urma acesteia se va dubla.

Foto: Wedart.md

 

17. Muzeul Național de Istorie

Clădirea Muzeului Național de Istorie va arăta impresionant în fotografiile de nuntă. Iar în curtea muzeului vezi găsi multe locșoare interesante pentru a poza. De asemenea, muzeul dipsune de 3 săli de expoziție amenajate în stil regal – Sala Roșie, Sala Aurie și Sala Albastră. Pentru a vă fotografia în interiorul muzeului sau pentru a închiria una dintre săli este necesar să achitați o taxă suplimentară.

Foto: Framestudio.md

 

18. Teatrul Mihai Eminescu

Teatrele ca și muzeele capitalei de asemenea se găsesc printre preferințele tinerilor însurăței, care vor să se fotografieze în ziua nunții lor într-un loc original. Avantajul acestei opțiuni este că atât clădirile pe dinafară cât și spațiile de interior ale acestora vă oferă colțișoare interesante pentru realizarea unor fotografii de neuitat.

 

19. Aeroport

Dacă ați ales să petreceți ședința foto de nuntă la aeroport înarmați-vă cu multă creativite și cu un fotograf foarte bun, pentru ca fotografiile reultate în urma acesteia să nu fie banale, ci originale.

Foto: Roman Râbaliov

 

20. Clubul de Hipism

Unele mirese visează să se fotografieze grațios călare pe un cal, altele își visează mirele pe un cal alb, iar dacă alegeți să vă fotografiați la Clubul de Hipism din capitală, ambele visuri pot deveni realitate. Aici de asemenea va trebui să mai scoateți câteva părăluțe în plus – chiria unui cal costă 450 de lei, în acest preț intră și prezența unui angajat al clubului, care va supraveghea calul și vă va oferi ajutor în caz de necesitate.

Foto: I.D. Brothers

 

21. Cetatea Soroca

Pentru a vă fotografia la cetataea Sorocii va trebui să vă deplasați mai spre nordul republicii. Călătoria însă nu o să vă dezamăgească, pe lângă fotografii de nuntă interesante, veți putea admira împrejurimile, inclusiv și râul Nistru.

Foto: Valentin Jucov

 

22. Livadă înflorită

Dacă ați hotărât să petreceți nunta în primăvară, nu ezitați să vă fotografiați în ziua nunții într-o livadă înflorită. Nu vă costă practic nimic, dar rezultatul va fi unul nemaipomenit de frumos.Optați pentru o vestimentație lejeră și lăsați pantofii cu toc în mașină, pentru a vă simți liberi și degajați.

 

23. Cascada de la Saharna 

În regiunea localității Saharna există 22 de cascade cea mai frumoasă dintre ele este însă „Groapa țiganului”. Aceasta are o înălțime de 4,5 m și o adâncime de 10 m. Locul nici nu are nevoie de publicitate în plus, acesta este foarte popular printre turiștii autohtoni inclusiv și cei printre cei în haine de miri.

Foto: ImageStudio

 

24. Într-o barcă

O ședință foto într-o barcă plutitoare decorată cu flori vii și cu o umbreluță cochetă o să impresioneze pe toți cei care vor admira fotografiile voastre de nuntă. Pentru o atmosferă și mai romantică programați ședința foto la apusul soarelui.

Foto: Gregori Foto

 

25. Pe șosea

Mirii veseli și energici se pot fotografia și pe șosea. În capitală, cei care au optată pentru această variantă aleg periferia sectorului Botanica, unde pot poza pe fundalul clădirior așa-numite „porțile orașului”. Pentru a oferi fotografiilor un plus de șic puteți închiria, special pentru ședința foto, o mașină decapotabilă sau o motocicletă.

Foto: Render-Studio

logo

Nu rata cele mai noi postări de pe Marry.md Te invităm să ne dai un LIKE pe pagina noastră de Facebook

Marry-tă-te cu noi!