Noutăți

Cuplu și sex 26-10-2013 1338

„Soacră, soacră poamă acră?” Iată cum să o îndulcești!

„Soacră, soacră poamă acră?” Iată cum să o îndulcești!

Dacă tinerele proaspăt căsătorite ar fi întrebate „care este problema cea mai acută a vieții de familie?”, probabil o parte semnificativă dintre ele ar răspunde „relația cu mama soacră”. Această temă este discutată pe larg în rândurile femeilor, se fac numeroase bancuri despre soacrele răutăcioase și nurorile îndrăznețe, din păcate există și cazuri când familiile nou formate se destramă la scurt timp după căsnicie din cauza neîțelegerilor tinerelor soții cu soacrele lor. În urma acestor conflicte au de suferit și ceilalți membri ai familiei și nemijlocit, copiii.

Nora și soacra

Rezolvarea acestei probleme necesită răbdare și cumpăt din partea ambelor părți „beligerante”. Soacrele trebuie să-și amintească că au fost (și sunt încă) și ele nurori, iar tinerele soții, la rândul lor, trebuie să conștientizeze eficiența comunicării productive și constructive în relația lor cu mama soacră.

Diferența prea mare de vârstă, gelozia, încăpățânarea... cauzele conflictelor pot fi diverse. Partea bună a lucrurilor este că există și soluții pentru fiecare miez de problemă.

Cât de acre nu ar fi soacrele, toate ca una își iubesc nepoții - e ceva absolut firesc, doar sunt copiii copiilor lor. Iar greșeala multor tinere mame este că încearcă să-și îndepărteze odraslele de proprii bunici, pe când lucrurile trebuie stea cu totul altfel. Atitudinea mamei față de bunici va fi transmisă și copiilor, astfel insuflându-i copilului tău dragostea față de bunica, îți asiguri, în mare măsură, respectul acesteia și faci un pas corect la educarea copilului tău.

Nu te costă nimic - prin atitudinea ta, fă-o să se simtă importantă, cere-i uneori mici sfaturi sau ajutor; dar câștigă și respectul ei față de tine, exprimându-ți întotdeauna părerile sincer, iar dacă acestea contravin ideilor ei, fă-o în mod diplomatic.

Cele mai simple și mai eficiente trucuri, ce te vor ajuta să menții o relație bună cu mama soacră, sunt următoarele: nu uita de ziua ei, fă-i mici surprize împreună cu soțul și copiii, nu fă diferență (cel puțin vizual) între ea și mama ta, menține relații bune cu ceilalți copii ai ei (în special dacă sunt fete), faceți poze împreună, invit-o din când în când la cină.

Three generation family on country walk

logo

Nu rata cele mai noi postări de pe Marry.md Te invităm să ne dai un LIKE pe pagina noastră de Facebook

Marry-tă-te cu noi!