Meniu
Noutăți
Rețete de prăjituri delicioase numai bune pentru masa de Crăciun

Fiecare își dorește să petreacă sărbătorile de iarnă într-o atmosferă caldă și prietenoasă, alături de familie sau prieteni, să privească un film de Crăciun și să savureze o ceașcă de cacao cu o prăjitură delicioasă. Așadar prăjiturile sunt îndrăgite de către oricine și cu siguranță se află în lista de dorințe a familiei tale. Din cauza situației nefavorabile din acest an, nu mai poți cumpăra prăjiturile tale îndrăgite de la patiserii tăi preferați, în schimb ai ocazia să îți demonstrezi capacitățile tale culinare și să îi uimești pe toți cu cele mai savuroase prăjituri pregătite de tine cu dragoste.
Marry.md te ajută în acest sens și îți sugerează câteva rețete de prăjituri apetisante.
Tiramisu
Modul de preparare:
Brownie Cheesecake
Ingrediente:
Pentru Cheesecake
- 1 cutie brownie mix, preparat conform instrucțiunilor ambalajului
- 675 g de cremă de brânză
- 3 ouă bătute
- 2 lingurițe de extract de vanilie
Crema Ganache
- pastile de ciocolată semi-dulci
- 480 g de frișcă ( heavy cream)
Modul de preparare:
Preîncălziți cuptorul la 350˚F (180˚C). Pregătiți aluatul de brownie și turnați-l într-o tigaie unsă. Coaceți aproximativ 20-25 de minute.
- Între timp, bateți crema de brânză și zahărul până se încorporează. Adăugați ouăle bătute și vanilia după care bateți din nou până se omogenizează.
- Îndepărtați prăjiturile și scadeți temperatura cuptorului la 165˚C. Se toarnă aluatul de cheesecake peste fundul de brownie și se coace timp de 50 de minute până când este prăjit și ușor zdrobit.
- Îndepărtați cheesecake-ul și puneți-l în frigider timp de 4 ore sau peste noapte. Încălziți sau puneți frigiderul la cuptor cu microunde chiar înainte de fierbere și turnați peste pastilele de ciocolată.
- Se amestecă continuu până când ciocolata este topită și netedă.
- Lăsați ganache să stea timp de 10-15 minute. Transferați cheesecake-ul într-o tigaie cu o grătar. Într-o mișcare circulară începând din interior spre exterior, turnați glazura de ganache peste cheesecake asigurându-vă că acoperiți toate părțile. Lăsați ganache să se răcească și setațil timp de 30 de minute.
Tartă cu Ricotta, ciocolată și fructe de pădure
Ingrediente:
Pentru blat:
- 100 g unt
- 1 ou
- 250 g faină
- 1 praf de sare
- 1/2 linguriță esenta de vanilie
Pentru cremă:
- 100 g ricotta
- 100 g ciocolata albă
- 2 linguri frisca lichidă
- 30 g ciocolata neagră
- 1 lingura de lapte
Pentru decor:
- fructe de padure
Modul de preparare:
Amestecăm zaharul cu untul folosindu-ne de o lingură de lemn, pâna obținem o compoziție omogenă. Apoi adaugăm oul și continuăm să amestecăm până acesta este incorporat.
Adaugam esenta de vanilie, faină și un praf de sare. Lucrăm puțin aluatul cu mâna pâna devine compact, neted și nu se lipește de mâini. Formăm o bilă din el, îl acoperim și îl dăm la rece pentru 30 de minute. După acest interval îl intindem într-o folie subțire. Cu ajutorul sucitorului luăm blatul, îl punem peste formă, apoi taiem surplusul de aluat.
Acoperim blatul cu hârtie de copt peste care asezăm bilele ceramice pentru copt (le putem inlocui cu boabe de fasole sau orez).
Coacem blatul în cuptorul preâncălzit la 180°C în jur de de 20 de minute – pâna se rumenește ușor.
Topim ciocolata albă. O amestecăm imediat cu 2 linguri de friscă lichidă, apoi cu ricotta. Lasăm crema la rece pentru 30 de minute, apoi o punem peste tartă și o nivelăm.
Topim ciocolata neagră cu o lingură de lapte la microunde, apoi o turnăm peste crema de ricotta cu ciocolată, amestecăm ușor, apoi decorăm tarta cu fructe de padure.
Lasăm tarta la rece minim o ora înainte de a fi servită.
Prăjitura cu banane și ciocolată
Ingrediente
Pentru blat:
- 3 banane medii (300 g făra coaja)
- 250 g zahar
- 250 g faină
- 1 praf de sare
- 2 linguri cu vârf cacao neagră
- 1 plic praf de copt
- 2 ouă mari (marimea L)
- 150 ml apă caldă
- 120 ml lapte
- 100 ml ulei
- 1 linguriță extract de vanilie
Pentru glazură:
- 200 g ciocolată
- 100 g smântană pentru frisca lichida
- 15 g unt
Modul de preparare:
- Într-un castron mare amestecăm ingredientele solide: faină, un praf de sare, cacao, praf de copt, zahăr. În alt castron amestecăm ouăle bătute, bananele făcute piure, apă, lapte, ulei, și extractul de vanilie.
- Turnăm ingredientele lichide peste cele uscate și le amestecăm până se omogenizează compoziția. Aluatul va avea o consistență destul de lichidă.
- Turnăm aluatul în tavă tapetatăm cu o hârtie de copt și coacem în jur de 45 de minute în cuptorul preâncălzit la 180°C.
- Cât timp se coace prăjitura noi pregătim crema: topim ciocolata, apoi o amestecam cu frisca lichida si unt. Lasam crema sa se raceasca.
- Dupa 45 de minute de coacere facem proba cu scobitoarea,
- Scoatem prăjitura din cuptor dacă a trecut testul cu scobitoarea și o lasăm să se răcească pe un grătar. Când este complet rece o acoperim cu crema Ganache.
- Putem să o decorăm cu fulgi de ciocolată, cicolată rasă, sau să o lasăm așa cum este
Baclava
Ingrediente:
- 300 g foi de placintă
- 300 g nuci tocate la cuțit
- 150 g nuci tocate
- 1 linguriță de scorțișoară
- 1/4 lingurița cu nucșoară
- 100 g unt topit (sau ulei)
Pentru sirop:
- 250 g zahar
- 120 g miere de albine
- coajă rasă de la 1 portocală
- 300 ml apă
- 1/2 linguriță esență de vanilie
Modul de preparare:
- Taiem foile după mărimea vasului. Ungem fiecare foaie în parte cu unt topit (ulei, dacă ținem post), apoi o punem în vasul în care vom coace baklavaua. Primul strat va fi din 5-6 foi. Peste acesta punem nuca amestecată cu mirodenii.
- Acoperim nucile cu un alt rând de 4 foi unse cu unt topit. Punem iar nuca cu mirodenii și încă un rând de 3 foi unse. Tăiem în vas prăjitura în cuburi sau romburi, apoi coacem baklavaua la 180°C timp de 35-45 minute, până se colorează foile de la suprafață.
- Cât timp baklavaua se coace pregătim siropul punând toate ingredientele într-o oală la fiert. Fierbem siropul 5-10 minute, până începe să se lege puțin. Turnăm siropul peste baklava imediat cum o scoatem din cuptor. O lasăm peste noapte să se “odihneasca”, timp in care nuca va absorbi siropul. Dupa ce se raceste o acoperim cu o folie alimentara.
Acum poți adăuga încă 5 rețete de prăjituri delicioase în carnețelul tău de rețete! Dar noi îți urăm
,,experimente,, reușite!
Tu ce prăjituri vei pregăti de Revelion?
Cu drag Marry.md
Rețetele au fost preluate de pe site-uri precum lecturișiarome.com și divainbucatarie.ro.

Nu rata cele mai noi postări de pe Marry.md Te invităm să ne dai un LIKE pe pagina noastră de Facebook