Noutăți

Interesant 07-06-2018 1796

Luna de miere în Italia: 5 destinații de vis

Luna de miere în Italia: 5 destinații de vis

Italia este una din puținele țări unde găsești de toate: și piscuri înzăpezite, și plaje imaculate cu apă azurie, și castele medievale, și străduțe pitorești, și natură uimitoare. Fiecare colțișor al Italiei are povestea sa, care merită descoperită, dar noi am ales 5 cele mai bune locuri pentru o călătorie de nuntă memorabilă. 

... 1. Verona 

Acest oraș e uimitor nu doar datorită istoriei despre Romeo și Julietta: pe lângă casa în care se spune că trăia eroina lui Shakespeare, aici sunt multe atractivități și panorame minunate. Piațeta de lângă castelul Sfîntul Petru, castelul Castelvecchio, o multitudine de poduri impresionate peste râul Adige, teatrul antic Arena di Verona… Să te plimbi pe străzile umbroase ale orașului, ținându-ți de mână iubitul și să savurezi momentul – iată de ce merită să te duci la Verona.

...

... 2. Eco-fermele din Toscana

Italia nu înseamnă doar ulițe zgomotoase, umplute până la refuz cu turiști și localnici, dar și dumbrăvi de măslini și aer proaspăt, pe care nu te saturi să-l inspiri. Dacă vreți să vă bucurați de momentele în doi departe de agitație, mergeți într-un sătuc italin sau într-o cetate din Toscana. Răsăritul și apusul care-ți taie răsuflarea, mâncarea de casă delicioasă vă vor asigura relaxarea sufletească și trupească de care aveți nevoie. Puteți închiria o mașină și vizita Pienza, Volterra și Montepulciano – ca să vedeți Italia din interior, altfel decât arată în ghidurile turistice.

...

... 3. Italia insulară

Dacă visezi la odihnă pe plajă, partea insulară a Italiei o să-ți satisfacă dorința. Ischia vă va bucura cu saloanele SPA și serviciile impecabile cu izvoare termale și noroi terapeutic, Capri – cu desișurile de citrice și țărmul stâncos, Sardinia – cu apa cristalină și multitudinea de plaje de toate felurile. Sicilia e și ea o destinație demnă de toată atenția, fiind cea mai mare insulă italiană. Alege hotelurile de pe plajele San Vito Lo Capo și Fontane Bianche, cu nimic mai prejos decât Maldivele, deși la fel de aglomerate în plin sezon estival.

...

... 4. Lacurile pitorești

Poți combina odihna la natură și plimbările prin străduțele europene, dcă optezi pentru malul unui lac Italian pitoresc. Cel mai popular printre cupluri este Garda, cu câteva orășele drăguțe prin împrejurimi: Sirmione, cu izvoarele sale termale și frumusețile arhitecturale (cum ar fi castelul Scaligero), Desenzano del Garda, cu căsuțe în culori aprinse chiar pe malul oglinzii lacului și plaje simpatice, Gardone Riviera – cu hoteluri de elită și o grădină botanică măricică, Malcesine, cu peisaje tipic englezești.

O variantă nu mai puțin interesantă este și o lună de miere la Lago Maggiore, izolat de restul lumii prin vârfurile alpine. În apropiere de sursa de apă, temperatura e mereu blândă – 22-28 de grade din mai până în octombrie.

Dacă vă plac călătoriile liniștite, închiriați o vilă pe malul lacului Como. Ziua veți putea face plimbări prin împrejurimile orășelelor Como, Lecco, Bellagio, iar seara – să observați cum apune soarele printre culmi.

...

... 5. Veneția

Și, evident, Veneția – cum am putea face un top fără ea? Cel mai romantic oraș al Italiei, minunat mai ales devreme în zori și seara, când piețele rămân fără fluxul imens de turiști. Labirintele stradale înguste, unde vrei să te pierzi cu omul drag, canalele pitorești și podețele… Pentru a le savura pe toate din plin, e nevoie de măcar o săptămână de vacanță acolo.  

...

logo

Nu rata cele mai noi postări de pe Marry.md Te invităm să ne dai un LIKE pe pagina noastră de Facebook

Marry-tă-te cu noi!